Lesbos

Griekenland

Vakantie Lesbos

Lesbos is een eiland rijk aan authentieke dorpjes en historische gebouwen. Het is ook een van de grotere eilanden van Griekenland, het grootste eiland is natuurlijk Kreta. In de hoofdstad Mytilini bezoek ik musea en een oud fort. Voor leuke souvenirs en Griekse specialiteiten is er een gezellig marktje in Molyvos. Later op de dag trek ik naar één van de zandstranden van Anaxos of Petra om even te ontspannen. En ‘s avonds ga ik naar de haven om lekkernijen te proeven:  verse inktvis, feta hapjes en een glaasje ouzo. Dit is nu het échte Griekenland! En ik mag van geluk spreken dat er verrassend weinig toeristen te zien zijn.

Meer over Lesbos

Bezienswaardigheden op vakantie op Lesbos

Op reis op Lesbos is het zeker de moeite om verschillende kleinschalige dorpjes te bezoeken. Ik bezocht dorpen zoals Esessons, Sigiri en Antissa en vond onderweg een versteend woud, wat echt uniek is want er zijn er maar twee van in de wereld. Ik kwam meer te weten over het ontstaan van dit woud in The Natural History Museum of the Lesvos Petrified Forest in Sigri. Ik leerde ook meer over de vele vogelsoorten op Lesbos, want vele Europese vogels komen hier overwinteren. Het voorjaar is prachtig op Lesbos, met allerlei bloemen en kruiden die zo lekker ruiken. Wat ik ook indrukwekkend vind is dat je op sommige plaatsen wilde paarden kan spotten, ik heb er zien grazen vlakbij Agia Pareskevi. Ik kan echt genieten van de pure natuur! De lokale bevolking op Lesbos is ook super vriendelijk, in het stadje Plomari dronk ik samen met enkele bewoners een glaasje ouzo van een authentieke stokerij.

Culinaire reizen door Lesbos

Tijdens een vakantie op Lesbos proef ik graag een nieuwe specialiteit. Meestal ga ik voor de dagschotel en word ik aangenaam verrast. Voorbeelden van traditionele specialiteiten zijn de rauwe sardientjes genaamd sardelles pastes, en dolmades: gevulde druivenbladeren. Ook de garnelen saganiki zijn verrukkelijk! In Lisvori viert de lokale bevolking het Festival van de anijs. Hier kan je zien hoe de bekende drank ouzo wordt gemaakt van de anijs plant. Ik heb er zelfs een flesje ouzo gekocht om mee naar huis te nemen!

Zonnige groetjes van op het unieke Lesbos!

Lesbos heeft warme, droge zomers waarin de temperatuur soms stijgt tot boven de 40 graden. Gelukkig zorgt de verfrissende zeebries voor genoeg verkoeling op hete dagen en is de zee altijd dichtbij om een frisse duik te nemen. De winters op Lesbos zijn koel en nat met gemiddelde temperaturen rond de 10 graden. Ben jij, net als ik, helemaal weg van het eilandleven? Bezoek dan zeker ook de andere Griekse eilanden, zoals Kefalonia, Santorini, Zakynthos en Rhodos en nog vele anderen!

close

De mooiste ontdekkingen op Lesbos

Ver weg van de massa