Santorini

Griekenland

Vakantie Santorini

Santorini beschouw ik letterlijk als een uniek wonder der natuur. Dit eiland maakt onderdeel uit van de Cycladen en is ontstaan doordat een gigantische vulkaan op de bodem van de zee uiteenspatte. Slechts de randen van de vulkaan bleven boven water uitsteken. Op een van die kraterranden is Santorini gevestigd. In het westen rijzen steile rotswanden hoog op uit zee. Glinsterende, witte huisjes vormen in de zon een uniek contrast met het zwarte lava. Dit vind je nergens anders in Griekenland. Als je Vinsanto - de dessertwijn van het eiland - hebt geproefd, wil je nooit meer ergens ander op vakantie.

Meer over Santorini

Bezienswaardigheden op vakantie op Santorini

Op vakantie in Santorini geniet ik altijd van de mooiste stranden, het helderblauwe water en de meest unieke uitzichten vanaf de kraterranden. Natuurlijk moet je op Santorini de zonsondergang bij Oia gezien hebben, deze is volgens sommigen de mooiste ter wereld. De witte huisjes met blauwe daken zijn zelf ook al een mooie bezienswaardigheid op zich. Hier kan ik uren rondslenteren en genieten van de prachtige uitzichten over zee. Als je wat wilt leren over de geschiedenis van Santorini is het authentieke Thera een bezoekje waard, of het archeologische museum van Santorini.

Culinaire reizen door Santorini

Op reis op Santorini geniet ik van de meest karakteristieke gerechten en ingrediënten, en hiervoor is de unieke vulkanische grond te danken. De fava bonen, witte aubergines en carpes zijn veelgebruikte ingrediënten in de keuken van Santorini. Het eiland is vooral bekend door de heerlijk, authentieke wijnen. Al sinds de oudheid worden hier verschillende wijnen gemaakt, zoals Vinsanto. Toen ik in een van de wijnregio’s was, bezocht ik de oude wijngaarden. Velen hebben hun deuren geopend voor bezoekers of zijn zelfs omgetoverd tot een museum.

Zonnige groetjes van op het unieke Santorini

In de zomer regent het op Santorini zelden. Het is dan gemiddeld rond de 29 graden. Gelukkig heb je de prachtige stranden om af te koelen! In de winter daalt de temperatuur flink en kan er ook veel neerslag vallen. Wil je nog meer Griekse regio’s ontdekken? Kijk dan zeker eens naar Kefalonia, Kreta, Zakynthos , Lefkas, Rhodos en nog vele anderen!

close

De mooiste ontdekkingen op Santorini

Ver weg van de massa