Toscane

Italië

Vakantie Toscane

Ik kijk mijn ogen uit terwijl ik over kronkelende wegen door een heuvelachtig, groen landschap rijd. Al vanaf de eerste keer dat ik een Chianti wijn probeerde, wilde ik dolgraag de streek een keer ontdekken. Vandaar dat ik deze week op vakantie in Toscane ben. Ik had al wel verwacht dat zo’n unieke, smaakvolle wijn uit een minstens even smaakvolle omgeving zou komen, maar dit... De glooiende heuvels met eindeloze wijngaarden, pittoreske bergdorpjes en uitnodigende boerderijen, overtreffen al mijn verwachtingen. Een prachtig, authentiek stukje Italië!

Meer over Toscane

Bezienswaardigheden op vakantie in Toscane

Op vakantie in Florence beklom ik vierhonderd traptreden om de authentieke koepel van de Santa Maria del Fiore, ofwel de Duomo, van dichtbij te bekijken. In Siena proefde ik, op het beroemde Piazza del Campo, de allerlekkerste pizza die ik ooit gegeten heb. Ik zag de zon ondergaan over een uniek, okergeel landschap vol pijnbomen en cipressen. Toscane, werkelijk één van de allermooiste streken van Italië, waar cultuur, natuur en culinaire genoegens naadloos in mekaar overvloeien. Laat ik daar nu net ongelooflijk hard van houden!

Culinaire reizen door Toscane

Een reis naar Toscane is alleen al voor het eten de moeite waard, en dan zwijg ik nog over de prachtige natuur en gastvrije lokale bevolking. Toscane is een waar paradijs voor liefhebbers van simpele gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van verse, pure ingrediënten. Ik verblijf graag in een agriturismo in Toscane. Dit is een actieve boerderij die haar eigen producten verbouwd en naast deze dagelijkse werkzaamheden ook een aantal kamers beschikbaar heeft gesteld voor gasten. In Toscane worden witte bonen vaak verwerkt in de gerechten, maar ook brood is favoriet. Het ongezouten, authentieke Toscaanse brood wordt op allerlei manieren gebruikt, bijvoorbeeld in tomatensoep, salades of besmeerd met een pasta van kippenlevers als antipasti. Pasta wordt hier vaak geserveerd met een saus met haas, oftewel con lepre. Visliefhebbers kunnen het beste kiezen voor caciucco, een stoofpotje van verschillende verse vis. Verder is de olijfolie van Toscane een van de allerbesten van de wereld, vandaar dat deze ook op veel verschillende manieren wordt gebruikt. Van de pecorino uit deze unieke streek geniet ik met het genot van een lekker glaasje rode wijn.

Zonnige groetjes uit het unieke Toscane!

In Toscane zijn de winters onvoorspelbaar en de zomers warm en droog. Tijdens de lente is Toscane al een prima zonbestemming, de temperaturen liggen dan rond de 20 graden. In de zomer kan dit oplopen tot 30 graden, met plaatselijk koudere temperaturen in hoger gelegen plekken. Krijg jij ook maar niet genoeg van Italië? Bekijk dan zeker ook enkele andere Italiaanse bestemmingen, zoals, Puglia, Umbrië, Sardinië en Sicilië.

close

De mooiste ontdekkingen in Toscane

Ver weg van de massa