Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Bed and Breakfast vakantie

Bed and Breakfast

Een en al warmte en gezelligheid

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Bed and Breakfast

Kleinschalige B&B in Europa

Een heerlijke manier om de vakantie door te brengen

De geur van versgebakken brood komt me tegemoet. Het felle Mediterrane zonnetje prikt in mijn ogen. Ik draai me nog een keertje om in mijn comfortabele bed. Wat is wakker worden in een unieke Bed & Breakfast toch heerlijk… Wanneer ik, niet veel later, aanschuif bij het ontbijt zet mijn gastvrouw zet nog gauw een schaal sappige vijgen neer, net geplukt uit haar tuin. “Mangia, Eliza” maant ze me aan en ze rept zich naar de keuken om een lading verse sfogliatelle uit de oven te halen. Gulheid en gastvrijheid, dat vind ik zo heerlijk aan een charmante B&B!

Daarnaast laat me al graag lekker verwennen. Wie zou daar neen tegen zeggen? Geen betere plek dan in een bed and breakfast. Rond de Middellandse Zee vond ik een hele reeks kleinschalige plekken voor een fijne vakantie. Witte badjassen en bijbehorende pantoffels, zacht als een teddybeer. Een frisse duik in de infinity pool met zicht over de lagergelegen vallei vol wijnranken. En daarna: het ontbijt! In een B&B begin je de dag met een rijkelijk ontbijt. De eigenaren leren je met plezier hun lokale specialiteiten kennen. Jij moet enkel je voeten onder tafel schuiven.

Wat is een B&B?

De twee B's staan voor 'Bed and Breakfast' en is Engels voor wat wij kennen als ‘Logies & ontbijt’. Je komt hier bij een eigenaar van een kleinschalig adresje overnachten en krijgt in de ochtend een heerlijk ontbijtje voorgeschoteld. Want in een B&B is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag! Kraakverse, boterachtige croissants die je in de mond smelten. Versgebakken brood en lokale patisserie. Vijgen, nectarines en abrikozen, vers geplukt van de fruitbomen verderop. In een luxe bed and breakfast voel ik me al snel thuis. Hier zou ik snel gewoon aan kunnen worden.

Het hoeft al lang niet meer gezegd te worden: aan de Middellandse Zee is het goed leven. In een Bed & Breakfast wordt dat nog eens extra duidelijk. Door de lieve eigenaren, de mooie verhalen en de prachtige vakantieadresjes keer ik graag telkens weer terug in Italië, Portugal en Spanje. Ik verblijf graag bij een B&B, omdat de eigenaren daar vaak net een beetje extra aandacht voor hun gasten hebben. Welke bestemming je ook kiest, een unieke ervaring is verzekerd!

Wees er snel bij, want ze kunnen namelijk vrij snel vol zitten. Kom je er niet uit en heb jij advies nodig? Neem dan even contact op en dan kijken we samen!

Ontdek mijn Bed and Breakfast weg van de massa

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Overnachten in een unieke B&B

Ervaar het lokale leven

Iedereen weet dat ik liever niet tussen de toeristen verblijf. Doe mij maar een vakantieadresje middenin de natuur en dichtbij het leven van de lokale bevolking. De verschillende B&B’s die ik tijdens mijn reisjes heb ontdekt, bevinden zich altijd op rustige locaties, ver weg van de massa. Ze worden gerund door de meest gepassioneerde eigenaren, de persoonlijke service die ze verlenen laten me altijd meteen thuis voelen. Met trots vertellen ze verhalen over hoe hun unieke B&B tot stand is gekomen en hoe deze met veel liefde en oog voor detail zijn ingericht.

De liefde in zo’n kleinschalige Bed & Breakfast voel je in ieder hoekje… Je kunt hier rekenen op een warm ontvangst! Kijk dus niet gek op wanneer er bijvoorbeeld een welkomstpakketje voor je klaarstaat staat bij aankomst.

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

 

Welke Bed & Breakfast past het beste bij jou?

Authentiek, romantisch of luxe

De zuiderse gastvrijheid vind je van Portugal tot Griekenland. In de Algarve, bijvoorbeeld, begin je de dag met zicht over de kliffen die dramatisch in zee duiken. Met een goed gevulde maag ontdek je daarna de prachtige wandelingen of de stille zandstranden. Ook in Italië en Spanje vind je ontelbare charmante B&B's. Tijdens mijn reizen hield ik mijn favoriete plekjes bij. Die kleinschalige Bed & Breakfast stel ik je hierboven graag voor. En mag ik het nog was leuker maken? Begin dus al maar die woordjes Grieks, Portugees, Spaans of Italiaans bij te schaven!

Rijdend over landweggetjes in het Middellandse Zeegebied in mijn huurauto heb ik de afgelopen jaren mogen verblijven in verschillende B&B’s. De persoonlijke aandacht en authentieke karakter van deze B&B’s blijven mij altijd bij. In Spanje viel ik voor een romantische Bed & Breakfast, gelegen tussen de bananen-, sinaasappel-, en avocadobomen, het leek net een ansichtkaart. En in Portugal verbleef ik in een authentieke quinta die was omgetoverd tot een Bed & Breakfast met zwembad. Geheel ontspannen en genieten van de persoonlijke aandacht, zo hoort een vakantie te zijn…