Vakantiedokter

  1. Home
  2. Corona
  3. Vakantiedokter

Nieuw in de Eliza was here app: de vakantiedokter

Doktersadvies in het buitenland

Om jou met een veilig gevoel op vakantie te laten vertrekken, introduceren wij jou vanaf nu de vakantiedokter. Via de Eliza was here app kan jij eenvoudig een online videoconsultatie voeren met een Vlaamse dokter; helemaal in jouw eigen taal. 24 uur per dag staan er online dokters ter beschikking die jou via videogesprekken kunnen bijstaan met richtlijnen en digitale voorschriften!

Hoe werkt het?

  1. Ga naar de Eliza was here app via jouw smartphone of tablet
  2. Ga naar het menu en klik op 'vakantiedokter'
  3. Klik op het icoontje met de telefoon voor een online consultatie met een arts

De gesprekken verlopen via een Vlaams telefoonnummer. Na een eerste telefonisch contact is een advies met een dokter al binnen de 30 minuten mogelijk. De dokter kan een diagnose stellen, zijn richtlijnen meegeven en ook een medicijnvoorschrift opmaken en dit via het e-health platform ter plaatse ter beschikking stellen van de patiënt.

Met de Vakantiedokter en de andere garanties van Eliza Veilig&Zeker kun jij onbezorgd op vakantie.

Veel gestelde vragen over de Vakantiedokter

Is teleconsultatie anders dan een gewoon lichamelijk consult bij een huisarts?
Teleconsultatie is hetzelfde als een medisch consult bij een huisarts die medische diagnoses, medisch advies en behandelmogelijkheden geeft. Het verschil is het interactiekanaal via de telefoon met persoonlijke authenticatie om toegang te krijgen tot een arts.

Is teleconsultatie een hulpdienst?
Nee, de app en teleconsultatie is geen hulpdienst. Wij raden je aan om direct de lokale hulpdienst te bellen. Als je twijfelt over je huidige gezondheidstoestand, kan je rechtstreeks toegang krijgen tot de teleconsultatiedienst door een arts te raadplegen die je medische begeleiding zal geven of je doorverwijst naar de plaatselijke hulpdienst.

Moet ik betalen voor een teleconsultatie?
Nee, het gebruik van de vakantiedokter is gratis. Je hebt toegang tot een onbeperkt aantal teleconsultaties, de oproepen zijn onbeperkt in aantal en duur.

Krijg ik mijn medische kosten vergoed naar aanleiding van een teleconsultatie?
Ja, volgens de voorwaarden van je polis. Uitsluitingen zijn hetzelfde, ook als je gebruik maakt van de teleconsultatiedienst.

Hoe kom ik aan een recept?
De recepten worden afgeleverd na een teleconsultatie, op doktersadvies en in overeenstemming met de lokale regelgeving van het land waar je je bevindt.

Zijn mijn gegevens veilig en beveiligd?
Het beschermen en beveiligen van toegang tot je persoonlijke gegevens is onze prioriteit. Onze service voldoet volledig aan de toepasselijke wet- en regelgeving van elk rechtsgebied, en in het bijzonder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU) 206/679 (“de AVG”). Voor meer informatie kan je de juridische informatie raadplegen over Help en instellingen in de app Doctor Please! of toegang via de telefoon tot het gegevensprivacybeleid.

Hoe kan ik mijn toegangscode krijgen?
Jouw toegangscode is beschikbaar in de Eliza was here App.

Download de Eliza was here app

De Eliza was here app is beschikbaar voor Apple & Android systemen.