Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR

Verzekeringen

  1. Home
  2. Organisatie
  3. Verzekeringen

Met een gerust hart op vakantie met een reisverzekering en annuleringsverzekering

Inclusief Covid-19 dekking

Bij Eliza was here kun je meteen een reis- en annulerings­verzekering afsluiten bij het boeken van jouw vakantie. Dat geeft zekerheid en beschermt je tegen onverwachtse kosten. Eliza was here heeft AXA met zorg geselecteerd als verzekeringspartner en is ervan overtuigd dat zij jou de best mogelijke dekkingen bieden.

Ben je benieuwd of jouw reissom gedekt is bij annulering door Covid-19? Of je de reis kunt afbreken omdat jouw beste vriend(in) ziek is? Of hoeveel je kan claimen bij verloren bagage?

Navigeer voor alle veel gestelde vragen dan direct naar:

Indien jij niet via Eliza was here een verzekering hebt afgesloten en meer wilt weten over de voorwaarden, neem dan contact op met jouw eigen verzekeraar.

Schadeclaim indienen

Als je schade hebt, dan kun je direct een schadeclaim indienen bij AXA via het online schadeformulier. Rechtsbovenin kun je de taal aanpassen naar Nederlands.

Houd bij het melden van jouw schade de nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij de hand. Hoe vollediger je jouw schade omschrijft en bewijzen toevoegt, hoe sneller AXA jouw schade kan afhandelen.

AXA Reisverzekering

Reisverzekering

AXA reisverzekering

Reisverzekering

De premie is een vast bedrag per persoon per dag.

Meer informatie over de dekkingen? De algemene verzekeringsvoorwaarden voor deze kortlopende reisverzekering kun je hier vinden en de verzekeringskaart hier.

Belangrijk: Dit zijn de polisvoorwaarden van AXA. Eliza was here heeft AXA met zorg geselecteerd als verzekeringspartner en is ervan overtuigd dat zij jou de best mogelijke dekkingen bieden. Indien jij niet via Eliza was here een verzekering hebt afgesloten en meer wilt weten over de voorwaarden, neem dan contact op met jouw eigen verzekeraar.

Covid-19 FAQ

voor alle reisverzekeringen

Wordt Covid-19 gezien als pandemie of als ziekte?
Covid-19 wordt door AXA gezien als een ernstige ziekte, wat kan leiden tot overlijden. Hierdoor ben je met een verzekering van AXA gedekt voor onvoorziene kosten. 

Wordt hulpverlening en medische zorg als gevolg van Covid-19 vergoed? 
Met de reisverzekering wordt hulpverlening en medische zorg (ook als gevolg van Covid-19) in het buitenland vergoed in aanvulling op je zorgverzekering.

Let op: enkel als er geen negatief reisadvies was bij vertrek.

Wordt een langer verblijf door Covid-19 vergoed?
Met de reisverzekering zijn bijkomende kosten gedekt als jij of één van jouw medereizigers tijdens de vakantie ernstig ziek is geworden en je hierdoor langer op jouw vakantiebestemming moet blijven. Dit geldt ook voor ernstige ziekte als gevolg van Covid-19.

Let op: dit is niet van toepassing bij enkel een quarantaine verplichting (bijvoorbeeld door het wijzigen van het reisadvies)

Worden extra reiskosten vergoed als een niet meereizend familielid overlijdt of ernstig ziek wordt door Covid-19?
Met de reisverzekering ben je verzekerd voor onvoorziene en noodzakelijke extra reis kosten die gemaakt moeten worden door overlijden of ernstige ziekte (hier valt Covid-19 ook onder) van een niet meereizende persoon die een direct familielid (1e of 2e graad) is.

Blijft de dekking geldig als de kleurcode op mijn vakantiebestemming verandert?
Wanneer de kleurcode van jouw vakantiebestemming verandert terwijl je daar bent, blijft de dekking geldig tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis kunt gaan. Indien Eliza was here een alternatieve vlucht dag aanbiedt en je besluit op jouw originele terugreis datum te vertrekken, vervalt de dekking op de dag van de alternatieve vlucht.

Moet je zorgverzekering ook geldig zijn op mijn vakantiebestemming?
Jouw zorgverzekering moet ook geldig zijn in het land waar je op vakantie bent.

Annuleringsverzekering

Staat jouw reden voor annulering niet in de voorwaarden? 

Met een All-risk premie heb je recht op een vergoeding van 75% van de kosten, 25% van de kosten blijven voor eigen rekening.
Annuleringsverzekering

Je bent in contact gekomen met een positief getest persoon waardoor je vlak voor vertrek in quarantaine moet en je bent zelf niet positief getest

Het is dan met een All-risk premie mogelijk om jouw reis te annuleren en 75% van jouw reissom vergoed te krijgen.
Annuleringsverzekering

Jouw beste vriend(in) wordt ernstig ziek of je moet onverwachts eerder beginnen bij een nieuwe baan

Met een All-risk premie is het mogelijk om jouw reis te annuleren en 75% van jouw reissom vergoed te krijgen.

AXA annuleringsverzekering

  Annuleringsverzekering Annuleringsverzekering

Vergoeding annulering bij geldige reden:

• Ziekte of ongeval
• Eerste of tweedegraads familie die komt te overlijden of ernstig ziek wordt
• Derdegraads familie die komt te overlijden
• Onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband
• Nieuwe baan na werkeloosheid
• Zwangerschap indien je tijdens het boeken van de reis nog niet zwanger was en dit directe gevolgen heeft op de geboekte reis
• Zwangerschapscomplicaties
• Als je auto door van buiten afkomende onheil het begeeft vlak voor je geboekte autovakantie
• Visum wordt geweigerd buiten je schuld om
• Ontbinden van het huwelijk of duurzame samenleving
• Zelfmoord van bloed-aanverwant tot de 3e graad familie

 Checkmark 100% van de annuleringskosten  Checkmark 100% van de annuleringskosten
 Vergoeding ongebruikte reisdagen ziekenhuisopname in buitenland (minimaal één overnachting)  Checkmark 100% van de reissom per dag  Checkmark 100% van de reissom per dag
Eerdere terugkeer om redenen genoemd in de voorwaarden  Checkmark 100% van de reissom per dag
 Checkmark 100% van de reissom per dag
Vergoeding bij annulering om redenen die je zelf bepaald (raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen)  Crossmark Niet gedekt  Checkmark 75% van de annuleringskosten
Eerdere terugkeer om aanvullende redenen (raadpleeg de voorwaarden voor de aanvullende redenen)  Crossmark Niet gedekt
 Checkmark 75% van de reissom per dag

De premie is een percentage van de gehele reissom plus verzekeringsbelastingen en poliskosten.

Meer informatie over de dekkingen? De algemene verzekeringsvoorwaarden voor deze kortlopende annuleringsverzekering kun je hier vinden en de verzekeringskaart vind je hier.

Belangrijk: Dit zijn de polisvoorwaarden van AXA. Eliza was here heeft AXA met zorg geselecteerd als verzekeringspartner en is ervan overtuigd dat zij jou de best mogelijke dekkingen bieden. Indien jij niet via Eliza was here een verzekering hebt afgesloten en meer wilt weten over de voorwaarden, neem dan contact op met jouw eigen verzekeraar.

Covid-19 FAQ

voor alle annuleringsverzekeringen

Wanneer kan ik annuleren vanwege Covid-19?
Als iemand (van het reisgezelschap of 1e/2e graad familie) ziek of overleden is door het Covid-19 virus en er daardoor niet gereisd kan worden. Iemand die positief getest is op covid-19 wordt beschouwd als ziek, ook al heeft deze persoon niet direct klachten.

Wat gebeurt er bij een negatief reisadvies vóór vertrek?
Bij Eliza was here garanderen wij dat als het reisadvies voor jouw vakantiebestemming binnen 2 weken voor vertrek wegens Covid-19 een negatief reisadvies heeft of als er een quarantaineverplichting geldt, je gegarandeerd jouw geld terugkrijgt, ook als je betaald hebt met een voucher of als jouw vakantiebestemming op het moment van boeken ook al een negatief reisadvies was.

Ben ik verzekerd als maatregelen veranderen en ik daardoor niet aan de eisen van mijn vakantieland voldoe?
Met een ALL-RISK verzekering ben je voor 75% van de kosten gedekt als na het boeken van jouw vakantie de maatregelen veranderen en je daardoor niet aan de eisen van jouw vakantie land voldoet.

Ben ik verzekerd als ik of mijn medereiziger vlak voor vertrek positief test op Covid-19?
Ja, als jij of je medereiziger(s) vlak voor vertrek positief test op covid-19 kan je de reis annuleren en de kosten claimen bij AXA.

Ben ik verzekerd bij verplichte quarantaine, vlak voor vertrek, zonder zelf besmet te zijn met Covid-19?
Met een ALL-RISK annuleringsverzekering ben je verzekerd als jij of een reisgenoot voor vertrek in quarantaine moet, zonder zelf besmet te zijn met het Covid-19 virus.

Let op! dit is alleen gedekt onder de ALL-RISK annuleringsverzekering en met een eigen risico van 25%.

Kan ik mijn reis annuleren als ik, mijn medereiziger(s) of iemand thuis ernstig ziek of overleden is door o.a. het covid-19 virus?
Met de annuleringsverzekering kan je jouw reis annuleren of afbreken als jij, een reisgenoot of een familielid van 1e of 2e graad ernstig ziek of overleden is door o.a. het Covid-19 virus. De annuleringskosten / afbreekkosten kunnen vervolgens worden geclaimd bij AXA.

Ben ik verzekerd bij overlijden van een familielid van 3e graad door covid-19?
Met de annuleringsverzekering is het annuleren of afbreken van de reis gedekt indien een familielid van 3e graad overlijdt door o.a. covid-19. De kosten kunnen geclaimd worden bij AXA.

Kan ik mijn reis annuleren als iemand buiten mijn familie om ernstig ziek of overleden is door o.a. het covid-19 virus?
Met een ALL-RISK verzekering heb je recht op 75% van de kosten.
25% van de kosten zijn voor eigen rekening.

Reisverzekering

Langer verbijf door ernstige ziekte

Met een reisverzekering zijn bijkomende kosten gedekt als jij of één van jouw medereizigers tijdens de vakantie ernstig ziek is geworden en je hierdoor langer op jouw vakantiebestemming moet blijven.
Reisverzekering

Geen eigen risico en jouw geld is meeverzekerd

Met een optimaal reisverzekering heb je geen eigen risico en is geld meeverzekerd.
Reisverzekering

Eerder naar huis door overlijden of ernstige ziekte van een familielid thuis

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor onvoorziene en noodzakelijke extra reiskosten die gemaakt moeten worden door overlijden of ernstige ziekte (hier valt Covid-19 ook onder), van een niet meereizende persoon die een direct familielid (1e of 2e graad) is.

FAQ

Overige vragen

Word ik vergoed voor een langer verblijf wanneer ik of één van mijn medereizigers ernstig ziek is?
Ja met een Eliza was here reisverzekering zijn bijkomende kosten gedekt als jij of één van jouw medereizigers tijdens de vakantie ernstig ziek is geworden en je hierdoor langer op jouw vakantiebestemming moet blijven. 

Heb ik een eigen risico?
Met het reisverzekeringspakket "optimaal" heb je geen eigen risico en is je geld meeverzekerd. 

Ben ik verzekerd tegen extra kosten wanneer ik eerder naar huis moet i.v.m. het overlijden of een ernstige ziekte van een familielid?
Met een Eliza was here reisverzekering ben je verzekerd tegen onvoorziene en noodzakelijke extra reiskosten die gemaakt moeten worden door overlijden of ernstige ziekte (ook COVID-19), van een niet meereizend en direct familielid (1e of 2e graad).

Staat jouw reden tot annulering niet in de voorwaarden? 
Met een ALL-RISK annuleringsverzekering heb je recht op een vergoeding van 75% van de kosten, 25% van de kosten blijven voor eigen rekening. 

Mijn beste vriend(in) is onverwachts ernstig ziek geworden. Ben ik verzekerd? 
Met een ALL-RISK annuleringsverzekering heb je recht op een vergoeding van 75% van de kosten, 25% van de kosten blijven voor eigen rekening. 

Ik moet onverwachts eerder beginnen bij mijn nieuwe baan. Ben ik verzekerd? 
Met een ALL-RISK annuleringsverzekering heb je recht op een vergoeding van 75% van de kosten, 25% van de kosten blijven voor eigen rekening.