Umbrië

Italië

Vakantie Umbrië

Umbrië is het groene hart van Italië. Ik noem het vaak het zusje van Toscane, omdat het minstens zoveel schilderachtige, authentieke stadjes in een decor van groene heuvels heeft. De natuur is echter ongerepter en groener en gek genoeg is Umbrië minder ontdekt door toeristen. Dat vind ik niet erg. Des te meer kun je er op vakantie in alle rust genieten van de unieke eeuwenoude geschiedenisschatten die deze prachtige streek te bieden heeft.

Meer over Umbrië

Bezienswaardigheden op vakantie in Umbrië

De oude stadjes in de heuvels van Umbrië hebben iets sprookjesachtigs unieken zijn zeker een reisje hier heen waard. Als ik in Assisi rondloop over de heuvelachtige straatjes en een blik werp in de Duomo, ga ik in mijn gedachten eeuwen terug. Vanuit deze authentieke heuvelstad kun je de hele omgeving zien, van het dal van Spoleto tot de contouren van de stad Perugia. Als ik na een lange wandeling toe ben aan een frisse duik, ga ik naar Lago Trasimeno. Hier zoek ik graag een rustig plekje met uitzicht over de omringende heuvels en denk ik na over de legende van dit meer.

Culinaire reizen door Umbrië

Op reis in Umbrië geniet ik van verschillende, unieke gerechten met de lekkerste verse ingrediënten zoals ham, wild zwijn en kaas. Een maaltijd begint hier vaak met crostini met verschillende toppings en ham of salami. Bonen en wild zwijn kom je hier ook vaak tegen op het menu. Iets wat je echt niet mag vergeten in Umbrië is het proeven van de befaamde truffel, die volop verwerkt wordt in authentieke, lokale lekkernijen. Bijvoorbeeld in een pastasaus bij tagliatelle of als een topping op crostini.

Zonnige groetjes uit het unieke Umbrië!

In Umbrië schijnt in de zomer de zon flink en valt er weinig regen. De winters kunnen echter wel erg nat en koud zijn. In de zomer is het hier gemiddeld rond de 25 graden en in de winter rond de 8 graden. Krijg jij ook maar niet genoeg van Italië? Bekijk dan zeker ook enkele andere Italiaanse bestemmingen, zoals Toscane, Puglia, Sardinië en Sicilië.

close

De mooiste ontdekkingen in Umbrië

Ver weg van de massa