Heerlijk vind ik het om naar de Balearen af te reizen en het Spaanse eiland Mallorca te bezoeken. Op dit grote eiland is genoeg te zien en te beleven. De ruige natuur die zich af en toe inwisselt voor een authentiek dorpje, de lieve mensen en natuurlijk het eten. Maar al te graag deel ik mijn 10 tips om te doen op Mallorca. Deze bezienswaardigheden maken jouw vakantie nog veel leuker!

1. Wandel door het natuurpark Serra de Tramuntana

Deze ruige bergketen, dat ook nog eens op de UNESCO lijst staat, is perfect voor de avonturier. Je kunt er wandelen over verschillende wandelpaden met uitzicht op de Middellandse Zee en prachtige dorpjes. Ik raad wel aan om goede schoenen aan te doen, de stenen kunnen nogal glad worden als er een fris buitje is gevallen.

Natuurpark Serra de Tramuntana

2. Bezoek het prachtige dorpje Valldemossa

Al eerder heb ik over dit plekje geschreven, maar Valldemossa heeft mijn hart gestolen. De gekleurde huisjes zijn versierd met exotische bloemen en samen met alle bomen vormt dit een vrolijk geheel. Midden in het dorp staat het Kartuizerklooster, een bouwwerk dat eerst het paleis was van Koning Sancho maar nu een klooster is. Ik zie op een bordje de naam ‘Chopin’ staan, de Poolse componist zou in Valldemossa gewoond hebben. Wat een bijzondere plek.

3. Bewonder Cap de Formentor vanaf dit uitzichtpunt

Toen ik een local vertelde dat ik de zonsopkomst wilde bekijken, raadde hij me aan om naar Talaia d’Albercutx te gaan. Dit is een oude uitkijktoren waar je een waanzinnig uitzicht hebt op Cap de Formentor. Om er te komen moet je richting Cap Formentor rijden, na Mirador Es Colomer rechts afslaan een klein paadje in. Je moet goed opletten, het is makkelijk te missen. Dit pad moet je volledig uitrijden en vervolgens moet je nog een klein stukje lopen. Je kunt de toren beklimmen waarna je kunt genieten van de vergezichten over de kaap.

Cap de Formentor uitzichtspunt

4. Ontspan op Cala Varques

Dit strand is heerlijk om even alles los te laten. Met een goed boek in mijn tas ga ik er altijd een dagje heen. Ik parkeer mijn auto en loop vervolgens 15 minuten door het bos, om daarna bij dit witte strand met helderblauw water uit te komen. Op dit strand is verder niets, vergeet dus niet om je eigen handdoek, snacks en entertainment mee te nemen. Je kan er heerlijk zwemmen en snorkelen, het is de ideale plek om even helemaal te ontspannen.

Cala Varques

5. Struin door de straten van Pollenca

In het charmante dorpje Pollenca krijg ik altijd het echte vakantiegevoel. Ik loop in de Spaanse zon langs de gezellige pleintjes, waar de oudere inwoners op een terras zitten te kaarten. Ik vervolg mijn weg naar de trap van 365 treden en kom uit bij het kerkje. Hiervandaan geniet ik van een prachtig uitzicht over het dorpje.

Charmant dorpje Pollenca

6. Proef het lokale leven in Puerto de Cala Figuera

Het leven in Puerto de Cala Figuera vind ik altijd fantastisch. Het dorpje heeft een kleine haven met een oude baai waar allerlei bootjes liggen. Het liefst kom ik hier in de middag, want dan komen alle vissers terug en wordt de vangst van die dag gelost. Daarna loop ik langs alle restaurantjes die er te vinden zijn en kies ik altijd een gerecht met een product uit de zee, zo lekker en ontzettend vers.

Mallorca Puerto de Cala Figuera

7. Zoek de historie op in Capdepera

Voor een echt stukje historie is Capdepera perfect. In de 14e eeuw werd er namelijk een muur om een deel van het dorp gebouwd en deze staat er nog steeds. In het middelpunt staat het kasteel, helaas is deze niet meer in goede staat, maar de kerk en het huis van de gouverneur staan er nog steeds in volle glorie. Vanaf deze plek heb je weer een indrukwekkend uitzicht over het dorpje.

