Corfu

Griekenland

Vakantie Corfu

Corfu is het eiland waar ik nooit genoeg van krijg. Een bijzonder stukje Griekenland! Wist je dat de beroemde keizerin Sissi het Griekse eiland Corfu tot haar vakantieresidentie verkoos? Ik begrijp dat helemaal. Met de honderden unieke baaien, gezellige dorpjes, het natuurschoon en de rijke historie is het een eiland waar ik nooit genoeg van krijg. Het heuvelachtige landschap vol cipressen, bloeiende oleanders en olijfbomen daagt me uit tot actieve ritten op een mountainbike. Na een dag vol schitterende vergezichten smaakt mij dat glaasje ouzo in zo’n authentieke Griekse taverne des te beter.

Meer over Corfu

Bezienswaardigheden op vakantie op Corfu

Een vakantie op Corfu is steeds betoverend. Dat merkte ik al vanaf het moment dat ik de geplaveide straatjes binnenreed. In de authentieke stadjes zie je hier oude vrouwtjes ’s middags met hun komboloi ketting, niet te verwarren met een rozenkrans. Ze laten de kralen langzaam door hun vingers glijden, wat rustgevend werkt. Omdat ik zelf ook wel van rustgevende activiteiten hou, bezoek ik graag het Korissionmeer. In dit unieke, beschermde natuurgebied kan ik altijd ultiem relaxen. Als je benieuwd bent naar het zomer optrekje van keizerin Sissi, bezoek dan het Achilleion paleis. Vanuit de omringende tuin heb je gelijk een prachtig uitzicht over het eiland. Het mooiste uitzicht heb je vanaf het hoogste punt van Corfu, de Pantokrator berg. Van hieruit kun je zelfs Albanië zien liggen!

Culinaire reizen door Corfu

Op reis op Corfu geniet ik van enkele authentieke Griekse specialiteiten zoals feta, spinaziehapjes en Griekse salades. Echter heeft Corfu ook specialiteiten zoals sofrito en pastitsáda. Als ik op Corfu ben ga ik graag op zoek naar unieke restaurantjes waar ze bourdéto serveren. Deze rijk gevulde stoofpot met onder andere witvis, uien en olijfolie is een waar feestje voor je zintuigen!

Zonnige groetjes van op het unieke Corfu!

Corfu heeft door de noordelijke ligging een iets koeler klimaat dan de meeste andere eilanden van Griekenland. Toch zijn de zomers hier warm, met uitschieters boven de 30 graden. In de winter vriest het hier vrijwel nooit en ligt de temperatuur gemiddeld rond de 13 graden. Krijg je, net als ik, maar niet genoeg van de eilandvibe? Ontdek dan zeker andere Griekse eilanden zoals Kefalonia, Zakynthos, Lefkas en Ithaka.

close

De mooiste ontdekkingen op Corfu

Ver weg van de massa