Cyprus

Vakantie Cyprus

Het is al enige tijd geleden sinds ik laatst op vakantie in Cyprus was. Mijn goede vriendin Lena neemt me vandaag mee langs haar favoriete plaatsen. We wandelen langs smalle, historische straten en ik kijk mijn ogen uit, wat een unieke plaats is dit! We bezoeken enkele authentieke Oud-Romeinse ruïnes en wandelen door de fabelachtige natuur. De warme zonnestralen raken mijn gezicht en ik kan niet anders dan gelukzalig glimlachen. Ja, hier blijf ik wel even.

Meer over Cyprus

Bezienswaardigheden op vakantie in Cyprus

Op mijn tocht door Cyprus kom ik authentieke dorpen tegen en ontmoet ik allerlei interessante inwoners die me maar al te graag meer vertellen over het eiland. Lena en ik zijn vandaag op ontdekkingsreis door Cyprus. We staan nu aan de voet van het Troödosgebergte. Het is een bloedhete dag maar, gelukkig bieden de felgroene bossen me verkoeling. Verscholen tussen het groen duikt het Kykkosklooster op, een Cypriotisch-Orthodox klooster, met een authentieke klokkentoren, prachtig om te zien! Wanneer we wat hoger de bergen beklimmen, komen we aan bij de langste rivier in Cyprus, de Pedieos rivier, die hier ontspringt. In de verte kan ik de rivier zien kronkelen tussen de zonovergoten en felgekleurde gewassen. Straks bezoek ik met Lena de rots van Aphrodite. Wist je dat volgens een oude legende Aphrodite hier geboren is? Ik geniet van het unieke uitzicht en verbaas me over de veelzijdigheid van een vakantie in Cyprus, er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Let op: op Cyprus rijdt men links!

Culinaire reizen door Cyprus

Na een heuse wandeling langs de mooiste bezienswaardigheden, ga ik op culinaire reis door Cyprus. De Cypriotische keuken kent veel verschillende invloeden. Zo herken ik Griekse, Turkse, Engelse en Italiaanse invloeden die me doen terugdenken aan mijn vorige reizen. Lena en ik duiken een uniek uitziend restaurantje binnen en bestellen een fles authentieke, Cypriotische wijn en een heerlijke mezze. Dat is een mix van kleine porties Cypriotische gerechten. Ideaal om de specialiteiten van het huis te leren kennen en te delen met anderen. Lena neemt verse vis op de grill klaargemaakt, een echte lokale specialiteit. Ze vertelt tijdens het eten geanimeerd over de lokale cultuur van Cyprus. Ik kom van haar te weten dat op Cyprus nog veel aan handwerk wordt gedaan. Ook vertelt ze me dat de authentieke Cypriotische muziek op een viool wordt gemaakt en er wordt op deze muziek traditioneel gedanst.

Zonnige groetjes uit het unieke Cyprus!

Cyprus is werkelijk een uitzonderlijk eiland, authentiek en ongerept. Ik vind het zalig om lange wandelingen in de groene natuur te maken. Ik kan hier steeds genieten van de stralende zon vanaf mei tot half oktober. Cyprus is namelijk één van de warmste landen met een grote zonzekerheid. In de maanden november tot en met april valt de meeste regen op Cyprus. In de warmste maanden kan de temperatuur in het binnenland zelfs oplopen tot 40 graden! Dat is wel eens zweten, gelukkig kan ik snel een duik nemen in de zee om af te koelen of op een terrasje onder een parasol genieten van een KEO, een fris Cypriotisch pintje.

close

Al mijn ontdekkingen op Cyprus

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen op Cyprus

Ver weg van de massa