Alicante

Spanje

Vakantie Alicante

Alicante is één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Ze wordt vanwege haar unieke gouden stranden en beschutte baaien ook wel de Costa Blanca genoemd. Maar laat je niet uitsluitend betoveren door de schitterende kustlijn in het zuidoosten van Spanje! Proef ook van de cultuur, die net weer een ander vleugje authentiek Spaans temperament bevat dan elders. Bezoek de binnenlanden en eet een bord paella in één van de vissersdorpjes. Ik hou van de haven van Altea, hier kan ik via eeuwenoude straatjes richting de top van de heuvel slenteren. Gewoon genieten van het uitzicht en gelukkig zijn.

Meer over Alicante

Bezienswaardigheden op vakantie in Alicante

Vakantie houden in Alicante, is nooit een foute keuze, hier is wel voor ieder wat wils. In de provincie Alicante bezoek ik graag één van de zes natuurparken. Bijvoorbeeld La Font Roja, hier kan je eindeloze wandelingen door de unieke natuur maken en genieten van de rust. Ook bij Salinas de Santa Pola kom ik graag, hier kan je flamingo’s in hun natuurlijke omgeving spotten. Deze roze vogels blijven uniek! Omdat ik naast mooie natuurwandelingen ook van cultuur en historie houd, kom ik ook graag in het authentieke Cartagena. Deze stad is één groot museum, de prachtige bouwwerken en ruïnes nemen je mee naar een tijd ver van het hier en nu. Als ik daarna zin heb om even uit te rusten, ga ik gewoon even langs bij een van de mooie stranden. Keuze genoeg!

Culinaire reizen door Alicante

Als ik op reis in Alicante ben, ga ik vaak op zoek naar producten met een DOP keurmerk. Dit keurmerk staat voor Denominación de Origen Protegida en garandeert de geografische locatie waar het product gemaakt wordt, en de kwaliteit van de fabrikant. Zo ontdek ik bijvoorbeeld nieuwe soorten olijfolie, honing, ham, authentieke wijnen en kaas. Omdat je dit DOP keurmerk niet zomaar krijgt, weet je zeker dat je hiermee écht een uniek kwaliteitsproduct in handen hebt. Persoonlijke favorieten zijn nispero (een licht oranje vrucht) en Fondillón Alicantino, een heerlijke halfzoete wijn.

Zonnige groetjes uit het unieke Alicante!

Tijdens een vakantie in Alicante of een vakantie Costa Blanca is het weer aangenaam voorspelbaar. Er valt het hele jaar door weinig regen, en de zon schijnt fel in alle maanden. Ook qua temperatuur komen er niet echt extremen voor. In de zomer is het hier rond de 30 graden, en in de winter rond de 16. Ideaal vakantieweer! Ben jij net als ik verzot op het temperamentvolle Spanje, neem dan zeker een kijkje op andere Spaanse regio’s, zoals Andalusië, Gran Canaria, Mallorca, Ibiza en Tenerife.

close

De mooiste ontdekkingen in Alicante

Ver weg van de massa