1. Home
  2. Portugal
  3. Costa de Lisboa
Costa de Lisboa

Vakantie Costa de Lisboa

Vakantie Costa de Lisboa: ontdek dit stukje Portugal

Het authentieke Portugal vind je zeker en vast aan de kust van Lissabon. Ik beleef hier telkens weer een bijzondere vakantie door het aangename klimaat en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Ik kom net van de Costa Verde en ben nu hier om nieuwe plaatsen te ontdekken. Wanneer ik Costa de Lisboa bezoek, wandel ik het liefste langs heldergroene parken en de prachtige unieke stranden. De authentieke huizen waar ik langsloop, brengen me meteen in vakantiesferen. Ik kan niet wachten om te ontdekken wat deze charmante streek me nog meer te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in Costa de Lisboa

Een vakantie aan de kust van Lissabon is voor mij de zekerheid van een gezonde portie natuur, een uniek aanbod van culturele plaatsen en een rijk gamma aan overheerlijk eten. Ik ben nooit teleurgesteld wanneer ik de leuke authentieke vissersdorpjes bezoek. Zo heb je bijvoorbeeld het dorp Mafra waar ik het paleis bezoek. Een uniek staaltje architectuur. Zeker de moeite waard om te bezoeken en als je geluk hebt kan je vanaf de baai een prachtige zonsondergang meemaken. Wanneer ik hier door de straten wandel of gezellig een koffie ga drinken in één van de charmante barretjes, dan weerklinken de klanken van de authentieke fadomuziek hier. O ja en een dorp dat je zeker bezocht moet hebben is Sintra. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en heeft een betoverend authentiek centrum.

Culinaire reis door Costa de Lisboa

Ik denk dat de gastvrijheid van de lokale bevolking deze regio zo uniek maakt. Overal waar ik heen reis aan de Costa de Lisboa, krijg ik heerlijk eten voorgeschoteld. Iedereen deelt met je. De lokale keuken laat zich kenmerken door voornamelijk uit vis. Deze is veelal vers gevangen van op één van de vele kleinschalige vissersboten. Wat ik hier ook regelmatig op het bord krijg, zijn slakken. Dit klinkt misschien wat speciaal, maar het is een lekkere, lokale delicatesse. En vergeet vooral de bacalhau ook niet. In elke streek waar ik kom, kan je wel een nieuwe recept ervan ontdekken. Tot slot bestel ik als hapje bij de koffie een typisch authentiek Portugees gebak ‘Pasteis de Nata. Als je dit niet hebt geproefd, heb je Portugal niet écht ervaren!

Het weer: zonnige groetjes uit Costa de Lisboa

In de zomermaanden zijn de temperaturen met zo’n 30 graden heel erg aangenaam. Doorsnee wordt het hier niet ondraagbaar warm door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan en de verkoelende zeebries die hier waait. De winters koelen wel wat af, dan is het hier zo’n 15 graden. Het is dan verstandig om een warme trui in te pakken. Dit in tegenstelling tot andere streken zoals de Algarve waar het hele jaar warm door is. Wanneer ik het zonnebaden even beu ben, ga ik één van de vele unieke parken bezoeken. Heerlijk om alle plantensoorten hier in volle bloei te zien staan in de zomer. Daarna is het tijd voor mijn volgende avontuur, op naar het charmante eiland Madeira!

Kleinschalige hotels & appartementen in Costa de Lisboa

Van mijn kleinschalige vakantieadresjes in Costa de Lisboa kan ik geen genoeg krijgen, van bed & breakfast tot een vakantiehuis. Ik vind het zelf heerlijk om hier in een authentieke quinta te verblijven. Deze zijn ruim opgezet wat het de perfecte plek maakt voor een vakantie met kinderen. Ook is deze regio perfect voor een culinaire vakantie. Bij sommige van mijn adresjes kun je namelijk een kookcursus volgen. Hoe leuk is het dat je dan thuis ook de heerlijke gerechten kunt maken? Wanneer je meer van een romantische vakantie houdt, dan kun je hier ook verblijven in een gezellig boetiekhotel.

Mijn gezellige adresjes in Portugal zijn zeer geliefd en zitten vaak al snel vol. Wil je een vakantie naar de Costa de Lisboa boeken? Wees er snel bij om een plekje weg van de massa voor jezelf te hebben deze zomer! Neem ook zeker eens een kijkje tussen mijn last minutes naar Portugal of mijn nieuwste ontdekkingen.

Eliza's favoriete ongerepte plekjes

Wat zijn de temperaturen?

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
17ºC
16ºC
18ºC
21ºC
23ºC
26ºC
26ºC
27ºC
25ºC
26ºC
20ºC
18ºC
Min. temp.
12ºC
11ºC
13ºC
14ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
18ºC
18ºC
15ºC
12ºC

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Geliefde bestemming bij de volgende reizigers:

Oudere koppels Jonge koppels Familie met jonge kinderen Familie met oudere kinderen

Covid-19 regelgeving op bestemming

Op Madeira gelden iets andere regels dan op het vasteland van Portugal, kijk hier voor meer informatie over de coronamaatregelen op Madeira.
Bekijk op
deze pagina alle informatie over corona & jouw vakantie en op deze pagina het actuele reisadvies voor Portugal.

Deze informatie is met zorg samengesteld door Eliza was here op basis van informatie verstrekt door de lokale autoriteiten. Het kan zijn dat er op het moment van boeken andere maatregelen gelden dan wanneer je vakantie begint. Aangezien de genoemde maatregelen voortdurend aan veranderingen onderhevig zijn kunnen hier geen rechten aan worden ontleend en aanvaardt Eliza was here geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door het gebruik van deze informatie.

Faciliteiten
Mogelijk
Toevoeging
Belangrijke informatie betreft verplichte reisdocumentatie
Ja
Bekijk hier de FAQ pagina.
Afstand in publieke ruimtes
Ja
2 meter
Mondkapje
Ja
Verplicht vanaf 10 jaar in alle binnen- en buitenruimten, in het openbaar vervoer en in restaurants/bars tijdens het rondlopen. Ook is het dragen van een mondkapje buiten op straat verplicht wanneer je geen 2 meter afstand kunt houden.
Maximaal aantal personen buiten samen
Ja
Max. 10 personen
Is het toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?
Toegestaan
Avondklok of andere tijden met afwijkende regels?
Nee
Restaurants
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G).
Bars
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G). Volledige vaccinatie is 2 weken na een booster.
Discotheken, clubs, nachtleven
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G). Volledige vaccinatie is 2 weken na een booster.
Supermarkten en drogisterijen
Open
Activiteiten, attracties en bezienswaardigheden
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G).
Evenementen (binnen en buiten)
Open
Vanaf 12 jaar is een EU Corona Certificaat verplicht (3G). Volledige vaccinatie is 2 weken na een booster.
Stranden
Open
Afstand houden van 1,5 meter. Bij niet bij elkaar horende groepen, 3 meter afstand tussen parasols.
Transferregeling
Ja
Openbaar vervoer en taxi's
Ja