Toscane

Italië

Vakantie Toscane

Vol bewondering kijk ik rond tijdens mijn roadtrip door het heuvelachtige landschap van Toscane. Al sinds de eerste keer dat ik de Chianti wijn proefde, wou ik super graag op vakantie komen in deze streek. Nu ik hier in Toscane ben verwacht ik dan ook dat deze omgeving even veel in de smaak valt als haar authentieke wijn. Maar mijn verwachtingen werden al snel overtroffen door de schoonheid van deze streek, met oneindig veel wijngaarden, boerderijen en pittoreske bergdorpjes omgeven door een groene natuur. En voor liefhebbers van een strandvakantie zijn de stadjes aan de kust zoals Forte dei Marmi en Livorno zeker een bezoekje waard. Toscane is letterlijk en figuurlijk het hartje van Italië!

Meer over Toscane

Bezienswaardigheden op vakantie in Toscane

Tijdens mijn bezoek aan Florence wilde ik de bekende Duomo Santa Maria del Fiore van dichtbij zien, daarvoor heb zeker ik honderden trappen gelopen, maar het uitzicht was het echt waard. Meer naar het zuiden van Toscane heb ik in Siena de authentieke Piazza del Campo geproefd, de beste pizza die ik ooit heb gegeten! Siena is ook een culturele trekpleister, want hier vind je verschillende ateliers met mooie kunstwerken. Verder reisde ik ook naar de beroemde toren van Pisa, die moet je echt gezien hebben tijdens een vakantie in Toscane. Ik kan je garanderen dat je je hier in Toscane nooit zal vervelen, deze streek vind ik misschien wel de allermooiste van heel Italië door haar ruime aanbod aan cultuur, natuur en culinaire hoogstandjes. Voor mij is dat het perfecte plaatje!

Culinaire reizen door Toscane

Op mijn reis word ik met open armen ontvangen in een charmante agriturismo in Toscane. Dit is een boerderij die lokale producten kweekt en daarnaast ook kamers voor gasten beschikbaar houdt. En deze lokale producten vind je ook terug in de keuken. De Italianen koken graag met verse, pure ingrediënten, bijvoorbeeld witte bonen, tomaten en vers gemaakte pasta. Maar ook het brood is hier super lekker. Toscaans brood wordt in vele gerechten gebruikt zoals in een tomatensoep, slaatjes of simpelweg om te doppen in een beetje olijfolie als appetizer. En om de pasta niet te vergeten, een traditioneel pastagerecht in Toscane wordt bereid met een smeuïge saus met haas, namelijk con lepre. Voor viseters is caciucco de beste keuze, een stoofpotje met verse vis. Ik kocht in Toscane ook een flesje olijfolie om mee naar huis te nemen, want deze olijfolie is een van de beste in de hele wereld, daarom dat het ook in zo veel gerechtjes gebruikt wordt. En ik geniet hier pas volledig met een lekker glas rode pecorino wijn.

Zonnige groetjes uit het unieke Toscane!

In Toscane zijn de winters onvoorspelbaar en de zomers warm en droog. Tijdens de lente is Toscane al een ideale zonbestemming, de temperaturen liggen dan rond de 20 graden. In de zomer kan dit oplopen tot 30 graden, met plaatselijk koudere temperaturen in hoger gelegen gebieden. Krijg jij ook maar niet genoeg van Italië? Bekijk dan zeker ook enkele andere Italiaanse bestemmingen, zoals, Puglia, Umbrië, Sardinië en Sicilië.

close

De mooiste ontdekkingen in Toscane

Ver weg van de massa