Meer dan 20 jaar specialist in unieke vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ABTO en SGR
Winterzon vakantie Europa

Winterzon vakantie

Overwinteren in 2022 & 2023

Warme winterzon bestemmingen in Europa

Wissel de koude dagen in voor de mediterrane zon: voor mij kan de zomer niet lang genoeg duren en ik reis dan ook graag de warmte achterna. Daarom probeer ik ieder jaar een winterzon vakantie in november, december, januari, februari of maart te boeken, om te ontsnappen aan de donkere dagen in Nederland. Ik vind het heerlijk om nog even te genieten van de warmte van de mediterrane zon in Europa. Binnen een paar uur vliegen zit je al op de beste winterzon bestemmingen, heerlijk toch?

Een zonvakantie in de winter

Overwinteren kan zoveel meer zijn dan de kou ontvluchten, voor mij is het een manier om een bestemming op een rustige manier te ontdekken. Het is vaak minder druk dan in de zomermaanden en dat leidt jou vaak naar de mooiste plekjes. In de winter zijn deze bijzondere bezienswaardigheden ook zeker een bezoekje waard zijn. Om terug te komen bij een verblijf met verwarmd zwembad.

Met een grote glimlach op mijn gezicht denk ik terug aan de uitgestrekte zandstranden van Portugal, de temperamentvolle muziek in Spanje en aan hoe ik genoten heb van de lekkerste gerechten op Cyprus. De afgelopen paar winters ben ik er wat langer tussenuit gegaan en heb ik een rondreis gemaakt op mijn vakantiebestemming. Op deze manier heb ik een paar dagen overnacht bij het ene verblijf om vervolgens weer verder te trekken naar een ander adresje. Zo maak je nog eens het beste van reizen naar de winterzon.

Ik droom weg als ik denk aan mijn favoriete zonnige adresjes voor een zonvakantie in de wintermaanden van 2022 en 2023, waar het eigenlijk nooit écht koud wordt. Ik heb ervoor gezorgd dat jij met een veilig gevoel op reis kan gaan en dat jouw vakantie voldoet aan de juiste normen van hygiëne en veiligheid: alle rust en ruimte bij een plekje weg van de massa.

 

Ontdek mijn adresjes voor een winterzon vakantie

Via de filters kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.
  1. Home
  2. Vakantie
  3. Winterzon

Waar schijnt de zon in de winter?

Een winterzon vakantie in november, december, januari, februari en maart? Er zijn in Europa zeker een aantal warme landen om te overwinteren. Op slechts een paar uur vliegen ben jij al op een zonnig plekje weg van de massa om de koude winterdagen een beetje zonnig door te komen. Als ik jou een vakantie tip mag geven, dan raad ik jou aan om de feestdagen het eens in het buitenland te vieren. Niets is zo leuk als reizen in de kerstvakantie waar jij de de tradities van andere landen kan ervaren.

Ook in 2022 en 2023 heb ik genoeg adresjes voor jou om te overwinteren en natuurlijk kan jij ook bij mij terecht voor last minutes naar de winterzon.

Winterzon in Spanje

In de winter kan je mij vaak aan de Spaanse costa’s vinden, het is inmiddels mijn tweede thuishaven geworden. Ik kan bijna zweren dat de tapas nog beter smaakt in de winter! In Zuid-Spanje kan jij vaak nog genieten van temperaturen boven de 17 graden en op sommige Spaanse eilanden zoals Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife is het zelfs nog een paar graden warmer. Doorbreek het lange wachten op de zomer door het Spaanse eilandleven in de winter te ervaren! Bekijk al mijn winterzon vakanties in Spanje.

Winterzon in Portugal

De Portugese zon is er eentje die ik graag een bezoekje breng in de wintermaanden. Portugal heeft voor mij de perfecte combinatie van rust in het binnenland, zon aan de kust en bruisende steden voor een dagje city trip. Van de Costa Verde tot Algarve, ik kan hier uren doorbrengen in de winter. Als ik dan mijn favoriete bestemming in Portugal moet kiezen om te overwinteren, dan staat Madeira toch wel bovenaan. Ik krijg geen genoeg van de eeuwige lente op dit bloemeneiland! Geïnteresseerd geraakt? Ik heb al mijn winterzon vakanties in Portugal voor jou klaar gezet.

Winterzon op Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat waardoor de winter heel zacht is en een van de meest zonzekere en warme eilanden is in de winter. Dit Zuid-Europese eiland heeft vele gezichten: het achterland met oneindige plantages vol fruitbomen, pittoreske dorpjes om doorheen te struinen, heerlijke stranden voor een dagje ontspanning en tal van archeologische opgravingen om cultuur op te snuiven. En vergeet vooral de Cypriotische keuken niet, het is een ware culinaire ontdekkingstocht. Geniet jij deze winter graag van de zon? Bekijk dan al mijn winterzon vakanties op Cyprus.

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Book your holiday with ease