Voorzichtig loop ik het azuurblauwe water in. Het is heerlijk warm en zó helder. De zon brandt op m’n schouders en ik kijk om me heen. Oh Zakynthos, ik heb je gemist! Ik kan niet wachten om de leukste plekken van dit schitterende Griekse eiland in de Ionische Zee weer te bezoeken. Ga je met me mee?

Paradijselijke stranden en baaitjes

Toen ik voor het eerst op Zakynthos kwam, wilde ik natuurlijk meteen de leukste en bekendste plekken bezoeken. Shipwreck beach was er daar één van. Indrukwekkend, dat zeker. Maar ook erg druk. Dus ging ik op zoek naar de wat meer afgelegen plekjes. En toen vond ik een pareltje dat meteen een van mijn favorieten werd: Dafni beach. Via een steil, kronkelend weggetje kwam ik op dit heerlijke rustige strand. Vanaf m’n ligbedje genoot ik van de rust en van het oogverblindende uitzicht op het helderblauwe water. Om daarna nog even aan te schuiven in het visrestaurant op het strand. Ik werd ook wat verliefd op de baaitjes van Porto Roxa en Limnionas, aan de westkant van het eiland. Deze geweldig mooie plekken vond ik verscholen tussen de rotsen. Gelukkig had ik mijn snorkelset mee: zowel boven als onder water is het hier werkelijk fantastisch.

De Caretta caretta-schildpadden op Turtle island

Weet je waar ik echt een zwak voor heb? Zeeschildpadden. Je hoeft niet de hele wereld over te reizen om ze te zien. Ze zitten namelijk ook in Griekenland. Ik zag ze al even toen ik op Dafni beach was. Dafni hoort namelijk bij het Nationale Marinepark dat speciaal gecreëerd is om deze lieve wezentjes te beschermen. Maar toen vertelde mijn vriendin Giota over Marathonissi, ofwel Turtle island, een bijzonder eilandje voor de kust van Zakynthos. Hier wonen geen mensen; het enige wat je op Marathonissi vindt is rust en natuur. En de caretta caretta-schildpadden. Ik huur een bootje en vaar naar Turtle island. Vlak voor de kustlijn zet ik de motor af en dobber ik op de zachte, blauwe golven. Dan zie ik ze, de schildpadden. Ze zwemmen om mijn bootje heen terwijl andere ontspannen in de branding liggen. Met een brok in m’n keel aanschouw ik dit indrukwekkende tafereel. Turtle island is zonder twijfel een van de leukste plekken van Zakynthos.

Een Caretta schildpad op Turtle Island in Zakynthos

Foto: schildpadden spotten op Turtle island

Beleef de mooiste zonsondergangen

De zon die langzaam wegzakt in de zee, ik krijg daar maar geen genoeg van. En na al mijn reizen weet ik inmiddels ook dat Griekse zonsondergangen mijn favoriet zijn. Gelukkig heb ik hiervoor hele leuke plaatsen op Zakynthos ontdekt. Mijn favoriet is Taverne Sunset, aan de westkust bij het plaatsje Kampi. Op een 200 meter hoge klif zit ik daar aan een tafeltje vol heerlijke mezedes en met een koel glas lokale wijn in mijn hand, terwijl de lucht langzaam oranje kleurt. Later vertelden vrienden me dat je de zonsondergang ook kan bewonderen vanaf een boot. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Dat ga ik bij mijn volgende bezoekje aan Zakynthos zeker doen.

Spectaculaire blauwe grotten

Het knalblauwe water rondom Zakynthos verveelt nooit. Uren kan ik er naar kijken of er heerlijk in ronddobberen. Toen ik hoorde over de blauwe grotten aan de noordoostkust van het eiland, wist ik dat ik daarheen moest. In de vroege ochtend stap ik in de haven van Agios Nikolaos op een bootje, op weg naar dit bijzondere fenomeen. Volgens de schipper strekken de grotten zich uit tot de kaap van Skinari. Ik geloof mijn ogen niet als we eenmaal de grotten invaren! De prachtige witte rotswanden kleuren magisch blauw door de reflectie van het water. Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt, adembenemend mooi!

De blauwe grotten van Zakynthos

Foto: ontdek de schitterende Blue Caves op Zakynthos

Het bruisende Zakynthos-Stad

Een bezoekje aan Zakynthos-Stad moet bovenaan mijn lijstje staan. Van de schattige, typisch Griekse dorpjes, waar de tijd stil lijkt te staan, stap ik de bruisende stad in. Ik kijk er m’n ogen uit; nieuwe gebouwen in klassieke stijl afgewisseld met oude gebouwen en pittoreske pleintjes. Ik flaneer door de brede straten en over de boulevard naar de jachthaven. Daarna besluit ik de heuvel Bochalis op te lopen, voor een adembenemend uitzicht over de stad. En hoe sluit je een dag vol bijzondere indrukken nou beter af dan met een heerlijke Griekse maaltijd? Gelukkig vind ik de beste taverna op de berg is en strijk ik hier neer. Met een glimlach denk ik terug aan de leukste plekken van Zakynthos. Ik weet nu al dat ik snel weer terug kom.

Zijaanzicht van Zakynthos-stad

Foto: proef de Griekse cultuur in Zakynthos-Stad

Ben je benieuwd naar de leukste plekken op Zakynthos? Boek dan een van mijn favoriete adresjes en beleef dit heerlijke Griekse eiland. Thank me later!

