Ibiza

Spanje

Vakantie Ibiza

Bij het horen van Ibiza, denkt iedereen meteen aan de vele dj’s die hier hun carrière startten en elke zomer van dit unieke eiland in Spanje hét feesteiland bij uitstek maken. Maar Ibiza is niet enkel in een hokje te stoppen als zijnde een feestoord. Het eiland heeft zoveel meer te bieden dan dat. Het échte Ibiza heeft een prachtige natuur, heel veel cultuur en vele kleinschalige dorpjes die de moeite waard zijn om doorheen te slenteren.

Meer over Ibiza

Bezienswaardigheden op vakantie op Ibiza

Mijn reizen naar Ibiza zijn ware ontdekkingstochten. Iedere keer kom ik weer nieuwe plaatsen tegen die de moeite waard zijn. Ibiza heeft prachtige baaien die me meteen in vakantiesfeer brengen. De stranden hebben ook schattige terrasjes waar je gezellig kan genieten van de zon. Vandaag ben ik op pad met een missie. Ik bezoek Dalt Villa, een uniek dorpje dat op een berg gebouwd is. Ik moet een helling oplopen die uitgeeft op een Romeinse boog en een authentiek binnenplaatsje met kasseien. Ik voel al meteen de gezelligheid dat deze plaats me te bieden heeft. Het beste is om dit kleinschalige dorp ’s avonds te bezoeken. Dan hebben de straten een sfeervolle en gezellige gloed door de vele lichtjes en terrasjes. Ook restaurants en kleine boetiekwinkels vind je hier genoeg, je kan hier enkele van de beste restaurants vinden en ook ideaal als je een romantisch avondje wil houden. Het uitzicht van hieruit is ook werkelijk adembenemend. Je kan uitzien over het hele dorp en de baai.

Culinaire reizen door Ibiza

Ook op Ibiza staat vis steeds op het menu, zoals op andere eilanden als Tenerife, Gran Canaria of Mallorca. Dit is logisch als je ’s avond en ’s nachts de vissersbootjes ziet uitvaren. Wanneer ik tijdens mijn reis op Ibiza vis wil eten, bestel ik meestal gegrilde ’catch of the day’. Vandaag besluit ik om eens iets nieuws te proberen en een lokale lekkernij te proeven. Bullit de peix, een visstoofpotje. Niets zo perfect als op een terrasje genieten van een visschotel en een lekker glas frisse lokale huiswijn. Terwijl ik eet, voel ik de warme zonnestralen zachtjes mijn gezicht strelen en kijk ik uit op het strand. Het wordt niet beter dan dit, bedenk ik me dan. Dit unieke eiland slaagt er steeds in om me nieuwe onvergetelijke herinneringen bij te brengen.

Zonnige groetjes van op het unieke Ibiza!

Ibiza heeft warme zomers. De temperaturen liggen doorsnee rond de 30 graden in juli en augustus. In het voor- en najaar zakt de temperatuur niet ver onder de 25 graden. Ook ’s nachts daalt de temperatuur amper, waardoor het ook ’s avonds nog aangenaam vertoeven is hier. In de zomermaanden regent het amper en ook in het voor- en najaar blijft de regenval hier ook redelijk beperkt. Dit weer is niet geheel uniek voor Spanje, andere eilanden van de Balearen en streken zoals Andalusië hebben een gelijkaardig klimaat.

close

De mooiste ontdekkingen op Ibiza

Ver weg van de massa