Promotion

Vakantie Zuid-Italië

Jaren geleden was mijn eerste vakantie in Zuid-Italië voor mij een revelatie! Ik keer er sindsdien regelmatig graag terug. Weg van de drukte van Rome en Milaan leerde ik hier ‘dolce far niente’. Dat betekent zoveel als ‘zalig nietsdoen’. Deze filosofie hebben ze in Puglia en Sicilië tot een ware kunst verheven!

Al het beste van Italië

De hiel van de Italiaanse laars, Puglia, is zo veelzijdig dat ik er wel een hele zomer zou kunnen blijven tijdens mijn vakantie in Zuid-Italië! Het barokke Lecce is Firenze in het klein. In een klein vissersbootje ging ik naar de unieke Tremiti-eilanden, met schitterende kliffen en helder, azuurblauw water. Om nog maar te zwijgen van het eten! Sappige perziken, heerlijk verse vis en de beroemde orecchiettepasta… Het water komt me alweer in de mond!

Vakantie in Zuid-Italië, unieke mix van cultuur en natuur

Nog anders is het ruige Sicilië. Ik verbleef er bij Beppe, in zijn kleinschalige agriturismo niet ver van de Etna. Hij toonde me het unieke eiland, waar de Oude Grieken, de Romeinen en zelfs de Spanjaarden ooit om gevochten hebben. Eén van de grootste sterren is de Siciliaanse keuken. Ze heeft invloeden van het Italiaanse vasteland, maar evengoed van de Griekse, Arabische, Franse en Spaanse gastronomie. Bovendien barst Sicilië van de bezienswaardigheden en de schitterende vulkanen! En denk eraan: als je bij mij je vakantie in Zuid-Italië boekt, is je huurauto meteen inbegrepen. Zo vertrek je makkelijk op ontdekking! Andiamo!

Sorteer op:

Vertrek

Reisduur

Prijs per persoon

Verblijf

Aantal slaapkamers

Verzorging

Vervoer

Luchthaven

Afstand strand

Afstand centrum

Faciliteiten

Wi-Fi

Sterren

Thema's

Specials