Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Vakantie verblijf quinta

Vakantie in een quinta

Dompel je onder in de Portugese cultuur

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Quinta

Wat is een quinta?

Ervaar zelf het authentieke leven van de Portugezen

Als ik met vriendinnen een vakantie in Portugal in een eigen quinta doorbreng, zijn we even helemaal weg van de wereld. Het lijkt alsof de tijd even stil blijft staan. We rusten en brengen onze dagen door met zwemmen, wandelen, de streek verkennen en vooral met het eten van veel heerlijke Portugese lekkernijen! Quinta is het Portugese woord voor een woning of domein op het platteland. Van eenvoudige vakantiehuizen tot luxe vakantievilla’s en een gezellige Bed & Breakfast; een quinta komt in vele vormen.

Midden in de natuur kan je ongestoord de rust opzoeken, weg van de grote massa. De eigenaren delen graag met jou hun kleine paradijsjes in heel Portugal. Elke streek is een uniek pareltje! Op het groene eiland Madeira wentel ik me in mijn quinta in de bloemen en de exotische planten. Vanop mijn terras hoor ik ’s avonds het geruis van de Atlantische Oceaan. In Alentejo en Noord-Portugal zijn er heel wat kleinschalige, gezellige huisjes. Costa de Lisboa brengt wat leven in de brouwerij en de Algarve is de gedroomde uitvalsbasis om de indrukwekkende kustlijn te gaan verkennen.

Wist je dat?

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

 

Ontdek mijn quinta's in de Mediterranée

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Divers en uniek Portugal

Tijdens mijn reisjes door Portugal, verbleef ik vaak in een authentieke quinta. Zo’n quinta is een typisch Portugees vakantieadresje, je vind ze vrijwel in elke regio van Portugal. Deze quintas hebben allen hun eigen kenmerken en specialiteiten. Zo verbleef ik eens in een quinta met handgemaakte details in de Algarve. Of die ene keer toen ik verbleef in een eeuwenoude boerderij in Noord-Portugal, waar ik zelf de groenten uit de moestuin mocht uitzoeken voor het avondeten! Verblijven in een authentieke quinta, in een prachtige landelijke omgeving met de liefste eigenaren, zorgt gegarandeerd voor een unieke vakantie.

Ervaar het landelijke leven in Portugal

De verschillende quintas waar ik verbleef, zijn allemaal ver weg van de massa. Hier waan je je echt in het landelijke Portugese leven. Dichtbij de lokale bevolking en vaak middenin de rustige natuur, waar er genoeg mogelijkheden zijn voor fiets-en wandeltochten of zelfs voor een klimsessie. De lieve eigenaren, het gevoel van thuiskomen dat altijd te voelen is, een quinta is voor mij de perfecte plek om mijn vakantie in Portugal door te brengen.

Op zoek naar unieke quintas

Rijdend door schilderachtige dorpjes, onontdekte paden en uitgestrekte wijnvelden. Op zoek naar unieke quintas, waar ik iedere keer weer blij verrast wordt. Zo werd ik in Alentejo verrast een quinta, omgeven door de prachtige natuur. En in Costa de Lisboa kon ik bij mijn adresje blijven genieten van de zee die binnen handbereik ligt. Vanuit jouw quinta kan je tijdens je bijzondere zonvakantie in Portugal de gehele omgeving ontdekken. Het ene moment wandel je door de verschillende kleurrijke straatjes en het andere moment neem je een plons in het verkoelende zwembad. Een quinta is echt voor iedereen geschikt…