Puglia

Italië

Vakantie Puglia

De eerste keer dat ik op vakantie in Puglia was, logeerde ik in één van de authentieke trulli. Deze huisjes zijn typerend voor deze regio. De schattige, kegelvormige daken herken ik van een afstand. Maar niet alleen de trulli maken Puglia zo uniek. Een rit door deze streek bezorgt mij iedere keer weer prachtige uitzichten. Overal vind je olijfbomen en de mooiste wijngaarden. Niet voor niets vind je in deze regio de grootste wijnproducenten van Italië. Een lekker glas wijn kan daarom ook niet ontbreken tijdens een bezoekje aan deze bijzondere streek. Ja, Puglia heeft mijn hart gestolen.

Meer over Puglia

Bezienswaardigheden op vakantie in Puglia

De sprookjesachtige dorpen, indrukwekkende kastelen en mooie natuurgebieden in Puglia zijn de perfecte basis voor eindeloze wandelingen. Wanneer ik op vakantie in Puglia ben, wandel ik graag in het stadje Ostuni via authentieke paden en langs schattige pleinen helemaal tot aan de top van de heuvel. Vanaf hier heb je een uniek uitzicht over de omliggende bergen en de zee. Ook de stranden in Puglia bezoek ik graag. In de buurt van Bari kun je heel veel mooie strandjes ontdekken. Als ik dan toch in Bari ben, bezoek ik ook altijd het oude centrum. In de kleine steegjes kun je hier oude vrouwtjes buiten pasta zien maken. Italiaanser kan het bijna niet!

Culinaire reizen door Puglia

Naar de hak van de Italiaanse laars reis ik graag. Niet alleen omdat deze regio met Trulli er zo uniek uit ziet, maar ook voor de heerlijke, authentieke wijnen. Een rode Salentino wijn gaat perfect samen met de lekkere vleesgerechten die ze hier serveren. In de Pugliaanse keuken komt het beste van het land en de zee samen. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van vis, maar ook van verse groenten. De olijfolie van Puglia behoort tot de besten van de wereld, hiermee worden dan ook veel maaltijden bereid. De pastasoorten uit Puglia zoals Orecchiette worden hier geserveerd met de lekkerste sauzen. Eet smakelijk!

Zonnige groetjes uit het unieke Puglia!

Puglia heeft veel zonuren en weinig neerslag, maar wel genoeg regen voor de wijnteelt. De vele zonuren in combinatie met af en toe regenval, zorgen ervoor dat vruchten hier goed kunnen groeien. In de zomer is het hier rond de 30 graden, met af en toe pieken die ruim boven de 30 graden uitstijgen. Als het hoogzomer is, las ik hier dus ‘s middags vaak een Italiaanse siësta in en laat ik me pas rond 4 uur weer zien. Krijg jij ook maar niet genoeg van Italië? Bekijk dan zeker ook enkele andere Italiaanse bestemmingen, zoals, Toscane, Umbrië, Sardinië en Sicilië.

close

De mooiste ontdekkingen in Puglia

Ver weg van de massa