Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Vakantie Costa Blanca

Vakantie Costa Blanca

Een bijzonder stukje Spanje

  1. Home
  2. Spaanse costas
  3. Costa Blanca

Wuivende palmen en authentieke dorpen

Heerlijk verblijven aan de Costa Blanca

Als ik aan een vakantie aan de Costa Blanca denk, dan zie ik gelijk de prachtig witte stranden voor me. De naam van deze kuststrook van de Spaanse regio Alicante betekent dan ook “witte stranden”. Daarnaast heeft Costa Blanca zijn naam ook te danken aan de witte bloemen van de amandelbomen die je daar veel ziet.

Ik doe mijn ogen dicht en neem de zoete geur op die in de lucht hangt: amandelbloesem! Als ik deze geur ruik, weet ik dat aan de Spaanse Costa Blanca ben. Deze kuststrook van de Spaanse regio Alicante dankt zijn naam niet alleen aan de parelwitte stranden, maar ook aan de witte bloemen van de amandelboom die het landschap sieren. Droom je ook van een vakantie aan de Costa Blanca?

Wist je dat?

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease

 

Ontdek mijn adresjes aan de Costa Blanca

Authentieke adresjes voor een vakantie aan de Costa Blanca

Op ontdekkingstocht in Alicante vond ik de leukste, authentieke vakantieadresjes die ik graag met je deel. Geen massahotels of lopend buffet, maar kleinschalige plekjes waar de gastheer of gastvrouw je nog met open armen ontvangt. Van authentieke casa’s tot sfeervolle boetiekhotels; Alicante heeft het allemaal. Beleef het authentieke Spanje tijdens een vakantie aan de Costa Blanca!

Witte stranden en authentieke architectuur

Aan de Costa Blanca geniet ik volop van de schitterende witte stranden, de warme zon en de wuivende palmen. De Costa Blanca is een 244 kilometer lange kuststrook in Alicante. Het zand is hier witter dan bijvoorbeeld aan de Costa Brava en er wuiven groene palmen die de streek tropisch doen aanvoelen. Maar deze regio kent ook bijzonder achterland, waar ik reed door rotsachtige bergen en de mooiste dorpen bezocht. Ben je gek op architectuur? Maak dan zeker een stadswandeling door Murcia; in deze stad vol Moorse bouwwerken kijk je je ogen uit. Boek je een vliegvakantie naar de Costa Blanca bij mij? Dan is een huurauto altijd inclusief. Zo fijn dat je dan nog makkelijker van strand tot stad kunt rijden om de hele streek te verkennen.