1. Home
  2. Nederland
  3. Limburg
Limburg

Vakantie Limburg

Vakantie in Limburg: een magisch stukje Zuid-Nederland

Ik zit buiten in een stoel herinneringen op te halen van fijne bestemmingen die ik bezocht heb in de Mediterranée, maar ook in Nederland. Eentje die me goed is bijgebleven is mijn bezoek in de aller zuidelijkste provincie van ons kikkerlandje, de provincie Limburg. Wat ik zo leuk vind aan deze provincie is dat ondanks je in eigen land verblijft, je toch het gevoel van een buitenlandse vakantie krijgt door de internationale sfeer van buurlanden Duitsland en België. Ook heb ik zo genoten van het prachtige heuvelachtige landschap met uitgestrekte weilanden en dichte bossen, iets wat minder voorkomt in de rest van Nederland. Oh, én het eten! Mijn maag begint spontaan weer te grommen bij de gedachte alleen al… Met een paar uurtjes rijden kan je zelf op ontdekkingsreis en al het moois zelf bewonderen, perfect voor een autovakantie!

Bezienswaardigheden in Limburg

Het eerste wat in mij opkomt wanneer ik terugdenk aan mijn vakantie in Limburg was zo’n unieke ervaring dat ik hem graag met je deel. Ik heb ontzettend veel gezien en gedaan, maar suppen op rivier de Maas vergeet ik nooit meer. Met zonnig weer het water op gaan is altijd een goed idee als je het mij vraagt!

Een ander lichtpuntje van mijn reis was een fietstocht door het heuvelachtige landschap waarbij je niet alleen uitgestrekte velden ziet, maar ook langs de leukste dorpjes en sprookjesachtige kastelen komt. De zogenaamde kastelentocht is daarom een aanrader voor jong en oud.

Natuurlijk mochten de nodige uitstapjes naar verschillende dorpjes en steden niet ontbreken aan mijn reis. Zo ben ik een dagje naar Maastricht geweest, maar heb ik ook een bezoekje gebracht aan andere steden zoals Roermond en Sittard. Roermond kent vele mooie musea en staat bekend om haar designer outlet, waar je uren rond kan struinen en winkeltjes kan bezoeken. In Sittard ben ik naar Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart geweest, die ligt op loopafstand van de markt in Sittard. Absoluut de moeite waard!

Culinaire reis door Limburg

In Limburg kon ik mijn geluk niet op; de vlaaien, stoofpotjes, kasteelbier én het witte goud: asperges. Als groot voorstander van het bourgondische leven was ik aangenaam verrast toen ik hoorde dat Limburg ook zelf wijn produceert. Daarnaast ben je voor een culinair avontuur op de juiste plek. Verspreid over de hele provincie zijn er toprestaurants te vinden die zorgen voor een avond vol gastronomie met de lekkerste versbereide gerechten. Alleen al voor het eten wil ik een keertje terug...

Het weer: veel liefs uit Limburg

Limburg kent de meeste zonuren van heel Nederland en heeft de gemiddeld de hoogste temperatuur in de zomer. Vanaf mei kan de temperatuur oplopen van wel 15 graden tot wel 25 graden tot en met september. Een ideale plek om met zonnig weer te genieten van de natuur en de historische cultuur, een unieke zonvakantie. Maar vergis je er ook niet in hoe mooi het Limburgse landschap erbij ligt in de winter .

Kleinschalige hotels & appartementen in Limburg

Inmiddels begint het donker te worden, met zoveel bijzondere herinneringen kan ik de hele week wel vullen. In Limburg kom je letterlijk ogen en oren tekort! Of je nu binnen of buiten de schoolvakanties op reis gaat, er is altijd wat te beleven.

Speciaal voor jou heb ik een aantal nieuwe adresjes toegevoegd, die vind je onder nieuwste ontdekkingen, waaronder ook op andere plekken in Nederland. Perfect voor een last minute vakanties dichtbij huis!

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels Vrienden

Ontdek de andere regio's

Covid-19 regelgeving op bestemming

Bekijk op deze pagina alle informatie over corona & jouw vakantie.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter afstand
Mondkapje
Ja gedeeltelijk
Het is niet meer verplicht een mondkapje te dragen. Behalve in het onderwijs, in het openbaar vervoer en luchthavens. Ook op de perrons en bij de haltes.
Verplichte documentatie voor aankomst
Ja
Een gezondheidsverklaring is vanaf 13 jaar verplicht (2 x geprint). Wanneer je Nederland binnenkomt vanuit een hoog risico land (code oranje/rood), is een negatieve PCR test verplicht. Meer informatie kun je hier vinden.
Wanneer je uit een land komt waarbij het verplicht is om in Nederland in qurantaine te gaan, dien je
dit formulier in te vullen.
Covid test op bestemming bij aankomst
Afhankelijk
Wanneer je van een hoog risico land komt (code oranje/rood), is het verplicht of een negatieve NAAT (PCR) test aan te tonen (vanaf 13 jaar) die uiterlijk 24 uur oud is of een negatieve sneltest van uiterlijk 24 uur in combinatie met een negatieve NAAT (PCR) test die uiterlijk 72 uur oud is. Meer informatie kun je hier vinden.
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis bestemming)
Nee
Verplichte documentatie op bestemming bij terugkeer naar huis (eis thuisland)
Nee
Wanneer je thuisland België is, dienen reizigers uiterlijk 48 uur voor vertrrek dit formulier in te vullen.
Covid test voor vertrek
Ja
Wanneer je van een hoog risico land komt, is het verplicht of een negatieve NAAT (PCR) test aan te tonen (vanaf 13 jaar) die uiterlijk 24 uur oud is of een negatieve sneltest van uiterlijk 24 uur in combinatie met een negatieve NAAT (PCR) test die uiterlijk 72 uur oud is.
Quarantaine bij aankomst op bestemming
Afhankelijk
Enkel wanneer je aankomt vanuit een oranje gebied 10 dagen in thuisquarantaine, ook na volledige vaccinatie of bewijs van herstel na corona. Het is mogelijk om na 5 dagen te testen en, bij een negatieve uitkomst, eerder uit quarantaine te komen. Vanuit een veilig (geel/groen) land is een thuisquarantaine niet verplicht. Meer informatie kun je hier vinden.
Maximum aantal personen buiten
Nee
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
Geen maximum.
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur en vaste zitplaatsen. Live muziek en luide muziek is verboden.
Bars
Open
Gesloten tussen 00.00 en 06.00 uur en vaste zitplaatsen. Live muziek en luide muziek is verboden.
Discotheken, clubs, nachtleven
Gesloten
In ieder geval t/m 13.08.2021
Supermarkten & drogisterijen
Open
Activiteiten, attractieparken en bezienswaardigheden
Open
Evenementen (binnen en buiten)
Nee
Enkel georganiseerde evenementen met vaste zitplaatsen en toegankelijk met een coronatest (max. 24 uur oud). Evenementen die +24 uur duren zijn niet toegestaan.
Transfer
Ja
Alle transfer mogelijk
Openbaar vervoer en taxi's
Ja
Reserveren taxi verplicht. Alleen essentiële reizen met het openbaar vervoer is toegestaan.
Stranden
Open