Historisch Capdepera Mallorca

8. Drink een wijntje in het romantische Banyalbufar

Hier drink ik altijd de lekkerste wijn van Mallorca. Op een van de terrasjes nestel ik mezelf neer en vraag ik aan de ober naar zijn beste wijn. Met de zon op mijn gezicht, een boek in mijn linkerhand en mijn glas wijn in de andere geniet ik van de rust en romantiek om mij heen. Wat heeft dit eiland toch veel te bieden…

Romantisch Banyalbufar Mallorca

9. Slenter door de kunstzinnige straten van Deià

Doordat het gekleurde Deià tegen een helling ligt en de berg Teix er boven uit komt, ontstaat er een mooi plaatje. Geen wonder dus dat het zoveel kunstenaars trekt. Velen gingen hen al voor, waaronder Picasso en schrijver Robert Graves, die hier ook woonde en begraven is. Jaarlijks vindt hier ook het Festival Internacional de Deià plaats. In bar Sa Fonda treden regelmatig de zonen van Graves op samen met schilder David Templeton. De ultieme Spaanse beleving!

Mallorca kunstzinnig dorpje Deia

10. Rijd de mooiste route op Mallorca

Wanneer ik zin heb om met de huurauto over het eiland te rijden, beland ik altijd weer op de MA-10. Deze weg loopt 170 km lang over het eiland en bied je uitzichten die buitengewoon zijn. Alles is duidelijk en op tijd aangegeven waardoor je niet kunt verdwalen. Je kunt deze rit in een dag maken, maar ik vind het fijn om elke dag een stukje te doen. Wie weet wat er te ontdekken is…

Route MA-10 Mallorca

Nieuwsgierig geworden naar deze plekjes op Mallorca?

Ben je enthousiast geworden over een vakantie naar dit Spaanse eiland? Bekijk dan mijn unieke adresjes op Mallorca.

Mocht jij nog Mallorca tips hebben? Laat het me dan vooral weten.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Heerlijk vind ik het om naar de Balearen af te reizen en het Spaanse eiland Mallorca te bezoeken. Op dit grote eiland is genoeg te zien en te beleven. De ruige natuur die zich af en toe inwisselt voor een authentiek dorpje, de lieve mensen en natuurlijk het eten. Maar al te graag deel ik mijn 10 tips om te doen op Mallorca. Deze bezienswaardigheden maken jouw vakantie nog veel leuker!

1. Wandel door het natuurpark Serra de Tramuntana

Deze ruige bergketen, dat ook nog eens op de UNESCO lijst staat, is perfect voor de avonturier. Je kunt er wandelen over verschillende wandelpaden met uitzicht op de Middellandse Zee en prachtige dorpjes. Ik raad wel aan om goede schoenen aan te doen, de stenen kunnen nogal glad worden als er een fris buitje is gevallen.

Natuurpark Serra de Tramuntana

2. Bezoek het prachtige dorpje Valldemossa

Al eerder heb ik over dit plekje geschreven, maar Valldemossa heeft mijn hart gestolen. De gekleurde huisjes zijn versierd met exotische bloemen en samen met alle bomen vormt dit een vrolijk geheel. Midden in het dorp staat het Kartuizerklooster, een bouwwerk dat eerst het paleis was van Koning Sancho maar nu een klooster is. Ik zie op een bordje de naam ‘Chopin’ staan, de Poolse componist zou in Valldemossa gewoond hebben. Wat een bijzondere plek.

3. Bewonder Cap de Formentor vanaf dit uitzichtpunt

Toen ik een local vertelde dat ik de zonsopkomst wilde bekijken, raadde hij me aan om naar Talaia d’Albercutx te gaan. Dit is een oude uitkijktoren waar je een waanzinnig uitzicht hebt op Cap de Formentor. Om er te komen moet je richting Cap Formentor rijden, na Mirador Es Colomer rechts afslaan een klein paadje in. Je moet goed opletten, het is makkelijk te missen. Dit pad moet je volledig uitrijden en vervolgens moet je nog een klein stukje lopen. Je kunt de toren beklimmen waarna je kunt genieten van de vergezichten over de kaap.