Voorzichtig loop ik het azuurblauwe water in. Het is heerlijk warm en zó helder. De zon brandt op m’n schouders en ik kijk om me heen. Oh Zakynthos, ik heb je gemist! Ik kan niet wachten om de leukste plekken van dit schitterende Griekse eiland in de Ionische Zee weer te bezoeken. Ga je met me mee?

Paradijselijke stranden en baaitjes

Toen ik voor het eerst op Zakynthos kwam, wilde ik natuurlijk meteen de leukste en bekendste plekken bezoeken. Shipwreck beach was er daar één van. Indrukwekkend, dat zeker. Maar ook erg druk. Dus ging ik op zoek naar de wat meer afgelegen plekjes. En toen vond ik een pareltje dat meteen een van mijn favorieten werd: Dafni beach. Via een steil, kronkelend weggetje kwam ik op dit heerlijke rustige strand. Vanaf m’n ligbedje genoot ik van de rust en van het oogverblindende uitzicht op het helderblauwe water. Om daarna nog even aan te schuiven in het visrestaurant op het strand. Ik werd ook wat verliefd op de baaitjes van Porto Roxa en Limnionas, aan de westkant van het eiland. Deze geweldig mooie plekken vond ik verscholen tussen de rotsen. Gelukkig had ik mijn snorkelset mee: zowel boven als onder water is het hier werkelijk fantastisch.

De Caretta caretta-schildpadden op Turtle island

Weet je waar ik echt een zwak voor heb? Zeeschildpadden. Je hoeft niet de hele wereld over te reizen om ze te zien. Ze zitten namelijk ook in Griekenland. Ik zag ze al even toen ik op Dafni beach was. Dafni hoort namelijk bij het Nationale Marinepark dat speciaal gecreëerd is om deze lieve wezentjes te beschermen. Maar toen vertelde mijn vriendin Giota over Marathonissi, ofwel Turtle island, een bijzonder eilandje voor de kust van Zakynthos. Hier wonen geen mensen; het enige wat je op Marathonissi vindt is rust en natuur. En de caretta caretta-schildpadden. Ik huur een bootje en vaar naar Turtle island. Vlak voor de kustlijn zet ik de motor af en dobber ik op de zachte, blauwe golven. Dan zie ik ze, de schildpadden. Ze zwemmen om mijn bootje heen terwijl andere ontspannen in de branding liggen. Met een brok in m’n keel aanschouw ik dit indrukwekkende tafereel. Turtle island is zonder twijfel een van de leukste plekken van Zakynthos.

Een Caretta schildpad op Turtle Island in Zakynthos

Foto: schildpadden spotten op Turtle island

Beleef de mooiste zonsondergangen

De zon die langzaam wegzakt in de zee, ik krijg daar maar geen genoeg van. En na al mijn reizen weet ik inmiddels ook dat Griekse zonsondergangen mijn favoriet zijn. Gelukkig heb ik hiervoor hele leuke plaatsen op Zakynthos ontdekt. Mijn favoriet is Taverne Sunset, aan de westkust bij het plaatsje Kampi. Op een 200 meter hoge klif zit ik daar aan een tafeltje vol heerlijke mezedes en met een koel glas lokale wijn in mijn hand, terwijl de lucht langzaam oranje kleurt. Later vertelden vrienden me dat je de zonsondergang ook kan bewonderen vanaf een boot. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Dat ga ik bij mijn volgende bezoekje aan Zakynthos zeker doen.

Spectaculaire blauwe grotten

Het knalblauwe water rondom Zakynthos verveelt nooit. Uren kan ik er naar kijken of er heerlijk in ronddobberen. Toen ik hoorde over de blauwe grotten aan de noordoostkust van het eiland, wist ik dat ik daarheen moest. In de vroege ochtend stap ik in de haven van Agios Nikolaos op een bootje, op weg naar dit bijzondere fenomeen. Volgens de schipper strekken de grotten zich uit tot de kaap van Skinari. Ik geloof mijn ogen niet als we eenmaal de grotten invaren! De prachtige witte rotswanden kleuren magisch blauw door de reflectie van het water. Zoiets heb ik nog niet eerder meegemaakt, adembenemend mooi!

De blauwe grotten van Zakynthos

Foto: ontdek de schitterende Blue Caves op Zakynthos

Het bruisende Zakynthos-Stad

Een bezoekje aan Zakynthos-Stad moet bovenaan mijn lijstje staan. Van de schattige, typisch Griekse dorpjes, waar de tijd stil lijkt te staan, stap ik de bruisende stad in. Ik kijk er m’n ogen uit; nieuwe gebouwen in klassieke stijl afgewisseld met oude gebouwen en pittoreske pleintjes. Ik flaneer door de brede straten en over de boulevard naar de jachthaven. Daarna besluit ik de heuvel Bochalis op te lopen, voor een adembenemend uitzicht over de stad. En hoe sluit je een dag vol bijzondere indrukken nou beter af dan met een heerlijke Griekse maaltijd? Gelukkig vind ik de beste taverna op de berg is en strijk ik hier neer. Met een glimlach denk ik terug aan de leukste plekken van Zakynthos. Ik weet nu al dat ik snel weer terug kom.

Zijaanzicht van Zakynthos-stad

Foto: proef de Griekse cultuur in Zakynthos-Stad

Ben je benieuwd naar de leukste plekken op Zakynthos? Boek dan een van mijn favoriete adresjes en beleef dit heerlijke Griekse eiland. Thank me later!