Vakantiehuis in de Mediterranée

Rust, ruimte en ultieme vrijheid

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Vakantiehuis

Overnachten in een mediterraans huisje

Kleinschalig en weg van de massa

Over idyllische bergwegen rijd ik de heuvel op. Als ik goed kijk, zie ik het al: mijn authentieke vakantiehuis, middenin het groen. Hoe dichterbij ik kom, hoe enthousiaster ik word. Een eigen vakantiewoning met privézwembad, dat is voor mij de ultieme vakantie. Voor mij is het misschien wel de fijnste manier om mijn vakanties door te brengen: in een vakantiehuis! Ver weg van de massa, helemaal mijn eigen plekje.

In alle stilte, het liefst met een weids uitzicht over zee of over glooiende heuvels. En dat alles terwijl de huurauto binnen handbereik staat om erop uit te trekken naar nog meer moois in de omgeving…

Wist je dat?

Een vakantie is bij mij altijd inclusief vlucht, verblijf en huurauto! 

Eliza was here USP's

Ontdek mijn vakantiehuizen in de Mediterranée

Vakantiehuis op unieke plekjes in Europa

Ik heb er mijn missie van gemaakt: het ontdekken van vakantiehuizen op unieke plekjes in de Mediterranée. Voor mezelf, maar vooral ook voor iedereen die net als ik zo graag op deze manier zijn of haar vakantie doorbrengt. Want die wens begrijp ik als geen ander. Ik zie mezelf nog zitten in mijn ‘eigen’ luxe vakantievilla in Griekenland. Het leek wel gisteren dat ik uren heb lopen genieten van het uitzicht vanaf mijn vakantiehuis. Ook vind ik het heerlijk om een duik te nemen in het azuurblauwe water van de Ionische zee. Of een tijdje terug, in het kleinschalige vakantiehuisje in Andalusië, bovenop de Spaanse heuvels… Ik wandel vervolgens graag langs het strand om de dag later af te sluiten in een cafeetje in de buurt met een tafel vol tapas. En laat ik de prachtige villa’s die ik bezocht in Portugal of op Cyprus vooral niet vergeten!

Een vakantiehuis huren op zo’n unieke locatie geeft mij steeds weer het ultieme gevoel van rust, ruimte en vrijheid. Terwijl ik dit schrijf, steek ik mijn voeten in het verkoelende water van het zwembad bij de kleinschalige villa op het Griekse eiland Kreta waar ik momenteel vertoef. Het is inmiddels acht uur ‘s avonds en de zon zakt langzaamaan naar beneden. In de verste verte zijn geen mensen te bekennen. Het enige geluid dat hoorbaar is, is die van de wind. En zo nu en dan laat een vogel zijn mooiste lied horen. Is dit niet precies hoe een vakantie hoort te zijn?

Tussen cosy en luxe villa 

Met vrienden of familie samen een vakantievilla huren levert de leukste vakanties op. Terwijl de kindjes een duik in het zwembad nemen, steek jij alvast de barbecue aan. Als zij naar bed zijn, praat jij nog uren na. Intussen valt de nacht en klinken de krekels in de tuin van de vakantievilla.

Rond de hele Middellandse Zee ontdekte ik al een groot aantal luxe vakantiehuizen. Het zijn unieke plekjes, ver weg van de grote massa. In Spanje, langs de prachtige costa’s, hou ik van een kleinschalige vakantievilla. Ik wandel graag langs het strand om de dag later af te sluiten in een cafeetje in de buurt met een tafel vol tapas. Of waarom geen luxe vakantiehuis in Griekenland? Ik vind het heerlijk om een duik te nemen in het azuurblauwe water van de Ionische zee.

Er is een unieke vakantievilla voor iedereen. Met drie vriendinnen ging ik afgelopen zomer naar een gezellige vakantievilla op het platteland van Portugal. De vriendelijke eigenaar heeft ons toen de hele streek laten zien. Als er ook kindjes meegaan, kies ik dan weer liever voor een vakantiehuis met privézwembad. Uren waterpret gegarandeerd! Op zoek naar een uniek vakantiehuis dat bij jou past? Ik heb hierboven een paar vakantieadresjes voor je op een rij gezet.