Cap de Formentor uitzichtspunt

4. Ontspan op Cala Varques

Dit strand is heerlijk om even alles los te laten. Met een goed boek in mijn tas ga ik er altijd een dagje heen. Ik parkeer mijn auto en loop vervolgens 15 minuten door het bos, om daarna bij dit witte strand met helderblauw water uit te komen. Op dit strand is verder niets, vergeet dus niet om je eigen handdoek, snacks en entertainment mee te nemen. Je kan er heerlijk zwemmen en snorkelen, het is de ideale plek om even helemaal te ontspannen.

Cala Varques

5. Struin door de straten van Pollenca

In het charmante dorpje Pollenca krijg ik altijd het echte vakantiegevoel. Ik loop in de Spaanse zon langs de gezellige pleintjes, waar de oudere inwoners op een terras zitten te kaarten. Ik vervolg mijn weg naar de trap van 365 treden en kom uit bij het kerkje. Hiervandaan geniet ik van een prachtig uitzicht over het dorpje.

Charmant dorpje Pollenca

6. Proef het lokale leven in Puerto de Cala Figuera

Het leven in Puerto de Cala Figuera vind ik altijd fantastisch. Het dorpje heeft een kleine haven met een oude baai waar allerlei bootjes liggen. Het liefst kom ik hier in de middag, want dan komen alle vissers terug en wordt de vangst van die dag gelost. Daarna loop ik langs alle restaurantjes die er te vinden zijn en kies ik altijd een gerecht met een product uit de zee, zo lekker en ontzettend vers.

Mallorca Puerto de Cala Figuera

7. Zoek de historie op in Capdepera

Voor een echt stukje historie is Capdepera perfect. In de 14e eeuw werd er namelijk een muur om een deel van het dorp gebouwd en deze staat er nog steeds. In het middelpunt staat het kasteel, helaas is deze niet meer in goede staat, maar de kerk en het huis van de gouverneur staan er nog steeds in volle glorie. Vanaf deze plek heb je weer een indrukwekkend uitzicht over het dorpje.

Historisch Capdepera Mallorca

8. Drink een wijntje in het romantische Banyalbufar

Hier drink ik altijd de lekkerste wijn van Mallorca. Op een van de terrasjes nestel ik mezelf neer en vraag ik aan de ober naar zijn beste wijn. Met de zon op mijn gezicht, een boek in mijn linkerhand en mijn glas wijn in de andere geniet ik van de rust en romantiek om mij heen. Wat heeft dit eiland toch veel te bieden…

Romantisch Banyalbufar Mallorca

9. Slenter door de kunstzinnige straten van Deià

Doordat het gekleurde Deià tegen een helling ligt en de berg Teix er boven uit komt, ontstaat er een mooi plaatje. Geen wonder dus dat het zoveel kunstenaars trekt. Velen gingen hen al voor, waaronder Picasso en schrijver Robert Graves, die hier ook woonde en begraven is. Jaarlijks vindt hier ook het Festival Internacional de Deià plaats. In bar Sa Fonda treden regelmatig de zonen van Graves op samen met schilder David Templeton. De ultieme Spaanse beleving!

Mallorca kunstzinnig dorpje Deia

10. Rijd de mooiste route op Mallorca

Wanneer ik zin heb om met de huurauto over het eiland te rijden, beland ik altijd weer op de MA-10. Deze weg loopt 170 km lang over het eiland en bied je uitzichten die buitengewoon zijn. Alles is duidelijk en op tijd aangegeven waardoor je niet kunt verdwalen. Je kunt deze rit in een dag maken, maar ik vind het fijn om elke dag een stukje te doen. Wie weet wat er te ontdekken is…

Route MA-10 Mallorca

Nieuwsgierig geworden naar deze plekjes op Mallorca?

Ben je enthousiast geworden over een vakantie naar dit Spaanse eiland? Bekijk dan mijn unieke adresjes op Mallorca.

Mocht jij nog Mallorca tips hebben? Laat het me dan vooral weten.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.