Peloponnesos

Griekenland

Vakantie Peloponnesos

Peloponnesos heeft een echte eilandvibe, alleen is het een schiereiland dat wel nog deels vast hangt aan het Griekse vasteland. Peloponnesos is een gastronomische regio, want hier worden de beste wijnen van Griekenland geproduceerd. Ook is Peloponnesos rijk aan natuur en geschiedenis, met lange zandstranden en historische bezienswaardigheden. De oude haven van Methoni en de baai van Gialova zijn prachtige locaties. Door haar centrale ligging is Peloponnesos ook een ideaal uitgangspunt om de Griekse eilanden te bezoeken, Zakynthos en Kefalonia zijn bijvoorbeeld niet ver weg!

Meer over Peloponnesos

Bezienswaardigheden op vakantie op Peloponnesos

Op reis op Peloponnesos heb je veel culturele trekpleisters, zoals de authentieke stad Sparta. Deze stad staat in de geschiedenis geschreven, dus het is zeker de moeite waard om daar de ruïnes van de Akropolis te bezoeken. Maar vergeet ook Olympia niet, de stad waar de originele Olympische spelen werden gehouden. Daar heb je vele tempels en een archeologisch museum. Het meest unieke gebouw vind ik het oude theater van Epidaurus omdat het zo goed intact is gebleven sinds de oudheid, heel indrukwekkend! Hier worden elke zomer zelfs nog toneelstukken gespeeld. En als je van de Griekse mythologie houd, bezoek dan het eilandje Kythira, dit was de geboorteplaats van de godin Aphrodite en is rijk aan grotten, tempels en kastelen!

Culinaire reizen door Peloponnesos

Dat je op vakantie op Peloponnesos kan genieten van de beste wijnen had ik al verklapt. Ook het eten is om je vingers bij af te likken! In het gebergte van Arcadia heb ik de lekkerste homemade pasta gegeten, de Trahanas, gemaakt van onder andere bulgur. Er worden veel producten van eigen bodem gebruikt in de gerechtjes van Peloponnesos. Als je van olijven en vijgen houd moet je in Kalamata zijn, dit zijn mijn lievelingsolijven omdat ze een zachte, fruitige nasmaak hebben. De goulash met artisjokken, aubergine en courgette is ook verrukkelijk. In de winter wordt het gerechtje op smaak gebracht met citroen en in de zomer met tomaten. En er is nog zo veel meer om te proeven!

Zonnige groetjes van op het unieke Peloponnesos!

Op Peloponnesos kun je genieten van zalig warme en droge zomers met gemiddelde temperaturen van rond de 30 graden. De winters zijn regenachtig, maar nog steeds zacht. Aan de westkust van het eiland valt meer regen dan aan de oostkust. In de hoger gelegen gebieden is er in de winter kans op vorst en kan er winterse neerslag vallen. Wil je nog meer van Griekenland ontdekken? Bezoek dan zeker andere Griekse regio’s, zoals Lefkas, Santorini, en Samos en nog vele anderen!

close

De mooiste ontdekkingen in Peloponnesos

Ver weg van de massa