Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Herfstvakantie

Herfstvakantie 2024

Zoek de zon op in oktober

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Schoolvakanties
  4. Herfstvakantie

Op vakantie in de herfstvakantie van 2024

Na een lange, zonnige zomer ben ik vaak voor de herfstvakantie alweer op zoek naar plekjes om de gezellige momenten her te beleven. Daarom neem ik je graag mee naar fijne vakantieplekjes voor in oktober. 

Zoek de zon op in Europa

Kan de vakantieperiode jou ook niet lang genoeg duren? Pak dan in de herfstvakantie je koffers om te vertrekken naar plekjes waar het einde van de zomer nog lang niet in zicht is. Of je nu gaat vliegen of liever met de auto reist, een zonvakantie in het buitenland is altijd een goed idee. In Spanje en Griekenland draait de zon nog overuren. In Portugal en Italië is het overdag nog heerlijk om activiteiten te ondernemen en ook op Cyprus en Malta kennen ze nog warme temperaturen. 

De herfstvakantie valt in 2024 op de volgende data voor België: 28 oktober t/m 3 november 2024

In de herfstvakantie, of tijdens de rest van de schoolvakanties, ben jij bij mij nog steeds verzekerd van alle rust en ruimte bij een plekje weg van de massa. Ga jij de herfstvakantie spenderen bij één van mijn kleinschalige adresjes?

Herfstvakantie regio
  • Verleng je zomer
  • Geniet van een aangenaam klimaat
  • Minder druk dan het hoogseizoen

Ontdek mijn adresjes voor de herfstvakantie:

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Naar de zon in de herfstige maanden

De herfstvakantie is een fijne periode om warmere bestemmingen op te zoeken. Als je jouw zomer nog even graag verlengt, zijn er genoeg plekken in Europa te vinden waar jij nog wat zonnestralen en vitamine D kan meepakken!

In de herfst naar de eilanden

Ik weet niet wat het is met de eilanden, maar ze hebben een bepaalde aantrekkingskracht op mij. Ik kan ze niet weerstaan! Op Cyprus en Madeira schijnt het zonnetje in oktober nog lekker en de gemiddelde temperatuur schommelt zelfs nog rond de 26 graden. Ook het zeewater is dan lekker opgewarmd, ideaal voor strand- en zeeliefhebbers zoals ik.

Ook zoek ik in oktober geregeld de Spaanse zon op en vlucht ik naar de Canarische Eilanden. Bijvoorbeeld in het zuiden van Tenerife of Gran Canaria, waar het soms wel 5 of 6 graden warmer is dan in het noorden van het eiland. Ook op de Balearen vind je een zacht klimaat. Op Ibiza, Mallorca en Menorca zijn er veel minder toeristen en kun jij in alle vrijheid genieten. Als dat niet het ultieme nazomergevoel is... 

Zachte temperaturen op het vasteland

Wankelende zeebenen bij de gedachte aan een eiland? Denkend aan het vasteland van Portugal, Spanje en Griekenland zie ik alleen maar mogelijkheden voor jou om je even terug te trekken tijdens de herfstvakantie. Over mijn avonturen in de Algarve en Andalusië kan ik uren door blijven praten! Van de uitgerekte stranden tot onontdekte restaurantjes, iedere dag is er iets anders te beleven. Op een paar uur vliegen geniet je hier samen met de familie van een fijn weekje weg. 

Nu kan de autorit naar een vakantiebestemming ook een leuke onderneming zijn! De kinderen zingen liedjes op de achterbank, zelf heb je het uitzicht over de unieke wegen die leiden tot jouw eindbestemming, zoals Toscane.

Last minutes herfstvakantie

Wil je er snel tussenuit? Hierboven heb ik al mijn adresjes in de vakantieperiode voor je uitgelicht, maar je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen tussen mijn last minutes rondom de herfstvakantie.

 

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease