Promotion

Agriturismo

Agriturismo

Omringd door groene heuvels, eet ik van mijn bordje huisgemaakte pasta. Ik luister naar het geluid van ritselende olijfbladeren. Dit is een typische ervaring wanneer je op vakantie in Italië verblijft bij een agriturismo. Ik kom er altijd helemaal tot rust!

Wat is een agriturismo?

Een agriturismo is een boerenbedrijf dat naast de dagelijkse werkzaamheden een aantal kamers of appartementen beschikbaar heeft gesteld voor gasten. Je vindt ze altijd op een rustige plek in de natuur, weg van het massatoerisme. In vrijwel elke regio in Italië vind je agriturismi. Ik heb ze zelf onlangs nog bezocht tijdens mijn reis door Toscane en Umbrië en op vakantie in Puglia . Maar je vindt ze ook op de Italiaanse eilanden, Sardinië en Sicilië. Agriturismi zijn er in allerlei vormen; van gerestaureerde landhuizen tot kleinschalige bed & breakfasts.

Proef authentiek Italië tijdens een boerderijvakantie

Omdat je verblijft op een boerderij beleef je het echte landelijke leven. Zo waren de eigenaren van de agriturismi waar ik verbleef vaak producent van wijn, olijfolie of kaas. Ik proefde er huisgemaakte gerechten van lokale van eigen land, maakte een wandeling over de groene heuvels en sloot mijn dag af met een glas wijn op een romantisch verlicht terras. Op een Italiaanse agriturismo kom je dichtbij het authentieke Italië!

Agriturismo Toscane

Op vakantie in Toscane

Agriturismo Sicilië

Op vakantie op Sicilië

Agriturismo Puglia

Op vakantie in Puglia

Agriturismo Umbrië

Op vakantie in Umbrië

Agriturismo Sardinië

Op vakantie op Sardinië

Agriturismo Lazio

Op vakantie in Lazio

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Aantal slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials