Puglia

Italië

Vakantie Puglia

Op mijn eerste vakantie in Puglia, overnachtte ik in een authentieke Trulli. Dit is een typische agriturismo van Puglia, je merkt ze direct op want ze zien eruit als witte, kegelvormige huisjes. Heel schattig om te zien! Maar dit is niet het enige unieke aan Puglia. Tijdens een roadtrip door deze regio heb ik een prachtig landschap mogen bewonderen. Je ziet de ene olijfboom na de andere en ook vele wijngaarden. Deze streek staat trouwens bekend als de grootste wijnproducent van Italië. Daarom eindig ik mijn dag hier graag met een lekker glaasje wijn. Ik kan zo genieten van Puglia!

Meer over Puglia

Bezienswaardigheden op vakantie in Puglia

De dorpjes en stadjes in Puglia lijken net uit een sprookje te komen, ik kan hier helemaal wegdromen tijdens een wandeling langs de wonderbaarlijke architectuur uit de Middeleeuwen en de Barok. Toch is Puglia iets minder populair dan Toscane, of het noorden van Italië, maar dat betekent niet dat hier minder te doen is. In het stadje Ostuni wandel ik via verschillende weggetjes helemaal naar de top van de heuvel. Van hieruit zie je de bergen en zee. En ook de stranden zijn hier super mooi. Vlakbij de hoofdstad Bari kan je na een stadswandeling ontspannen op een gezellig strandje. Over Bari gesproken, deze stad laat je het authentieke Italië zien. In de straatjes zie je vaak Italiaanse vrouwen buiten verse pasta maken. Daar heb ik nu echt zin in gekregen!

Culinaire reizen door Puglia

Ik kom graag op vakantie naar de hak van de Italiaanse laars. Niet per sé om de Trulli te spotten, maar zeker ook voor de Italiaanse cuisine en de authentieke wijnen. Bij een vleesgerecht drink ik graag een rode Salentino wijn. De gastronomie van Puglia brengt de perfecte combinatie van land en zee samen. Er zijn veel lekkere visgerechten om uit te kiezen, en deze worden klaargemaakt met verse groentjes van eigen bodem. De olijfolie van hier wordt beschouwd tot één van de beste in de wereld door de rijke smaak. Dit brengt je onmiddellijk in Mediterrane sferen. Ook voor pasta liefhebbers is Puglia de juiste plek. De Orecciette pasta is een echte aanrader, en je hebt keuze uit de lekkerste sauzen. Buon appetito!

Zonnige groetjes uit het unieke Puglia!

Puglia heeft dagelijks veel uren zon en weinig neerslag, maar wel genoeg regen voor de wijnteelt. De vele zonuren in combinatie met af en toe regenval, zorgen ervoor dat vruchten hier goed kunnen groeien. In de zomer is het hier rond de 30 graden, met temperaturen die soms ruim boven de 30 graden stijgen. Als het hoogzomer is, doe ik ‘s middags vaak een Italiaanse siësta en laat ik me pas rond 4 uur weer zien. Krijg jij ook maar niet genoeg van Italië? Bekijk dan zeker ook enkele andere Italiaanse bestemmingen, zoals Umbrië, Sardinië en Sicilië.

close

De mooiste ontdekkingen in Puglia

Ver weg van de massa