Promotion

Agriturismo Sicilië

  • Home
  • agriturismo-sicilie

Agriturismo Sicilië

Aan het uiteinde van de Italiaanse laars vind je misschien wel het meest bijzondere deel van Italië: Sicilië. Ik ervaarde het eiland als een mengelmoes van culturen en een lapjesdeken van verschillende landschappen. Wil je ontsnappen aan de massa en verblijven op een authentiek plekje middenin de natuur? Bezoek dan eens een agriturismo op Sicilië.

Wat is een agriturismo op Sicilië precies?

Agriturismo is een samenvoeging van de twee Italiaanse woorden agriculture en turismo, ofwel agricultuur en toerisme. Het is dan ook een boerenbedrijf dat haar deuren heeft geopend voor gasten, zodat zij het authentieke Italiaanse leven kunnen ervaren. Overal in Italië vind je agriturismi, zoals op Sardinië of in Puglia en Toscane. Op Sicilië zijn de trotse eigenaren van boerderijen vaak producenten van wijn of olijfolie.

Een boerderijvakantie voor de echte levensgenieter

Sicilië is een smeltkroes van allerlei culturen en dat proefde ik terug op mijn bord. Couscous met verse vis, risotto met sinaasappel en pistache, pasta met zoetzure aubergine; Italiaanse, Griekse, Arabische en Normandische invloeden vullen elkaar perfect aan. Bij het verblijf op een agriturismo staan de gasten dichtbij het boerenleven. Dit zag ik bijvoorbeeld terug in de huisgemaakte gerechten met verse producten van het land, lange diners in de buitenlucht, of een gezellige wijnproeverij.

Sorteer op:

Je hebt gezocht op

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Aantal slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials