Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
  1. Home
  2. Italië
  3. Sardinië
Sardinië

Vakantie Sardinië

Vakantie Sardinië: ontdek dit Italiaanse eiland

Vandaag ga ik op een boot één van de Italiaanse eilanden verkennen: Sardinië. Een vriendin van mij, Sophia, vertelt mij over het eiland terwijl we op de helderblauwe wateren varen. Op een gegeven moment zwemt een enthousiaste dolfijn langs onze boot en volgt ons voor een tijdje. Sophia vertelt me dat er een verlaten gevangenis te bezichtigen is waar vroeger de gevaarlijkste criminelen van Italië opgesloten zaten. Dat moet een erge straf geweest zijn, op zo’n prachtig eiland opgesloten zitten en niet eens kunnen genieten van de schoonheid. Maar ik adem de frisse lucht en voel me zo vrij als een vogeltje! In de hoofdstad Cagliari wandel ik langs de authentieke Santa Maria kathedraal en eindig ik mijn dag in een charmant restaurantje aan de haven waar ik geniet van een lekker bord pasta. Mijn vakantie op Sardinië is goed begonnen. La vita è bella!

Bezienswaardigheden in Sardinië

Sardinië is een eiland vol verrassingen, ik kijk hier met grote ogen rond. Wie denkt dat dit eiland alleen geschikt is voor een strandvakantie heeft het mis. De strandjes zijn natuurlijk zalig, maar het binnenland is zeker even mooi. Een landschap vol bergen en de meest unieke baaien bij Arbatax. Je hoort hier ook veel vogels fluiten, en de meeste kan je spotten in de Muraverastreek. Ook merk je verschillende culturen op in de architectuur op Sardinië, met invloeden van de Romeinen, Byzantijnen en de Spanjaarden. Voor mij is het hoogtepunt van de reis door Sardinië een bezoekje aan de mondaine badplaats, Porto Cervo, het Saint Tropez van Italië. Sardinië heeft voor ieder wat wils!

Om zoveel mogelijk te ontdekken van dit Italiaanse eiland rijd ik tijdens mijn fly & drive vakantie wel eens uren rond met mijn huurauto. Tijdens mijn tocht kwam ik het Italiaanse dorpje Ollolai tegen. De natuur en de bergen zijn er adembenemend. Weet je wat wel heel bijzonder is aan Sardinië? Dit eiland is een Blue Zone, dat betekent dat mensen hier over het algemeen ouder worden. Dit is allemaal te danken aan de authentieke levensstijl, met het gezond eten, veel bewegen, veel buiten zijn en onder de mensen komen. Ik zou hier zo willen wonen en oud willen worden!

Culinaire reis door Sardinië

Omdat ik een enorme pastaliefhebber ben, ga ik tijdens mijn rondreis in Italië altijd op zoek naar de beste culinaire pastagerechtjes. Ik ontdekte een specialiteit van Sardinië, namelijk Malloreddus. Dat is een soort pasta waarmee het authentieke gerecht Malloreddus alla Campidanese wordt gemaakt, met een hemelse saus van tomaat, saffraan en worstjes. Dit gerecht en Pani Frattau zijn mijn twee lievelingsgerechten van Sardinië. Iedere regio in Italië heeft unieke pastagerechten. In Toscane bijvoorbeeld, maken ze een speciale pasta met haas en een lekker sausje. Op Sardinië zag ik ook vaak varken op het menu staan. Porceddu, varken aan het spit, is een typische specialiteit en de favoriet van de inwoners van dit eiland.

Het weer: zonnige groetjes uit Sardinië

Het weer op Sardinië is zo goed als altijd heel aangenaam. Voor een zonvakantie zijn de maanden mei tot en met september het meest geschikt, de temperatuur stijgt dan tot boven de 20 en soms zelfs 30 graden. In de winter is het gemiddeld 14 graden. Het kan op Sardinië wel vrij veel waaien, want de wind komt vaak vanuit de zee. Als je meer fan bent van een actieve vakantie, dan geef ik je als tip mee om in het voorjaar of in de nazomer op vakantie te gaan naar Sardinië, want dan is het net iets koeler.

Kleinschalige hotels & appartementen in Sardinië

Tijdens mijn reis door Sardinië kom ik graag bij een agriturismo. Het leven op een boerderij is wel heel rustgevend en natuurlijk weg van de massa. Voor een huwelijksreis is Sardinië zeker ook geschikt. Misschien maak je er samen een wijnreis van. Maar ook met kinderen kan je naar Sardinië. Een familievakantie om samen het Italiaanse leven te proeven, heerlijk!

Mijn kleinschalige adresjes in Sardinië zitten vaak al snel vol. Wil je een vakantie naar Sardinië boeken? Verzeker jezelf dan snel van een vakantieadresje weg van de massa! Het is ook leuk om eens een kijkje te nemen naar mijn nieuwste ontdekkingen of kijk eens tussen mijn last minute vakanties.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels