1. Home
  2. Portugal
  3. Azoren
Azoren

Vakantie Azoren

Wat maakt de Azoren nou eigenlijk zo uniek? Terwijl ik deze prachtige eilandgroep ontdek is er één ding dat mij telkens opvalt; een dynamische plek vol natuur. De Azoren wordt ook wel het groene pareltje in het blauwe paradijs genoemd. Ik raak verliefd op deze prachtige eilanden… Ik ontdekte de mooiste uitzichten over het groene landschap met meren en watervallen, vergezeld door prachtige vogels afkomstig uit Europa en Amerika. Spot de walvissen en dolfijnen in de diep blauwe zee en proef de heerlijke lokale wijnen en kazen. Heb jij al zin om de Azoren te ontdekken?

 

Kleinschalige hotels & appartementen op de Azoren

Of het nou een gezellige familievakantie is, samen een weekje weg of een romantische huwelijksreis; het kan allemaal tijdens een vliegvakantie naar de Azoren. Aan leuke verblijven geen gebrek! Mijn Portugese adresjes gaan van een authentieke lodge aan een meer tot stijlvolle appartementen en van pittoreske boutique hotels tot prachtige villa’s aan zee. Mijn quinta’s in de Azoren zijn vaak ruim en authentiek. Op de Azoren heb ik unieke adresjes die allen kleinschalig zijn, daardoor zijn sommige plekjes al snel vergeven in de vakanties. Wees er dus snel bij als je een vakantie naar een van deze prachtige eilanden wilt boeken. Ben je er nog niet uit waar jouw vliegvakantie naartoe gaat? Je kunt ook een kijkje nemen tussen mijn nieuwste ontdekkingen of mijn last minute vakanties naar Portugal als je al snel op reis wilt.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Vakantie São Miguel: ontdek dit charmante eiland

In mijn huurauto rijd ik door een groen, glooiend landschap. Ik kijk mijn ogen uit deze reis. Wat is São Miguel een charmant eiland! Als echte natuurliefhebber zit ik helemaal goed op dit groene eiland van de Azoren. Ik vergaap me hier op deze parel in de Atlantische Oceaan? Aan de unieke, gekleurde meren Lagoa Azul en Lagoa Verde. Terwijl ik wandel over een vulkanische berg, geniet ik van de vele exotische bloemen en planten en de panoramische vergezichten. De prachtige hoofdstad Ponta Delgada is een culturele schatkist, waar ik uren ronddwaal. Uiteindelijk plof ik neer op het terras van één van de kleine Portugese restaurantjes. Ik proef hier de lekkerste visgerechten die vers voor me worden bereid. Er is één ding waar ik achter ben gekomen tijdens mijn vakantie op São Miguel: dit eiland heeft mijn hart gestolen!

Het weer op de Azoren

De Azoren hebben een heerlijk klimaat. De temperatuur zakt 's winters zelden onder de 10 graden. Echter is de beste reistijd van eind april tot en met begin oktober. De temperaturen zijn dan hoger en de kans op neerslag is dan lager. De eilanden hebben een vochtig klimaat, maar juist dat zorgt er voor dat ze ook wel groene parels worden genoemd. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 25 graden, naar mijn mening de beste temperatuur voor een actieve zomervakantie!

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Vakantie is natuurlijk om heerlijk te ontspannen. Maar omdat jij ook de mooiste plekjes van de Azoren wilt zien, heb ik hieronder wat tips opgeschreven die echt de moeite waard zijn om te bezoeken!

Wandel en ontdek

De Azoren zijn zó mooi en zó groen, dat ik mijn wandelschoenen nooit vergeet. Ga hier letterlijk van de begane paden en laat je verrassen door de schoonheid!

Meet the locals

Of het nu in een klein boutique winkeltje is, in de smaakvolle restaurants of gewoon op straat; de locals maken het reizen hier nóg leuker. Ik verbaas mij over de vriendelijkheid van de liefdevolle inwoners. Dompel je onder en meet the locals!

Walvissen

Als ik voor het eerst een walvis spot, voelt het alsof ik droom! Maar ik kom er al snel achter dat de kans om ze hier te spotten, heel groot is. met name in de periode tussen mei en oktober. De beste spot is voor de kust van het plaatsje Ponta Delgada.

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Familie met oudere kinderen Jonge koppels

Covid-19 regelgeving op bestemming

Op Madeira gelden iets andere regels dan op het vasteland van Portugal, kijk hier voor meer informatie over de coronamaatregelen op Madeira.
Bekijk op
deze pagina alle informatie over corona & jouw vakantie en op deze pagina het actuele reisadvies voor Portugal.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
2 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht vanaf 10 jaar in alle binnen- en buitenruimten, in het openbaar vervoer en in restaurants/bars tijdens het rondlopen. Ook is het dragen van een mondkapje buiten op straat verplicht wanneer je geen 2 meter afstand kunt houden.
Maximaal aantal personen buiten samen
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G).
Bars
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G). Volledige vaccinatie is 2 weken na een booster.
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G). Volledige vaccinatie is 2 weken na een booster.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G).
Evenementen (binnen en buiten)
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G). Volledige vaccinatie is 2 weken na een booster.
Stranden
Open
Afstand houden van 1,5 meter. Bij niet bij elkaar horende groepen, 3 meter afstand tussen parasols.
Transferregeling
Ja
Openbaar vervoer en taxi's
Ja