Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
  1. Home
  2. Spanje
  3. Tenerife
Tenerife

Vakantie Tenerife

Vakantie Tenerife: ontdek dit Canarische eiland

Terwijl ik met een bonkend hart het stuur steeds steviger vast begin te houden, herinner ik mezelf eraan dat het uitzicht straks alles waard zal zijn. Nog maar een paar haarspeldbochten te gaan. Als ik uiteindelijk aan de andere kant van de berg aankom, kijk ik mijn ogen uit. Een kleinschalige vakantie op Tenerife is een constante speurtocht naar verborgen schatten, overal zijn prachtige landschappen te ontdekken. Het enige wat je hoeft te doen is in de huurauto te springen en op zoek te gaan en dapper genoeg zijn om de meest adembenemende wegen van Spanje te durven nemen. Maar als ik het kan, lukt het jou zeker ook. Op deze manier ontdek je tijdens het eilandhoppen echt de mooiste plekjes van de Canarische Eilanden!

Kleinschalige hotels & appartementen op Tenerife

Tijdens een vakantie naar Tenerife zoek ik de ene keer een charmant hotel of appartement op, de andere keer ga ik voor een authentiek Spaanse finca. Er valt altijd wat te doen bij de hotels en appartementen op dit eiland. De eilandbewoners houden wel van een feestje! Veel van mijn authentieke adresjes op de Spaanse eilanden zijn kleinschalig en de eigenaren hebben vaak maar een aantal plekjes tot hun beschikking. Wees er dus snel bij om een vakantie naar Tenerife te boeken. Nog op zoek naar vakantie inspiratie? Kijk dan eens tussen mijn nieuwste ontdekkingen of last minute vakanties naar Tenerife. Tip: als jij bij mij een vliegreis naar de Mediterranée boekt is er altijd een huurauto inclusief.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Eliza's tips

Bezienswaardigheden op Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Hier vind je het hoogste punt van Spanje, namelijk de bijna vierduizend meter hoge vulkaan El Teide . Honderden bloemen en de door lava donker gekleurde stranden maken het eiland zeer contrastrijk. Dat maakt een strandvakantie op Tenerife extra bijzonder. Om te wandelen raad ik dan ook de gebieden Montañas Negras en Anaga Natuurpark aan. Ook houden ze op Tenerife wel van een kleurrijk feestje, zo is het carnaval daar dan ook een hoogtepunt in het jaar. Fleurige bloemen, swingende muziek en mooie praalwagens staan dan centraal in Santa Cruz. Een ander leuk festival om te aanschouwen is Romeria de La Orotava Festival, welke wordt beschouwd als de mooiste van de regio. En zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden en highlights op Tenerife .

Het weer: veel liefs uit Tenerife

Ga je op vakantie naar Tenerife dan is het goed om te weten aan welk deel van het eiland jouw vakantie begint. Het noorden van Tenerife is vaak wat bewolkt, waardoor er meer neerslag valt dan in het zuiden. Het noorden is daardoor wel erg groen! Het weer in het zuiden van Tenerife is zonnig. In de zomer is de temperatuur rond de 25 graden, een fijne temperatuur voor een zonvakantie . De nazomer in september en oktober brengt nog een warme temperatuur van 23 graden met zich mee. Van november t/m maart is de gemiddelde temperatuur 19 graden en kan het in de avonduren afkoelen. Anders dan de Balearen  zijn de Canarische eilanden wel fijn om te overwinteren. Om nog heerlijk buiten te kunnen zitten is het dan wel fijn als je een extra trui hebt ingepakt.

Wat zijn de temperaturen?

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
16ºC
16ºC
21ºC
21ºC
23ºC
26ºC
28ºC
28ºC
27ºC
25ºC
22ºC
18ºC
Min. temp.
10ºC
11ºC
13ºC
14ºC
16ºC
19ºC
21ºC
22ºC
20ºC
19ºC
15ºC
12ºC