Lanzarote

Spanje

Vakantie Lanzarote

Lanzarote is het minder bekende broertje van Gran Canaria en Tenerife, maar moet echter niet onderdoen want het is minstens zo uniek. Het uitzicht van het eiland doet me denken aan een maanlandschap en is helemaal zwartgeblakerd door de vulkanische oorsprong van het eiland. Op vakantie gaan naar Lanzarote stelt me nooit teleur, ik stuit op eindeloze lavavlaktes tot prachtige aloë vera-velden en lang uitgerekte witte stranden.

Meer over Lanzarote

Bezienswaardigheden op vakantie op Lanzarote

Spanje is een veelzijdig land met vele facetten. Je hebt de Pyreneeën in Catalonië, het nachtleven op Ibiza, de authentieke Spaanse en Moorse cultuur in Andalusië en uiteraard de vulkanen op de Canarische eilanden. Op Lanzarote bezoek ik daarom het Nationaal Park Timanfaya. Vanuit daar neem je een bus om de unieke vulkaanvlakte te ontdekken. Magnifiek. De bus rijdt rond in het park en stopt aan enkele prachtige plekken met adembenemende uitzichten, ik kijk mijn ogen uit! Wanneer de tour erop zit en mijn camera vol zit met landschapsfoto’s, neemt de gids ons nog even mee naar een open vlakte. Hier toont hij aan hoe warm de grond hier is door de aanwezigheid van de vulkaan. Hoe hij dat doet laat ik je liever zelf ontdekken wanneer je op vakantie komt naar Lanzarote.

Culinaire reizen door Lanzarote

Lanzarote heeft een heel uitgebreide eetcultuur zoals wel vaker in Spanje. De tapas zullen ook zeker hier niet ontbreken op de kaart maar er zijn ook een aantal authentieke traditionele gerechten voor de Canarische Eilanden. Zoals papas arrugadas en mojo. Dit zijn aardappels in de schil gebakken met een rode of groene saus over. Ik prefereer de rode saus omdat deze wat pittiger is. Een andere unieke lekkernij op Lanzarote zijn de kazen. De beroemdste is misschien wel de geitenkaas van El Faro, heerlijk op een stukje brood. Er worden ook enkele heerlijke wijnen gemaakt in de streek La Geria. Hier probeer ik, als ik tijd heb tijdens mijn korte reis op Lanzarote, nog even langs te komen. Lukt het, dan ga ik zeker weer genieten van een heerlijke wijnproeverij met authentieke wijnen als de Malvasía-wijn.

Zonnige groetjes van op het unieke Lanzarote!

Lanzarote kent het hele jaar door een aangenaam en warm klimaat. De temperatuur zakt in de winter amper onder de 20 graden. In de zomermaanden rijken de temperaturen een pak hoger. 30 graden of hoger is hier heel gewoon. Door de frisse zeebries voelt het in ieder geval niet te warm aan. Regen valt hier niet heel veel. De maanden oktober tot mei zijn iets natter, maar je zal geen dagen aan een stuk regen hebben. Dat maakt een vakantie naar Lanzarote ook een unieke winterzon bestemming. Ik raad je wel aan om in de winter wel een trui mee te nemen, zodat je ’s avonds nog heerlijk buiten zitten of wandelen.

close

De mooiste ontdekkingen op Lanzarote

Ver weg van de massa