Kefalonia

Griekenland

Vakantie Kefalonia

Kefalonia is een van de minder bekende eilanden van Griekenland. Onder ons gezegd en gezwegen: dat is volkomen onterecht. In het indrukwekkende Áenos-gebergte vind je unieke bloemen en planten en zelfs wilde paarden. Ik ontdekte op vakantie op Kefalonia druipsteengrotten met zulke grote, onderaardse zalen dat er concerten gegeven worden. En laat ik maar niets zeggen over de stille baaitjes met idyllische stranden, authentieke dorpjes en de gezellige taverna’s op adembenemende locaties. Wie weet blijft Kefalonia dan wel prachtig ongerept.

Meer over Kefalonia

Bezienswaardigheden op vakantie op Kefalonia

Zoveel namen Kefalonia heeft (Cephallenia, Cephallonia, Kefallinia of Kefallonia), zoveel redenen heb ik om van dit eiland te houden. Kefalonia is een vakantiebestemming die niet te evenaren valt. Van de authentieke, kleurrijke bergdorpjes met schattige haventjes krijg ik werkelijk nooit genoeg. Het helderblauwe water zorgt samen met het licht van de zon voor een uniek, magisch schouwspel in de grotten van Kefalonia. Bekende grotten zijn de Melissani en de Drogarati grot. In hoofdstad Argostoli kan je de zeeschildpadden zien die elke ochtend naar de haven komen om de visrestjes van de vissersbootjes op te peuzelen. Alleen dit al is reden genoeg om Kefalonia te bezoeken!

Culinaire reizen door Kefalonia

Op reis in Kefalonia geniet ik van de authentieke, lokale keuken. Ik krijg werkelijk nooit genoeg van de unieke hartige taarten die hier geserveerd worden. Deze zijn gemaakt met verse ingrediënten zoals spinazie, vlees, prei, octopus en kabeljauw. Ook de aliada, een gerecht met gekookte octopus, knoflook en aardappelpuree, smaakt hier goed. Verder zijn de nagerechten hier echt om je duimen en vingers bij af te likken, zoals pasteli of gekarameliseerde snacks. Of probeer mantoles, zoetigheden gemaakt van amandelen en suiker, een ware aanrader!

Zonnige groetjes van op het unieke Kefalonia!

Kefalonia heeft warme, droge zomers met temperaturen rond de 30 graden. Voor een actieve vakantie zijn de maanden april, mei en september ideaal. Het is dan minder warm maar wel nog steeds vrij droog. De winter is koeler en ook kan het dan flink regenen. Kan jij net als ik maar niet genoeg krijgen van het eilandleven? Bezoek dan zeker ook enkele andere eilanden in Griekenland, zoals Corfu, Lesbos, Santorini, Zakynthos en Rhodos en nog vele anderen!

close

De mooiste ontdekkingen op Kefalonia

Ver weg van de massa