Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Vakantie tijdens corona

Disclaimer

  1. Home
  2. Corona
  3. Disclaimer
Het coronavirus kan voor onvoorspelbare situaties zorgen, waardoor reizen een risico is. Dit geldt ook voor reizen naar landen met een positief reisadvies, aangezien de kleurcode kan wijzigen, je alsnog besmet kan raken of landen maatregelen kunnen nemen.

Als reiziger ben je zélf verantwoordelijk voor je persoonlijke (gezondheids)situatie, het hebben van de juiste documenten om een land binnen te komen en het voldoen aan de juiste eisen en maatregelen. Je moet ook tijdig voor vertrek en terugkeer nagaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd. 

Met een Eliza was here reis-en annuleringsverzekering ben je verzekerd voor COVID-19 als er geen negatief reisadvies van toepassing is bij vertrek. Indien je geen reis- en annuleringsverzekering bij Eliza was here hebt, kunnen er eventuele extra kosten zijn die je zelf moet betalen. Op deze pagina vind je alle informatie over de polisvoorwaarden van de reis- en annuleringsverzekering. 

Wij doen ons best de reis veilig te laten verlopen en aan alle voorschriften te voldoen. Ondanks dat kunnen wij niet garanderen dat je niet ziek zal worden of hinder zal ondervinden. Eliza was here aanvaardt geen aansprakelijk voor de schade die je leidt door de gevolgen van het coronavirus of de maatregelen tegen verspreiding ervan.

Voor vertrek
Je bent zelf verantwoordelijk om voor vertrek de maatregelen en omstandigheden te controleren en om aan eventuele voorwaarden of beperkingen te voldoen, zoals een test. In sommige landen gelden beperkingen voor Belgen, zoals het voorleggen van een negatieve coronatest.

Op bestemming
Soms gelden na aankomst beperkingen. Daarnaast kun jij of je reisgenoot ziek worden en in quarantaine moeten. Dit leidt mogelijk tot extra kosten. Raak je tijdens jouw vakantie besmet met corona? Dan mag je pas terugreizen als je niet meer besmet bent met corona en geen klachten meer hebt. Het is ook mogelijk dat op bestemming niet alle faciliteiten (onbeperkt) beschikbaar zijn. Deze aanpassingen kunnen elke dag voorkomen of wijzigen, het is daarom helaas voor ons niet mogelijk om alle wijzigingen vooraf inzichtelijk voor je te maken. Wij raden je aan ter plekke de instructies te volgen. Bovendien is het mogelijk dat er beperkingen en maatregelen gelden in je accommodatie, in het openbaar vervoer of bij het deelnemen aan een activiteit.

Voor terugreis
Kijk in het reisadvies of je bij terugkomst in België in quarantaine hoort te gaan of dat je een recente testuitslag moet kunnen laten zien. Tijdens of na de reis kunnen wij gevraagd worden in het kader van bron-contact onderzoek jouw persoonsgegevens te delen.