Spanje

Vakantie Spanje

Wanneer ik uit mijn vliegtuigraam kijk, zie ik de groene bossen verschijnen en de helderblauwe zee roept me al. Dat het vliegtuig maar snel landt! Ik sta te popelen om aan mijn reis in Spanje te beginnen. Wanneer ik arriveer in de aankomsthal, krijg ik automatisch een glimlach op mijn gezicht. Mijn goede vriend Alex staat me op te wachten en ik vlieg hem in de armen. Het is al veel te lang geleden sinds ik voor het laatst op vakantie in Spanje was. Even bijpraten met Alex nu!

Meer over Spanje

Bezienswaardigheden op vakantie in Spanje

Spanje heeft een heel typische cultuur. Spanjaarden doen alles op hun eigen tempo, de siësta is hier een goed voorbeeld van. Hoewel het meer en meer verdwijnt in de noordelijke steden, doen de inwoners van de kleinere, authentieke dorpen hier nog volop aan mee. Spanjaarden babbelen ook graag en veel, dat merk ik ook wanneer ik met Alex op pad ben, hij praat honderduit over de plaatsen die hij me wil laten zien. Vandaag neemt hij me op rondreis langs de Canarische Eilanden, Tenerife en Gran Canaria. Ik ben op het juiste moment op vakantie gekomen naar Spanje zo blijkt, het is hier net carnaval. Dat wordt, vooral op Tenerife, uitgebreid gevierd. Na Rio is dit de plaats met het grootste carnaval ter wereld. Op Gran Canaria is er niets leuker dan te wandelen langs het strand van Maspalomas. We zetten ons even neer zodat ik mijn postkaarten kan schrijven om terug te sturen naar België. “Wat een unieke plaats is dit, écht genieten! Liefs Eliza” Nu die klaar is om te posten, gaan Alex en ik naar El Faro, een gezellige dijk met tal van winkels en restaurants.

Culinaire reizen door Spanje

Met pijn in mijn hart moet ik afscheid nemen van Alex, hij is zo’n unieke persoon, maar het vooruitzicht naar Mallorca maakt het afscheid bitterzoet. Het is ongeveer 10 uur ’s avonds wanneer ik voet aan grond zet op Mallorca. Ik heb al sinds deze middag niets gegeten en kijk nu al uit naar enkele authentieke, Spaanse tapas. Je vraagt je misschien af hoe ik op dit uur nog een restaurant ga vinden dat me eten wil serveren, maar het is volkomen normaal voor Spanjaarden om laat te gaan dineren. Op mijn reizen door Spanje in het verleden heb ik al vele lokale lekkernijen geproefd. Wat ik ook steeds leuk vind, is om in verschillende regio’s Paella te bestellen. Traditioneel eten ze dat hier op Mallorca met overgebleven vlees uit hun koelkast. In Andalusië is de Paella dan weer traditioneel met zeevruchten gemaakt en in Catalonië wordt het doorgaans met zeevruchten en kleine stukjes kip klaargemaakt.

Zonnige groetjes uit het unieke Spanje

Spanje heeft voornamelijk warme, droge zomers, maar in de wintermaanden kan het al wel eens frisser zijn. Voornamelijk in het noorden en het centrum van Spanje kunnen de temperaturen in de wintermaanden al wel eens onder nul zakken. De zuidelijke kustgebieden, zoals Alicante en de Canarische eilanden en Ibiza zijn echter wel aangenaam in de winter door de hogere temperaturen en de weinige neerslag. Vooral in het zuidelijke gedeelte van Spanje kunnen de temperaturen al wel eens hoog oplopen, gelukkig kan ik dan terecht in de zee voor een frisse duik. Mijn avontuur in Spanje zit er voorlopig op, ik heb zoals altijd enorm genoten van dit land en heb weer mooie en unieke herinneringen om terug mee naar België te nemen. ¡Hasta la próxima, España!

close

Al mijn ontdekkingen in Spanje

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Spanje

Ver weg van de massa