Peloponnesos

Griekenland

Vakantie Peloponnesos

Een vakantie op Peloponnesos geeft je het typische eilandgevoel, ook al hangt dit schiereiland nog gedeeltelijk aan het Griekse vasteland. Peloponnesos, het beroemde schiereiland van Griekenland, heeft een boeiende geschiedenis, unieke, uitgestrekte zandstranden en een prachtige, ruige natuur. De authentieke baai van Gialova vind ik betoverend, net als de oude haven van Methoni en de imposante burcht die het gezicht van dit plaatsje bepaalt. Op de hoge bergkam bij het dorpje Ano Verga heb je een sprookjesachtig uitzicht op de baai van Kalamata, vooral bij een ondergaande zon.

Meer over Peloponnesos

Bezienswaardigheden op vakantie op Peloponnesos

Een vakantie op Peloponnesos houdt vooral veel cultuur in. In de oudheid was Peloponnesos vooral belangrijk omdat de historische stad Sparta hier lag. Omdat het beeld van deze authentieke stad tot mijn verbeelding sprak, besloot ik de ruïnes eens te bezoeken. Deze bleken minstens net zo interessant te zijn als die van Olympia, de stad waar de originele Olympische spelen werden gehouden. Ook het oude theater van Epidaurus, het best bewaarde oude theater uit de Griekse oudheid, maakt iedere keer weer een unieke indruk. Het komt iedere zomer weer tot leven als elke vrijdag- en zaterdagavond antieke voorstellingen worden opgevoerd door toneelgezelschappen. En dan heb je de middeleeuwse stadjes Monemvasia, Pylos en prachtige zandstranden nog!

Culinaire reizen door Peloponnesos

Als je net zoals ik van olijven houdt, moet je zeker eens de kalamata olijven uit Peloponnesos proberen. Met een unieke, zachte, fruitige nasmaak is dit één van mijn favoriete olijven. Ik heb op dit schiereiland trouwens nog veel meer lekkernijen ontdekt! Een reisje naar Tripolis is zeker ook de moeite waard. Hoog in de bergen van Arcadia, at ik de lekkerste Trahanas. Deze authentieke, handgemaakte pasta is gemaakt van onder andere bulgur. In Kalamata kun je heerlijke gedroogde vijgen eten. Ook kun je hier het hele jaar door de lekkerste groentegoulash met ingrediënten zoals artisjokken, aubergine en courgette eten. Op smaak gebracht met een beetje citroen in de winter en tomaten in de zomer, heerlijk!

Zonnige groetjes van op het unieke Peloponnesos!

Op Peloponnesos kun je genieten van heerlijke droge, warme zomers met gemiddelde temperaturen van rond de 30 graden. De winters zijn natter, maar alsnog mild. Aan de westkust van het eiland valt meer regen dan aan de oostkust. In de hoger gelegen gebieden is er in de winter kans op vorst en kan er winterse neerslag vallen. Wil je nog meer van Griekenland ontdekken? Bezoek dan zeker andere Griekse regio’s, zoals Kreta, Kefalonia, Santorini, Zakynthos en Rhodos en nog vele anderen!

close

De mooiste ontdekkingen in Peloponnesos

Ver weg van de massa