Promotion

Cortijo

Wanneer je jezelf echt wil onderdompelen in de Zuid-Spaanse cultuur verblijf je tijdens je vakantie in een Spaanse cortijos. Een cortijo staat eigenlijk voor een traditionele landelijke woning. Maar in Andalusië is het eigenlijk meer bekend als een boerderij. In Italië kennen we de agriturismo en in Portugal de landelijke quinta’s. Eigenlijk allemaal heel erg vergelijkbaar.

Uniek overnachten in een Spaanse cortijo

De boerderijen die ik in het Zuiden van Spanje heb ontdekt fungeren inmiddels niet meer voor voedselproductie. Alhoewel er genoeg eigenaren zijn die ook nog een kleine olijfboomgaard, kudde schapen of een landgoed met druivenplanten onderhouden. De hoofdfunctie is nu een vakantieverblijf geworden. Een vakantie in een cortijo staat garant voor het ervaren van de lokale cultuur. Het bezoeken van de omliggende dorpjes, marktjes, evenementen met flamencogezang en noem maar op. Je moet wel van rust houden want de cortijo’s die ik heb gevonden liggen op locaties waar je echt even helemaal weg bent van alle drukte.

Luxueuze eenvoud

Je verblijft op unieke plekken op het platteland, vol comfort en gezelligheid. Ik vind zelf de luxueuze eenvoud van een cortijo geweldig. Het draait hier allemaal om het goede leven. Rond de kleinschalige cortijo’s liggen uitgestrekte olijfgaarden waarvan de olijven binnenkort heerlijke olie worden. Het fruit kan je zo van de boom plukken en meteen opeten. In de keuken hangt de jamón – Spaanse ham – te drogen. En het beste van allemaal? Jij hoeft helemaal niets te doen!

Als je bij mij een Spaanse cortijo als vakantieverblijf boekt, zijn de vliegtuigtickets en een volledig verzekerde huurauto ook inbegrepen. Zodoende heb je direct alles geboekt en is het goed geregeld. En je kunt lekker op je eigen tempo op ontdekking. Bekijk hieronder mijn aanbod Spaanse cortijos.

Sorteer op:

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Aantal slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials