Algarve

Portugal

Vakantie Algarve

Met mijn teenslippers in mijn hand wandel ik langs het strand. Deze unieke streek in Portugal heeft mijn hart gestolen. Ik ben al op veel unieke plaatsen geweest, maar de Algarve is één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. De prachtige natuur en authentieke bouwstijlen die je hier terugvindt zijn niet te vergelijken met ergens anders. De lokale bevolking zorgt ook steeds voor een warme ontvangst. Vanavond schuif ik aan tafel bij Cristiano en zijn vrouw. Ik verwacht me al aan een authentieke Portugese maaltijd, lekker!

Meer over Algarve

Bezienswaardigheden op vakantie in de Algarve

De zon staat hoog in de lucht wanneer ik op pad vertrek om de omgeving van deze prachtige streek te ontdekken. Ik besluit om vandaag de kustlijn te verkennen. Mijn eerste bestemming is de Ponta da Piedade. Deze unieke kustlijn is opgemaakt uit een zandstrand met hoge kliffen, deze zijn over de jaren heen geërodeerd door de zee en dit geeft een absoluut uniek uitzicht. Ik kan het niet laten om de natuurlijk ontstane grotten en tunnels te verkennen. Dit unieke natuurfenomeen vind je niet makkelijk ergens anders aan de kust, zo was ik op vakantie aan de Costa de Lisboa. Deze kust kent vele hoogteverschillen en kliffen, maar geen te vergelijken met de authentieke kust van de Algarve.

Culinaire reizen door de Algarve

Na een heuse verkenningstocht ga ik op zoek naar een gezellig restaurant om te lunchen. Ik ben een ware visliefhebber en word dan ook steeds verwend in dit prachtige land. Vooral hier aan de kustdorpjes geniet ik steeds van de verse visvangst. Vele Portugese gerechten zijn dan ook opgemaakt uit vis en zeevruchten. Het bekendste, authentieke gerecht in Portugal is de bacalhau, kabeljauw wordt hier op veel verschillende manieren bereid en elke streek heeft wel zijn eigen unieke manier. Hier wordt hij regelmatig gefrituurd en met groenten gegeten. In andere streken zoals de Costa Verde wordt hij traditioneel met eieren en frieten klaargemaakt.

Zonnige groetjes uit de unieke Algarve

De Algarve kent een heus massatoerisme en is één van de populairste vakantiebestemmingen in Portugal. Toch zijn er enkele authentieke dorpen die nog niet ontdekt zijn die ik uiteraard steeds graag met jou deel. De Algarve is niet voor niets een populaire bestemming. De zon schijnt hier gemiddeld 3000 uren per jaar, wat uniek is in Europa. Wanneer er regen valt is dit voornamelijk in de wintermaanden tussen november en maart, echter blijft dit eerder beperkt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld het eiland Madeira waar al eens lange periodes van regen kunnen voorkomen. Een extra trui in de koffer is in de winter wel gewenst als het 's avonds afkoelt.

close

De mooiste ontdekkingen in Algarve

Ver weg van de massa

Video Algarve

Deze video weerspiegelt mijn liefde voor Portugal. Ik maakte hem een tijdje terug tijdens mijn bezoek aan de Algarve. Elke keer geniet ik weer van de witte bergdorpjes met smalle straatjes, de fijne zandstranden en de lokale marktjes met verse producten kunt kopen. Het leukste vind ik de goedlachse Portugezen die je graag op sleeptouw nemen. Dat is de charme van Zuid-Portugal! Kijk je met mij mee?

Video Algarve