Promotion

Cortijo

De jaarlijkse feesten vonden plaats in een klein Andalusisch dorpje. De flamencogezangen weerklonken tussen de bergen. Iedereen danste, lachte, deelde tinto de verano uit of bood hapjes aan. Langzaam begon de zon te zakken en dat was mijn signaal om terug te keren naar mijn kleinschalige cortijo, op wandelafstand buiten het dorp. Maar morgen zou ik terugkomen!

Even helemaal weg in een cortijo

Ik geef het toe, de eerste keer dat ik een cortijo ontdekte, moest ik het even googlen. Letterlijk is het een soort van boerderij waar je ook kunt verblijven, vergelijkbaar met de agriturismi in Italië. Je verblijft op unieke plekken op het platteland, vol comfort en gezelligheid. Als je bij mij boekt, is de huurauto meteen inbegrepen. Dus in een mum van tijd sta je in de stad of aan het strand!

Luxueuze eenvoud

Verder vind ik de luxueuze eenvoud van een cortijo geweldig. Het draait hier allemaal om het goede leven. Rond de kleinschalige cortijo’s liggen uitgestrekte olijfgaarden waarvan de olijven binnenkort heerlijke olie worden. Het fruit kan je zo van de boom plukken en meteen opeten. In de keuken hangt de jamón – Spaanse ham – te drogen. En het beste van allemaal? Jij hoeft helemaal niets te doen!

Sorteer op: