Bed & Breakfast in Portugal

Ontspannen aan de Atlantische kust

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Bed and Breakfast
  4. Portugal

De gezelligheid van een B&B in Portugal

Want gezelligheid kent geen tijd

Met de blik strak op de Atlantische Oceaan gericht, is Portugal een paradijs voor een strandvakantie. De gezellige, kleinschalige kuststadjes bewegen zich er op een gezapig ritme voort. Ik verblijf graag regelmatig in een unieke bed and breakfast in Portugal. Ik geef me er volledig over aan de Portugese manier van leven! Gezelligheid is voor mij essentieel in een goede chambre d’hote in Portugal. Ik ben liever weg van de massa.

In de plekken die ik uitkies, leef je dicht bij de locals, die je met open armen verwelkomen. In de zachte bedden zou ik de hele dag kunnen blijven liggen. Ook het ontbijt is van groot belang in een bed and breakfast in Portugal. Lokale, artisanale lekkernijen, vers brood, confituur gemaakt van vijgen uit de tuin… zalig!

Wist je dat?

Een vakantie bij mij is altijd inclusief vlucht, verblijf en huurauto! 

Eliza was here USP's

Ontdek mijn Portugese B&B weg van de massa

Ervaar het Portugeseleven in een charme B&B

In het Zuiden van Portugal, de Algarve, wentelen de perkamentkleurige rotsen zich in het warme zonlicht. Daartussen liggen kleine zandstranden en aanlokkelijk lichtblauw water. De chambre d’hôtes in Portugal die ik uitkoos, liggen bovendien vaak in unieke dorpjes. Ook in de buurt van Lissabon, aan de Costa de Lisboa, of rond Porto, in Noord-Portugal, vind je ontelbare romantische bed and breakfasts. Je merkt het, ik hou enorm van Portugal. Nu is het aan jou!

Landelijke Bed & Breakfast in Algarve

Een bed and breakfast is eigenlijk hetzelfde als een chambre d’hôtes. Bed and breakfasts hebben vaak een kleinschalig karakter. Er zijn vaak maar een paar kamers die sfeervol zijn ingericht. De eigenaar en het personeel hebben veel aandacht voor jou als gast. Vergeet niet om de eigenaar om tips te vragen wat er te doen is in de omgeving. Met deze tips kun je het authentieke Portugal echt gaan ervaren.

Chambre d’hôtes in Algarve tussen de Portugezen

De bed and breakfast in de Algarve die ik heb uitgekozen om met je te delen zijn vaak rustiek gelegen. Je kunt in alle vrijheid genieten van de rust of juist op pad gaan met je huurauto. Die regel ik ook wanneer je bij mij een vliegvakantie boekt. Zo kun je optimaal genieten van de ongerepte natuur en natuurlijk de lokale bevolking leren kennen. Wist je dat veel Portugezen vaak zelf kiezen voor de Algarve als vakantiebestemming? Niet zo gek, want het is er zo ontzettend mooi!

Ontdek alle adresjes in Algarve

Ontdek alle adresjes in Costa de Lisboa

Culinair genieten in een B&B in Costa de Lisboa

Als je mij vraagt Costa de Lisboa in één woord te omschrijven? Enerverend! Dat wordt duidelijk als ik met mijn vriendin Claire op ontdekking ga. We gaan op weg naar eeuwenoude gebouwen, unieke stadjes met kronkelende straatjes en bijzondere kerken. En dan de restaurantjes... De Portugese keuken betovert me! Ik installeer me dan ook met een goedgevulde maag aan het zwembad van mijn B&B. Tot het tijd is voor mijn allereerste duikles in de heldere Middellandse Zee!

Chambre d’hôtes in Costa de Lisboa

Mijn bed and breakfasts op Costa de Lisboa liggen heerlijk weg van de massa. Op een klein strandje buiten het stadje, niet ver van mijn chambre d’hôte, neem ik zelf een duik in de Middellandse Zee. En daarna gaat het richting de ommuurde stad Mdina. Als je een vliegvakantie bij mij boekt, is de huurauto meteen inbegrepen, zo kan je rustig het hele eiland verkennen!