Menorca

Spanje

Vakantie Menorca


Denk ik aan een vakantie op Menorca, dan denk ik aan de unieke stoofschotel met kreeft die ik daar gegeten heb in een authentiek vissersdorpje met witgeverfde huizen en een boulevard met palmbomen. Maar natuurlijk zal ik de rest van het eiland ook nooit vergeten. De indrukwekkende bergen, de heuvels vol pijnbomen, de prachtige stranden en enorme rotsformaties staan in mijn geheugen gegrift. Aan de westkust spuiten geisers zeewater de lucht in. Gek dat er nog altijd maar weinig toeristen komen op dit eiland van Spanje. Ssssst, ons geheim!

Meer over Menorca

Bezienswaardigheden op vakantie op Menorca

Menorca, ook wel Minorca, wordt door de Spanjaarden “la isla verde y azul” genoemd. Toen ik op vakantie Monto Toro beklom, snapte ik meteen waarom. Vanuit dit hoogste punt heb je een uniek uitzicht over de omgeving, waardoor je waarschijnlijk dezelfde conclusie trekt als ik: Menorca is een speciaal plekje. Dit authentieke eiland heeft naast zijn vele stranden, nog meer dan Ibiza en Mallorca bij mekaar, ook heel mooie natuur te bieden. Niet voor niets dat 40% van het eiland bestaat uit beschermde natuurgebieden.

Culinaire reizen door Menorca

Op doorreis op Menorca in een klein vissersplaatsje, Fornells, heb ik voor het eerst caldereta de langosta geproefd. Dit authentieke gerecht is een soort kreeftensoep en één van de specialiteiten van Menorca. Voor kreeftliefhebbers is deze soep een absolute aanrader. Maar buiten deze soep heb ik op Menorca nog veel meer lekkere gerechten ontdekt. Bijvoorbeeld peix en es forn, een visgerecht uit de oven. Maar ook voor vegetariërs is hier genoeg lekkers te ontdekken, zoals dumpte, een schotel met kalebas en aubergine. Om dit alles af te maken, kun je als nagerecht genieten van een heerlijk stukje unieke Menorcaanse kaas.

Zonnige groetjes van op het unieke Menorca

Menorca kent zachte winters en warme zomers. Vooral vanaf april wordt de temperatuur op Menorca aangenaam, rond de 20 graden. Dit blijft zo tot eind september. In de overige maanden neemt de kans op wolken of een regenbui toe. Krijg jij maar niet genoeg van het unieke Spanje? Bekijk dan zeker ook eens andere Spaanse regio’s, zoals Andalusië, Alicante, Ibiza, Gran Canaria en Catalonië en nog vele anderen!

close

De mooiste ontdekkingen op Menorca

Ver weg van de massa