Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Paasvakantie

Paasvakantie 2024

Alles staat in bloei

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Schoolvakanties
  4. Paasvakantie

Op vakantie in de paasvakantie van 2024

Het lentebriesje dat zachtjes door je haar waait, de temperatuur die langzaam begint te stijgen, krokussen die af en toe weer verschijnen: dit is mijn favoriete tijd van het jaar. Kan jij ook zo genieten van het voorjaar? Tijdens de paasvakantie ga ik er het liefst even lekker tussenuit in Europa. Om een nieuwe bestemming te ontdekken of juist een oude favoriet te bezoeken. Vaak neem ik tijdens een weekje weg even de tijd om te genieten van de opbloeiende natuur en kom ik tot rust.

Wanneer valt de paasvakantie?

De paasvakantie valt in 2024 op de volgende data voor België: 1 t/m 14 april 2024.

Weekje weg naar de zon

De eerste, warme zonnestralen komen in Europa al door in mei! Tijdens een van mijn eerste reizen naar Griekenland was ik er al vroeg bij, begin mei stapte ik al in het vliegtuig naar Lefkas om dit eiland te ontdekken. Mijn goede vriend Kostas had mij uitgenodigd, nadat ik hem op een vlucht naar Kefalonia had ontmoet. Toen wij onze tussenstop hadden op Lefkas, hield hij mij bezig met zijn verhalen over dit Griekse eiland. Met de minuut werd ik enthousiaster en wist al vrij snel dat dit eiland op mijn reislijstje terecht zou komen. Hij vertelde mij dat zijn favoriete vakantieperiode de maand april was. Alles in Griekenland start net op en de natuur is op zijn best. Op zijn aanraden heb ik zo de komende jaren iedere keer tijdens de paasvakantie een reis naar Griekenland gemaakt en het beviel iedere keer weer!

Maar ook op mijn geliefde bestemmingen als Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië is het een fijne periode om vakantie te vieren. De eerste zonnestralen voelen warm, maar zacht aan. Iedereen is hartstikke blij dat de zomer weer in aantocht is en je wordt met open armen ontvangen. De eerste plons in het zwembad van dat jaar voelt alsof je een herboren mens bent, Dat weekje weg in de meivakantie doet een mens goed!

In de lente ben jij bij mij nog steeds verzekerd van alle rust en ruimte bij een plekje weg van de massa, met jouw partner of met jouw gezin Ga jij de paasvakantie boeken bij een van mijn kleinschalige adresjes? Wie weet zit er wel een leuke aanbieding voor jou tussen!

Ontdek mijn adresjes voor de paasvakantie:

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Reizen naar warme bestemmingen in de paasvakantie

Naar de zon in de bloeimaanden

Een van mijn favoriete bestemmingen om te bezoeken in april en mei is Madeira. Dit bloemeneiland van Portugal komt tijdens de lente helemaal tot leven. Hier maak ik eindeloze wandelingen, ga ik op ontdekkingstocht bij de watervallen of geniet ik van de heerlijke lokale wijnen. Ook in Spanje kan ik altijd ultiem genieten van een weekje weg. Op de Canarische eilanden als Tenerife of Gran Canaria begint het in deze periode al lekker warm te worden, maar ook op de eilandengroep Balearen komt de zon door. Hier voel je de eerste zonnestralen op je gezicht schijnen, terwijl je geniet van prachtige uitzichten over zee (zeker vanaf de Es Vedra op Ibiza, een van mijn favoriete uitzichtspunten!). Op de Griekse eilanden gaat alles open en staan mijn eigenaren te springen om jou te ontvangen.

Als ik in de paasvakantie richting Italië ga, dan kan ik niet wachten tot ik het eerste glas wijn naar mijn lippen mag brengen. Het is een gevoel van eurforie dat mij dan overvalt, een gelukszalig momentje kun je wel stellen. Het eerste wijntje van het jaar! Of het nu in Toscane of Puglia of de Italiaanse eilanden is, dit ontneemt niemand mij.

Last minutes in de meivakantie

Wil jij ook graag vakantietips voor een ontdekkingsreis in het voorjaar? Bekijk hierboven mijn favoriete plekjes in Europa en rondom de Middellandse Zee en laat je inspireren! Je kunt natuurlijk ook snuffelen tussen mijn last minute vakanties rondom de paasvakantie. Als jij jouw koffers klaar zet, zorg ik voor de rest!

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease