Zakynthos

Griekenland

Vakantie Zakynthos

Ik laat mijn handen in het golvende water glijden, terwijl de boot zachtjes verder ronkt. Ik ben aan het eilandhoppen en heb net Peloponnesos verlaten. In mijn rondreis door Griekenland, hou ik halt om vakantie te houden op Zakynthos. Deze bijzondere vakantiebestemming slaagt er steeds weer in om een glimlach op mijn gezicht te toveren. Ik ben benieuwd wat dit unieke eiland nu weer voor me in petto heeft.

Meer over Zakynthos

Bezienswaardigheden op vakantie op Zakynthos

Elke keer wanneer ik naar Zakynthos op vakantie kom, hoop ik een unieke gebeurtenis mee te maken, namelijk de komst van de zeeschildpadden. Deze komen ieder jaar naar het eiland om hier hun eieren te leggen. Dit gebeurt doorsnee in de zomermaanden mei, juni en juli. Vele stranden zijn dan beschermd om de eieren niet te beschadigen. Vandaag heb ik mooie dag voor de boeg. Ik heb een bootje gehuurd en vaar zelf door helderblauw water langs prachtige kalkstenen kliffen. Het uitzicht is prachtig, de zee rustig. Ik ben aan het genieten en zet de motor even een tandje lager. Ik kabbel met mijn bootje voort en dan opeens een groene vlek in het water…. een grote zeeschildpad zwemt zo onder mijn bootje door. Ik ben helemaal blij, mijn dag kan niet meer stuk. In de avond zoek ik een plekje om te overnachten. Andreas die ik eerder die dag ontmoette stuurt mij naar een kleinschalig boetiekhotel met een prachtig uitzicht. Tijdens mijn verblijf word ik hier volledig in de watten gelegd.

Culinaire reizen door Zakynthos

Op Zakynthos reis ik ook al eens graag af naar de vele olijfboomgaarden. Hier kan je zien hoe ze de heerlijke unieke olijfolie van het eiland maken. Het eten is hier heerlijk, net als in andere Griekse regio’s zoals Kreta of Rhodos. Je kan hier lekkere mezze eten, zoals auberginerolletjes en tzatziki. Vermijd zoveel mogelijk de toeristische internationale restaurants maar zoek de lokale tavernas op. Je tafel wordt ongetwijfeld helemaal volgezet met heerlijk eten! Morgen staat er nog iets speciaals op het programma, ik ga wijnproeven. De wijn van Zakynthos is minder internationaal bekend, maar zeker de moeite waard. De kleinschalige wijnhuizen zijn hier meestal al jaren in handen van dezelfde families en je kan hier gezellig een praatje slagen en wijnproeven tegelijk. Ze vertellen hier maar al te graag over de authentieke wijnen die hier al jaren op dezelfde biologische manier gemaakt zijn.

Zonnige groetjes van op het unieke Zakynthos!

Zakynthos behoort tot de Ionische Eilanden, samen met Corfu, Kefalonia, Lefkas, Ithaka, Paxi en Kythira. Deze eilanden kennen allemaal warme, droge zomers en milde, natte winters. De warmte in de maanden juli en augustus kan hier al wel eens overweldigend zijn, daarom dat de frisse wind van over zee steeds wat koelte biedt wanneer ik dit nodig heb. Zakynthos heeft een grote zonzekerheid en met een gemiddelde temperatuur van 25 graden in de zomer, is het hier aangenaam vakantie houden.

close

De mooiste ontdekkingen op Zakynthos

Ver weg van de massa