Vakantie in een bed & breakfast

Een en al warmte en gezelligheid

  1. Home
  2. Verblijf
  3. Bed and Breakfast

Charme B&B in de Mediterranée

Een heerlijke manier om de vakantie door te brengen

De geur van versgebakken brood komt me tegemoet. Het felle Mediterrane zonnetje prikt in mijn ogen. Ik draai me nog een keertje om in mijn comfortabele bed. Wat is wakker worden in een unieke Bed & Breakfast toch heerlijk… Wanneer ik, niet veel later, aanschuif bij het ontbijt zet mijn gastvrouw zet nog gauw een schaal sappige vijgen neer, net geplukt uit haar tuin. “Mangia, Eliza” maant ze me aan en ze rept zich naar de keuken om een lading verse sfogliatelle uit de oven te halen. Gulheid en gastvrijheid, dat vind ik zo heerlijk aan een charme B&B!

Het hoeft al lang niet meer gezegd te worden: aan de Middellandse Zee is het goed leven. In een Bed & Breakfast wordt dat nog eens extra duidelijk. Hier begin je de dag met een rijkelijk ontbijt. De eigenaren leren je met plezier hun lokale specialiteiten kennen. Jij moet enkel je voeten onder tafel schuiven. In een B&B is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag!

Wist je dat?

Een vakantie is bij mij altijd inclusief vlucht, verblijf en huurauto!

Eliza was here USP's

Ontdek een B&B weg van de massa

Kleinschalige charme bed & breakfast in Europa

Die zuiderse gastvrijheid vind je van Portugal tot Griekenland. In de Algarve, bijvoorbeeld, begin je de dag met zicht over de kliffen die dramatisch in zee duiken. Met een goed gevulde maag ontdek je daarna de prachtige wandelingen of de stille zandstranden. Ook in Italië en Spanje vind je ontelbare charme B&B's. Tijdens mijn reizen hield ik mijn favoriete plekjes bij. Die charme Bed & Breakfast stel ik je hierboven graag voor. En mag ik het nog was leuker maken? Begin dus al maar die woordjes Grieks, Portugees, Spaans of Italiaans bij te schaven!

Ervaar het lokale leven in een B&B

Iedereen weet dat ik liever niet tussen de toeristen verblijf. Doe mij maar een vakantieadresje middenin de natuur en dichtbij het leven van de lokale bevolking. De verschillende B&B’s die ik tijdens mijn reisjes heb ontdekt, bevinden zich altijd op rustige locaties, ver weg van de massa. Ze worden gerund door de meest gepassioneerde eigenaren, de persoonlijke service die ze verlenen laten me altijd meteen thuis voelen. Met trots vertellen ze verhalen over hoe hun unieke B&B tot stand is gekomen en hoe deze met veel liefde en oog voor detail zijn ingericht. De liefde in zo’n kleinschalige Bed & Breakfast voel je in ieder hoekje… Je kunt hier rekenen op een warm ontvangst! Kijk dus niet gek op wanneer er bijvoorbeeld een welkomstpakketje voor je klaarstaat staat bij aankomst.

Welke unieke Bed & Breakfast past het beste bij jou?

Rijdend over landweggetjes in het Middellandse Zeegebied in mijn huurauto heb ik de afgelopen jaren mogen verblijven in verschillende B&B’s. De persoonlijke aandacht en authentieke karakter van deze B&B’s blijven mij altijd bij. Op het Spaanse eiland Gran Canaria viel ik voor de authentieke rode bed & breakfast: Finca Las Longueras. Gelegen tussen de bananen-, sinaasappel-, en avocadobomen, het leek net een ansichtkaart. En in Portugal verbleef ik heel wat bijzondere B&B’s, wat denk je van overnachten in een authentieke quinta? Geheel ontspannen en genieten van de persoonlijke aandacht, zo hoort een vakantie te zijn…

Boek je een vliegvakantie bij mij? Dan is een huurauto altijd bij de prijs inbegrepen. Zelfs wanneer jouw vakantieadresje rustig is gelegen, kun je dus naar hartenlust de streek verkennen.

Samen ontspannen in een romantische B&B

De ideale plek om als koppel heen te gaan, is een romantische B&B. Je wordt er wakker in zachte, witte lakens. De ochtendzon verlicht de smaakvol ingerichte kamer. Door het open raam komt een lichte wind, terwijl op het terras het gerinkel van kopjes en bordjes klinkt. Zalig!

Het ontbijt is voor mij een van de hoogtepunten van een romantische B&B. Kraakverse koffiekoeken, heerlijk zoet fruit, ongelofelijke kazen, knapperig brood en natuurlijk heel wat lokale specialiteiten. Geweldig om al bij het ontbijt nieuwe dingen te leren kennen. De unieke plekjes die ik het liefst bezoek worden uitgebaat door mensen boordevol passie. Ze staan voor je klaar in hun kleinschalige Bed & Breakfast. Je krijgt ongetwijfeld nog extra attenties, van originele tips om de streek te verkennen tot een lekker glaasje champagne bij je aankomst.

Romantiek aan de Middellandse zee

Mijn romantische B&B’s bevinden zich weg van de massa. Je hebt er gewoon even tijd voor jezelf. In Andalusië trek ik er dan ook graag op uit, langs oude stadjes en in de majestueuze bergen zoals de Sierra Nevada. Ook Italië is geweldig! Je dompelt je er onder in de Zuid-Italiaanse gastvrijheid. Maar eigenlijk heb ik al langs de hele Middellandse Zee een hoop kleinschalige paradijzen. Authentieke plekjes, waar de rust en de passie voor het goede leven regeren!

Ontspannen in een luxe bed and breakfast

Ik laat me al eens graag lekker verwennen. Wie zou daar neen tegen zeggen? Geen betere plek dan in een unieke luxe bed and breakfast. Rond de Middellandse Zee vond ik een hele reeks kleinschalige plekken voor een luxe vakantie. Witte badjassen en bijbehorende pantoffels, zacht als een teddybeer. Een frisse duik in de infinity pool met zicht over de lagergelegen vallei vol wijnranken. En daarna: het ontbijt! Kraakverse, boterachtige croissants die je in de mond smelten. Versgebakken brood en lokale patisserie. Vijgen, nectarines en abrikozen, vers geplukt van de fruitbomen verderop. In een luxe bed and breakfast voel ik me al snel thuis. Hier zou ik snel gewoon aan kunnen worden.

Door de lieve eigenaren, de mooie verhalen en de prachtige vakantieadresjes keer ik graag telkens weer terug naar de Middellandse Zee. Ik verblijf graag bij een b&b, omdat de eigenaren daar vaak net een beetje extra aandacht voor hun gasten hebben. Je vindt mijn luxe bed and breakfasts op verschillende bestemmingen, zoals Spanje, Italië en Griekenland. Welke bestemming je ook kiest, een unieke ervaring is verzekerd.