Kerstvakantie 2021

Reizen tijdens de feestdagen

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Schoolvakanties
  4. Kerstvakantie

Een unieke reis in de kerstvakantie van 2021

Vier de feestdagen in het buitenland!

Ben je ook benieuwd hoe men de feestdagen in het buitenland viert? De kerstvakantie is de ideale periode om de cultuur van de landen in Europa op te snuiven en te proeven van de tradities en gebruiken van de lokale bevolking. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat in Spanje Nochebuena (Kerstavond) de belangrijkste feestavond is en dat Turrón dan vaak als dessert op tafel verschijnt. In Portugal is het kerstmenu niet compleet zonder een Bolo Rei. De christmas cake KhristOpsomo wordt in Cyprus vaak geserveerd. In Italië is het bijzonder om bij het Vaticaan de mis bij te wonen. Stuk voor stuk tradities waar je achterkomt als je tijdens de feestdagen op vakantie gaat!

Wanneer valt de kerstvakantie?

De kerstvakantie valt in 2021 op dezelfde data voor België: 24 december 2021 t/m 9 januari 2022.

Naar het buitenland tijdens de feestdagen

De een bregt de feestdagen liever knus bij het haardvuur door, de ander zoekt liever de warmte van de zon op. Ik heb in Europa in ieder geval voor ieder wat wils. Klinkt de kerstvakantie doorbrengen in Zuid-Europa en rondom de Middellandse Zee je als muziek in de oren? Met de voeten in het zand en een versgeperst drankje in je hand de feestdagen vieren? Dat snap ik! Hoewel je misschien denkt aan sneeuw en kou als je denkt aan kerst, kun je dan natuurlijk ook gewoon de winterzon opzoeken! Op zonvakantie tijdens de kerst van 2021 is iets dat zeer gewild is onder reizigers en ik snap wel waarom. Wat is nou een beter moment om het vakantiegevoel op te halen dan een weekje weg tijdens Kerst? Of het nu Spanje, Portugal, Italië of Cyprus is, iedere bestemming heeft zo zijn eigen sfeer. Een sfeer die ik jou zeker kan aanraden om te proeven.

Heb je al zin om te vertrekken? Tijdens Kerst en Oud&Nieuw ben jij bij mij nog steeds verzekerd van alle rust en ruimte bij een plekje weg van de massa. Ga jij de kerstvakantie boeken bij een van mijn kleinschalige adresjes? Wie weet kom je wel een leuke aanbieding tegen!

Ontdek mijn adresjes voor de kerstvakantie:

Kerst vieren in de zon...

... of juist in de sneeuw!

Op zonvakantie in december is een van mijn favoriete bezigheden. Ik denk nog vaak terug aan een paar jaar geleden, toen ik tijdens Kerstmis voor een korte vakantie op Madeira was. De hoofdstad Funchal was prachtig versierd met lichtjes en kerstbomen, wat een gezellig gezicht! Op 23 december vulden de straten zich met dansende en feestvierende mensen tijdens de bekende markt van Funchal, Mercado dos Lavradores. Maar de spectaculaire vuurwerkshow met Oud & Nieuw heeft misschien nog wel de meeste indruk op mij gemaakt. Niet voor niets dat ik nu alweer aan het kijken ben om weer eens jaar met de feestelijke dagen weer een weekje weg op Madeira door te brengen! Al zou het mij niet verbazen als het in de Algarve of Costa de Lisboa ook één groot feest is!

Ook in Spanje maak je unieke ervaringen mee als jij op vakantie gaat in de kerstvakantie. Op het vasteland worden regio's als Andalusië kleurrijk en ook op de eilanden als Gran Canaria en Lanzarote is het een grote belevenis. 

Last minute op reis in de kerstvakantie

Pak snel de koffers in en vertrek naar het Zuiden! Tussen mijn last minutes kun je mooie plekjes vinden om tijdens de kerstvakantie naar te reizen.

Boek jij een autovakantie dan kan jij met eigen vervoer naar jouw bestemming reizen.

Autovakantie met verblijf

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Vliegvakantie inclusief verblijf en huurauto