Portugal

Vakantie Portugal

Bij Portugal denk ik meestal aan voetbal en een glaasje port, maar Portugal is zoveel meer dan dat. Ik ben vandaag op vakantie in Portugal, waar ik in landelijke stijl verblijf in een Portugese quinta. Hier heb ik afgesproken met een echte local, Luis. Hij is mijn gids voor vandaag en vertelt me de meest interessante weetjes over dit mooie land. Zo wist ik helemaal niet dat de Vasco de Gama brug, met zijn 17,2 meter, de langste brug van Europa is! Hij leidt me rond langs authentieke huizen en witte stranden. Ook leert hij mij enkele woordjes in het Portugees, Olá!

Meer over Portugal

Bezienswaardigheden op vakantie in Portugal

Mijn eerste stop in Portugal is Madeira, hier ga je niet enkel op vakantie voor de zon, het eiland heeft zoveel meer te bieden! Ik loop vandaag langs een netwerk van levada’s, kleine irrigatiekanalen die doorheen het hele eiland kronkelen. Wanneer ik er ééntje volg, dieper de vegetatie van het eiland in, kom ik op een plaats waar de tijd is blijven stilstaan. Dit bos is doorheen de jaren intact gebleven en straalt rust en kalmte uit. Ik zie de meest kleurrijke, exotische bloemen. Ik heb me wel eens laten vertellen dat hierdoor de bijnaam van Madeira, het bloemeneiland is. Ik reis door naar de Costa de Lisboa, hier ga ik Lissabon verkennen via een fietstour. Een leuke manier om de authentieke stad te ontdekken. Zo fiets ik langs de Ponte 25 de Abril, een unieke hangbrug boven de rivier de Taag. Het uitzicht van hieruit is werkelijk magnifiek, in de verte zie ik de stad baden in de zonnestralen en het sprankelende, blauwe water rijkt verder dan ik kan zien.

Culinaire reizen door Portugal

De volgende stop op mijn rondreis in Portugal is de Algarve streek. Overdag wandel ik langs de authentieke huizen in het historisch centrum van Lagos. ’s Avonds wandel ik op blote voeten langs de baai van Lagos. In deze streek geniet ik van de lekkere Portugese keuken, de Algarve heeft enkele unieke gerechten die typisch zijn voor deze streek. Ik kies een terrasje in de stralende zon uit dat er gezellig uitziet om te lunchen. Het is al even geleden dat ik voor het laatst in Portugal was en ik verheugde mij al een tijdje om terug een cataplana de marisco te eten, dit is een soort zeevruchtensoep geserveerd in een cataplana, een typische Portugese schotel. Ik bestel tevens een glaasje lokale, witte wijn, zalig genieten is dit! Na deze heerlijke maaltijd wandel ik nog wat rond in de streek en duik ik een authentiek, Portugees café binnen om nog een laatste specialiteit te proeven: pastel de nata. Een krokant gebakje met een romige vulling, perfect bij een lekkere kop koffie!

Zonnige groetjes uit het unieke Portugal!

De Algarve heeft een Middellands zeeklimaat en is het warmste gebied van Portugal. Als er regen valt is het voornamelijk in de winter, in de zomer is het hier aangenaam verblijven. En hoewel vele toeristen hier de zomer komen doorbrengen, zijn er nog heel veel authentieke dorpjes die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Mijn reis in Portugal zit er spijtig genoeg bijna op, maar ik maak nog een laatste stop in Noord-Portugal. Deze streek wordt ook wel de Costa Verde genoemd. Hier heerst een gematigd mediterraan klimaat. In deze streek valt doorgaans iets meer neerslag dan in de rest van Portugal. Ik geniet hier echter wel ongelooflijk hard van de zonnige en droge zomers, en de frisse zeebries koelt me steeds weer af wanneer ik lig te genieten van de zon.

close

Al mijn ontdekkingen in Portugal

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Portugal

Ver weg van de massa