Rhodos

Griekenland

Vakantie Rhodos

De Griekse mythologie komt op vakantie in Rhodos werkelijk tot leven. “Volgens een oude legende zou Zeus de zeeën en de landen hebben verdeeld en elke god een stuk land gegeven. Echter had Helios geen stuk gekregen, waarop Zeus Rhodos creëerde en dit schonk aan Helios.” Dit weet, mijn charmante vriend, Kostas me te vertellen wanneer we op weg zijn naar onze eerste bestemming. Dit wordt een unieke ervaring, dat weet ik nu al!

Meer over Rhodos

Bezienswaardigheden op vakantie op Rhodos

Vandaag ga ik op verkenning in Rhodos-stad. Het historische hart van de stad is omringd door een vier kilometer lange stadsmuur. Het heeft zowel Middeleeuwse, Romeinse maar ook Ottomaanse kenmerken. Ik loop letterlijk door de honderden jaren geschiedenis. Na een flinke wandeltocht en een bezoek aan meerdere musea overnacht ik in een authentieke vesting. In de ochtend ontwaak ik met een verse koffie. Op het programma staat de Akropolis. Het is wel even stappen om tot boven te geraken, maar wanneer ik op de top sta, is het uitzicht van uniek. Straks kan ik even uitblazen aan het zwembad van alweer een prachtige kleinschalige villa waar ik die avond zal verblijven. Ik prijs me gelukkig dat ik deze charmante plek, één van de mooiste eilanden van Griekenland mag ontdekken!

Culinaire reizen door Rhodos

Er zijn enkele zaken in het leven waar je zeker van kan zijn: regen is nat, vuur is heet en het eten in Griekenland is fantastisch. Dat wordt me nog eens bewezen wanneer ik ga dineren op Rhodos. De klassieke ingrediënten, zoals gegrilde vers gevangen vis, nieuw geoogste groenten in een heerlijke salade en echte tzatziki, zijn nog maar enkele voorbeelden van de heerlijke Griekse keuken. De meeste regio’s hebben wel een bepaald gerecht of een bepaalde drank dat uniek voor hen is. Proef de Rouzetia me Skorthalia hier. Het zijn kleine gefrituurde visjes. Je komt het niet snel ergens anders tegen, dus probeer het zeker eens. Een vakantie naar Rhodos is een feestje voor de mond.

Zonnige groetjes van op het unieke Rhodos!

De zon tijdens je vakantie op Rhodos zal je veelvuldig te zien krijgen. In het voorjaar vanaf april geniet ik van de eerste zonnestralen. De temperatuur bereikt dan zo nu en dan de 25 graden. Let op want het zeewater is nog erg koud. Wil je in iets warmer water zwemmen dan kun je het beste in de periode juni – september op vakantie gaan naar Rhodos. Dan is het er heel fijn om te zwemmen. Het zeewater is hier warm en bovendien één van de warmste van de Egeïsche zee! De zee heeft ook altijd wel een grote invloed op de gevoelstemperatuur. Wanneer de wind uit de zee waait, voel ik meteen dat het ietsjes frisser is, maar wanneer de temperaturen zo hoog liggen als hier op Rhodos, dan hoor je mij zeker niet klagen! Wist je dat je vanaf Rhodos heel makkelijk de boot kunt nemen om je vakantie verder te zetten op Samos, Kreta of één van de andere eilanden. Leuk voor een combinatiereis bijvoorbeeld. Pak alvast maar je valies in…

close

De mooiste ontdekkingen op Rhodos

Ver weg van de massa