Samos

Griekenland

Vakantie Samos

Ik heb zo veel leuke verhalen gehoord over het Griekse eiland Samos, dit maakte mij zo nieuwsgierig dat ik een vakantie boekte. Eenmaal op het eiland werden mijn verwachtingen zelfs overtroffen. Samos is een speciaal stukje Griekenland gelegen in de Egeïsche zee en op een puntje verwijdert van Turkije. Het eiland heeft ook vele druivengaarden, waar de typische zoete wijn van Samos wordt geproduceerd. De inwoners zijn super charmant en altijd goedlachs. Wist je dat Samos de geboorteplaats was van de beroemde wiskundige Pythagoras? Herinner je zijn bekendste formule nog?

Meer over Samos

Bezienswaardigheden op vakantie op Samos

Tijdens mijn vakantie op Samos ga ik op ontdekking naar de vulkanische berg Kerkis, hier vond ik de bekende grot van Pythagoras. Ik maak ook graag wandelingen op het mooie Platanakia strand, ze noemen deze plek ook het dal van de nachtegalen omdat het zo romantisch en rustig gelegen is. Ook heeft de baai van Mourita een uniek karakter, het strand is ook rustig gelegen en bereikbaar via het dorpje Kamara. Maar de meesten beweren dat het strand van Votsalakia het mooiste is van Samos, alleen is het daar wel drukker. Mijn voorkeur gaat uit naar de afgelegen strandjes waar ik kan genieten van de rust en natuur, als dat geen ultiem vakantiegevoel is!

Culinaire reizen door Samos

Op Samos kocht ik verschillende verse streekproducten om mee naar huis te nemen, zoals honing, olijfolie en Griekse kazen die ik nog niet had geproefd. Ook is de authentieke Samos wijn een echte aanrader, zeker als je van zoete wijnen houd. Ik wil altijd iets nieuws ontdekken van de Griekse keuken dus ik vraag vaak aan de ober wat de lokale specialiteiten zijn, want meestal staan ze niet op de menukaart. Ik kan je verzekeren dat de traditionele keuken de lekkerste is. Vraag maar eens naar de lokale pannenkoeken, of het dessertje katamaria, gerechtjes om je vingers bij af te likken!

Zonnige groetjes van op het unieke Samos

Op reis op Samos geniet je in de zomer van temperaturen rond de 30 graden. In de tweede helft van mei begint de temperatuur op te lopen, half mei tot september is de beste periode voor een zonvakantie op Samos. In de periode richting de winter kan het hier veel regenen en waaien, waardoor het in de herfst en in het begin van de lente misschien niet zo warm is als je zou verwachten. Wil je nog meer ontdekken van Griekenland? Bekijk dan zeker ook enkele andere Griekse bestemmingen, zoals Ithaka, Epirus (Parga), Peloponnesos en Karpathos.

close

De mooiste ontdekkingen op Samos

Ver weg van de massa

Video Samos

Een tijdje terug was ik op het Griekse eiland Samos. Het zeewater schittert er in vele kleuren blauw en de gastvrije dorpsbewoners laten me altijd meteen thuis voelen. Op het eiland zijn veel afgelegen zandstranden, groene valleien en wijngaarden te vinden. Om je de sfeer te laten proeven heb ik mijn meest bijzondere ervaringen in een video vastgelegd. Kijk je met mij mee?

Video Samos