Griekenland

Vakantie Griekenland

De Griekse eilanden, het lekkere eten, de prachtige historische ruïnes… Ja, ik weet wel waarom ik op vakantie kom naar Griekenland. Ik hou ervan om de lokale sfeer op te snuiven en het authentieke, Griekse leven te ervaren. Tijdens mijn reis bezoek ik de kleinschalige vissersdorpjes en wandel op mijn blote voeten op de witte, idyllische stranden. Straks mag ik aan tafel schuiven bij Maria, we eten huisgemaakte Mezze, kleine porties van unieke Griekse gerechtjes, dat gaat smaken!

Meer over Griekenland

Bezienswaardigheden op vakantie in Griekenland

In Griekenland word ik ondergedompeld in cultuur. Overal waar ik kom, kan ik wel een stukje geschiedenis meepikken. De archeologische sites die over het hele land verspreid liggen, maken een vakantie in Griekenland steeds de moeite waard. Ik trek mijn stevige wandelschoenen aan en ga op rondreis. Mijn eerste stop is Kreta, waar ik Knossos ontdek. Dit is de oudste, authentieke stad van Europa en werkelijk een unieke ervaring. Ik kijk mijn ogen uit! Wanneer ik mijn tocht verderzet, trek ik richting het prachtige Rhodos. Hier bezoek ik de haven die ligt te blinken in de blakende zon. Van hieruit kan ik makkelijk de boot nemen om te gaan eilandhoppen naar onder andere Lesbos en Samos. Ik ben nu al enkele dagen onderweg en besluit om even mijn goede vriend Dionysios te gaan bezoeken op Zakynthos. In zijn prachtige, kleinschalige charmehotel weet ik altijd weer de rust in mezelf terug te vinden.

Culinaire reizen door Griekenland

Op mijn rondreis in Griekenland hou ik even halt op het eiland Lefkas om van de Griekse keuken te proeven. Als aperitief, bestel ik, lekkere kalamáta olijven met een fris Grieks pintje, genaamd Fix. Als voorgerecht geniet ik van tzatziki, feta en taramasalata, een viskuitsalade, met versgebakken pitabrood. De kers op de taart is het hoofdgerecht, een heerlijke moussaka. En als afsluiter krijg ik nog een glaasje Ouzo aangeboden, een drank op basis van anijs. “Om je maaltijd beter te doen verteren” vertelt de eigenaar me al lachend. Na de geweldige maaltijd, besluit ik om nog een rustige wandeling te maken langs de witte stranden en zie enkele van de mooiste, kleinschalige villa’s in authentiek Griekse stijl. Ik zet me even neer op het strand om naar de prachtige oranje-gele zonsondergang te turen. Je kan dit land niet anders dan uniek noemen, bedenk ik me terwijl ik de zon zachtjes zie ondergaan.

Zonnige groetjes uit het unieke Griekenland

Het is nu zomer in Griekenland, het is zeer zonnig en geen wolkje aan de lucht te zien. Op hete dagen loopt de temperatuur soms op tot 40 graden. Gelukkig waait er op de eilanden een aangename zeebries, zo ook op het prachtige eiland Santorini. Dit is de laatste stop op mijn rondreis. De unieke blauw met witte huizen liggen te blinken in de warme zonnestralen. De weelderige natuur schreeuwt om lange wandeltochten en wanneer ik het even te warm heb, duik ik de helderblauwe zee in. Soms bezoek ik Griekenland ook in de herfst, dan kan hier al eens regen vallen en kan het fris zijn. In de winter kan er zelfs sneeuw vallen! Het weer varieert ook sterk van regio tot regio.

close

Al mijn ontdekkingen in Griekenland

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Griekenland

Ver weg van de massa