1. Home
  2. Nederland
  3. Limburg
Limburg

Vakantie Limburg

Vakantie in Limburg: een magisch stukje Zuid-Nederland

Ik zit buiten in een stoel herinneringen op te halen van fijne bestemmingen die ik bezocht heb in de Mediterranée, maar ook in Nederland. Eentje die me goed is bijgebleven is mijn bezoek in de aller zuidelijkste provincie van ons kikkerlandje, de provincie Limburg. Wat ik zo leuk vind aan deze provincie is dat ondanks je in eigen land verblijft, je toch het gevoel van een buitenlandse vakantie krijgt door de internationale sfeer van buurlanden Duitsland en België. Ook heb ik zo genoten van het prachtige heuvelachtige landschap met uitgestrekte weilanden en dichte bossen, iets wat minder voorkomt in de rest van Nederland. Oh, én het eten! Mijn maag begint spontaan weer te grommen bij de gedachte alleen al… Met een paar uurtjes rijden kan je zelf op ontdekkingsreis en al het moois zelf bewonderen, perfect voor een autovakantie!

Bezienswaardigheden in Limburg

Het eerste wat in mij opkomt wanneer ik terugdenk aan mijn vakantie in Limburg was zo’n unieke ervaring dat ik hem graag met je deel. Ik heb ontzettend veel gezien en gedaan, maar suppen op rivier de Maas vergeet ik nooit meer. Met zonnig weer het water op gaan is altijd een goed idee als je het mij vraagt!

Een ander lichtpuntje van mijn reis was een fietstocht door het heuvelachtige landschap waarbij je niet alleen uitgestrekte velden ziet, maar ook langs de leukste dorpjes en sprookjesachtige kastelen komt. De zogenaamde kastelentocht is daarom een aanrader voor jong en oud.

Natuurlijk mochten de nodige uitstapjes naar verschillende dorpjes en steden niet ontbreken aan mijn reis. Zo ben ik een dagje naar Maastricht geweest, maar heb ik ook een bezoekje gebracht aan andere steden zoals Roermond en Sittard. Roermond kent vele mooie musea en staat bekend om haar designer outlet, waar je uren rond kan struinen en winkeltjes kan bezoeken. In Sittard ben ik naar Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart geweest, die ligt op loopafstand van de markt in Sittard. Absoluut de moeite waard!

Culinaire reis door Limburg

In Limburg kon ik mijn geluk niet op; de vlaaien, stoofpotjes, kasteelbier én het witte goud: asperges. Als groot voorstander van het bourgondische leven was ik aangenaam verrast toen ik hoorde dat Limburg ook zelf wijn produceert. Daarnaast ben je voor een culinair avontuur op de juiste plek. Verspreid over de hele provincie zijn er toprestaurants te vinden die zorgen voor een avond vol gastronomie met de lekkerste versbereide gerechten. Alleen al voor het eten wil ik een keertje terug...

Het weer: veel liefs uit Limburg

Limburg kent de meeste zonuren van heel Nederland en heeft de gemiddeld de hoogste temperatuur in de zomer. Vanaf mei kan de temperatuur oplopen van wel 15 graden tot wel 25 graden tot en met september. Een ideale plek om met zonnig weer te genieten van de natuur en de historische cultuur, een unieke zonvakantie. Maar vergis je er ook niet in hoe mooi het Limburgse landschap erbij ligt in de winter .

Kleinschalige hotels & appartementen in Limburg

Inmiddels begint het donker te worden, met zoveel bijzondere herinneringen kan ik de hele week wel vullen. In Limburg kom je letterlijk ogen en oren tekort! Of je nu binnen of buiten de schoolvakanties op reis gaat, er is altijd wat te beleven.

Speciaal voor jou heb ik een aantal nieuwe adresjes toegevoegd, die vind je onder nieuwste ontdekkingen, waaronder ook op andere plekken in Nederland. Perfect voor een last minute vakanties dichtbij huis!

Bekijk de kaart

Belangrijke corona informatie

Vanwege code rood is het momenteel voor Belgen afgeraden om een (toeristisch) bezoek aan de Nederlande provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Groningen, Gelderland, Flevoland, Noord-Brabant, Limburg, Overijssel, Drenthe & Friesland te brengen. Wanneer iemand minimaal 48 uur in Nederland is geweest, moet je een Corona test afnemen + 7 dagen in qurantaine bij thuiskomst in België.

Code oranje geldt voor de provincie Zeeland. Advies is om bij aankomst in België preventief een test te doen en 14 dagen in quarantaine te gaan. Het is momenteel niet toegestaan om vanuit de stad Antwerpen een toeristisch bezoek aan Nederland te brengen.

Bekijk op deze pagina alle informatie over corona & jouw vakantie.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt van de Nederlandse autoriteiten. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Covid-19 regelgeving op bestemming

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Afstand in publieke ruimtes
Ja
1,5 meter afstand
Mondkapje verplicht
Ja
Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer verplicht. Vanaf 01.12.2020 is het tevens verplicht in alle openbare binnenruimtes, waar dit nu een dringend advies is.
Openbaar vervoer & taxi's
Ja
Mondkapje verplicht. Reserveren taxi verplicht.
Maximum aantal personen buiten
Ongelimiteerd
Max. 4 personen indien niet 1 huishouden.
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Ja
1,5 meter afstand houden
Supermarkten & drogisterijen
Open
Tankstations
Open
Restaurants
Gesloten
Alleen restaurants van een hotel geopend
Bars
Gesloten
Winkels
Open
Met uiztondering van levensmiddelenbranche, uiterlijk tot 20.00 open.
Activiteiten, attractieparken & bezienswaardigheden
Open
Vooraf reserveren met een tijdslot verplicht.
Stranden
Open
Evenementen (binnen & buiten)
Nee
Musea
Gesloten
Wellness
Open
Beperkte capaciteit, reserveren gebaseerd op tijdslot verplicht
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels
Nee
Geen verkoop van alcohol op specifieke tijden
Ja
Geen verkoop tussen 20.00 uur en 07.00 uur.
Discotheken / uitgaansleven
Gesloten
Casino
Gesloten
Luchthavens
Open
Temperatuurmeting, mondkapje verplicht, gezondheidsverklaring verplicht
Quarantaine
Ja
Wanneer je aankomt vanuit een oranje gebied 10 dagen in thuisquarantaine. Wanneer je na een bezoek aan Nederland verblijft in de Belgische regio's/steden Antwerpen, Brussel, Luik of Wallonië wordt het aangeraden om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.
Covid test
Nee
Gezondheidsverklaring verplicht
Ja
Alleen verplicht bij aankomst op een Nederlandse luchthaven (eigen verantwoordelijkheid)
Transfer beperking
Nee
1,5 meter aftsand en mondkapje verplicht.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels Familie met jonge kinderen

Ontdek de andere regio's