Santorini

Griekenland

Vakantie Santorini

Santorini beschouw ik letterlijk als een uniek wonder der natuur. Dit eiland maakt deel uit van de Cycladen en is ontstaan doordat een gigantische vulkaan uitbarstte op de bodem van de zee. Enkel de randen van de vulkaan bleven boven water uitsteken. Op een van die kraterranden is Santorini gevestigd. In het westen rijzen steile rotswanden hoog uit de zee. Glinsterende, witte huisjes vormen in de zon een uniek contrast met zwarte lava. Dit vind je nergens anders in Griekenland. Als je Vinsanto, de dessertwijn van het eiland, hebt geproefd wil je nooit meer ergens anders op vakantie.

Meer over Santorini

Bezienswaardigheden op vakantie op Santorini

Op vakantie in Santorini geniet ik altijd van de mooiste stranden, helderblauwe wateren en de meest unieke uitzichten vanop de hoge rotsen. Natuurlijk moet je op Santorini de zonsondergang bij Oia gezien hebben, deze is volgens sommigen de mooiste ter wereld. De witte huisjes met blauwe daken zijn op zich al een mooie bezienswaardigheid. Hier kan ik uren rondslenteren en prachtige foto’s maken van het landschap en de zee. De hoofdstad van Santorini, Fira, heeft een speciale structuur. Het is een lang en smal stadje waar je door de straatjes passeert langs kleinschalige winkeltjes en taverna’s. Omdat het op een steile klif gebouwd is, heb je vanaf dit stadje ook een eindeloos zeezicht. Cultuur opsnuiven kan ook op Santorini. Je kan museums bezoeken met vondsten uit de oudheid en het Venetiaanse Paleis van Gizi. En het is ook leuk om op Santorini een scooter te huren en zo het eiland verder te verkennen!

Culinaire reizen door Santorini

Op reis op Santorini geniet ik van een karaktervolle Griekse cuisine, en dat is te danken aan de vruchtbare vulkanische grond van het eiland. Typische ingrediënten in de keuken van Santorini zijn de fava bonen, soortgelijk aan kikkererwten, en de witte aubergines die worden bereid met lekkere balletjes in tomatensaus. Het eiland staat ook bekend voor haar lekkere, authentieke wijnen. Al sinds de oudheid worden hier verschillende wijnen geproduceerd, zoals Vinsanto. Toen ik in één van de wijnregio’s was, bezocht ik de oude wijngaarden. Velen hebben hun deuren geopend voor bezoekers of zijn zelfs omgetoverd tot een museum.

Zonnige groetjes van op het unieke Santorini

In de zomer regent het op Santorini zelden. Het is dan gemiddeld rond de 29 graden. Gelukkig heb je de prachtige stranden om af te koelen! In de winter daalt de temperatuur sterk en kan er ook veel neerslag vallen. Wil je nog meer Griekse regio’s ontdekken? Kijk dan zeker eens naar Kefalonia, Karpathos, Peloponnesos , Lesbos, Samos en nog vele anderen!

close

De mooiste ontdekkingen op Santorini

Ver weg van de massa