Al 20 jaar specialist in kleinschalige vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR

Winterzon in 2022

De mooiste winterzon bestemmingen

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Winterzon

Warme winterzon bestemmingen in Europa

Wissel de koude dagen in de voor de mediterrane zon!

Voor mij kan de zomer niet lang genoeg duren en ik reis dan ook graag de winterzon achterna. Daarom probeer ik ieder jaar ook in de winter tussen november en maart de zon op te zoeken, om te ontsnappen aan de donkere dagen in België. Ik vind het heerlijk om nog even te genieten van de warmte van de mediterrane zon in Europa. Op een paar uur vliegen kan jij hier al van genieten, wat ook een groot voordeel is als jij met kinderen reist.

Zoek de zon op in de winter van 2022

Een winterzonvakantie kan zoveel meer zijn dan de kou ontvluchten, voor mij is het een manier om een bestemming op een rustige manier te ontdekken. Het is vaak minder druk dan in de zomermaanden en dat leidt jou vaak naar de mooiste plekjes. Al mijn winterzon bestemmingen hebben bijzondere bezienswaardigheden, die zeker een bezoekje waard zijn.

Met een grote glimlach op mijn gezicht denk ik terug aan de uitgestrekte zandstranden van Portugal, de temperamentvolle muziek in Spanje en aan hoe ik genoten heb van de lekkerste gerechten op Cyprus. De afgelopen paar winters ben ik er wat langer tussenuit gegaan en heb ik een rondreis gemaakt op mijn winterzon bestemming. Op deze manier heb ik een paar dagen overnacht bij het ene verblijf om vervolgens weer verder te trekken naar een ander adresje. Zo maak jij nog eens het beste van reizen in de winter.

Ik droom weg als ik denk aan mijn favoriete zonnige adresjes voor een winterzonvakantie in 2022, waar het eigenlijk nooit écht koud wordt. Ook heb ik ervoor gezorgd dat jij met een veilig gevoel op reis kan gaan en dat jouw vakantie voldoet aan de juiste normen van hygiëne en veiligheid: alle rust en ruimte bij een plekje weg van de massa.

Ontdek mijn adresjes voor een winterzonvakantie

Via de filters aan de zijkant kan jij jouw persoonlijke voorkeuren aangeven.

Waar schijnt de zon in de winter?

Plekjes met zonuren in Europa

Een zonvakantie in november, december, januari, februari en maart? Er zijn in de Mediterranée zeker een aantal warme landen om te overwinteren. Op slechts een paar uur vliegen ben jij al op een zonovergoten plekje weg van de massa. Om de koude winterdagen een beetje zonnig door te komen vind jij hier mijn favoriete aanbod van unieke adresjes voor een winterzon vakantie in Europa! Als ik jou een vakantie tip mag geven, dan raad ik jou aan om de feestdagen het eens in het buitenland te vieren. Niets is zo leuk als reizen in de kerstvakantie waar jij de de tradities van andere landen kan ervaren.

Ook in 2022 heb ik genoeg adresjes voor jou om te overwinteren en natuurlijk kan jij ook bij mij terecht voor last minutes naar de winterzon.

Winterzon in Spanje

In de winter kan je mij vaak aan de Spaanse costa’s vinden, het is inmiddels mijn tweede thuishaven geworden. Ik kan bijna zweren dat de tapas nog beter smaakt in de winter! In Zuid-Spanje kan jij vaak nog genieten van temperaturen boven de 17 graden en op sommige Spaanse eilanden zoals Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife is het zelfs nog een paar graden warmer. Doorbreek het lange wachten op de zomer door het Spaanse eilandleven in de winter te ervaren!

Winterzon in Portugal

De Portugese winterzon is er eentje die ik graag een bezoekje breng in de koude maanden. Portugal heeft voor mij de perfecte combinatie van rust in het binnenland, zon aan de kust en bruisende steden voor een dagje city trip. Van de Costa Verde tot Algarve, ik kan hier uren doorbrengen in de winter. Als ik dan mijn favoriete bestemming in Portugal moet kiezen om te overwinteren, dan staat Madeira toch wel bovenaan. Ik krijg geen genoeg van de eeuwige lente op dit bloemeneiland!

Winterzon op Cyprus

Cyprus heeft een mediterraan klimaat waardoor de winter heel zacht is en een van de meest zonzekere en warme eilanden is in de winter. Dit Zuid-Europese eiland heeft vele gezichten: het achterland met oneindige plantages vol fruitbomen, pittoreske dorpjes om doorheen te struinen, heerlijke stranden voor een dagje ontspanning en tal van archeologische opgravingen om cultuur op te snuiven. En vergeet vooral de Cypriotische keuken niet, het is een ware culinaire ontdekkingstocht.

Boek jij een autovakantie dan kan jij met eigen vervoer naar jouw bestemming reizen.

Autovakantie met verblijf

Boek jij een vliegvakantie dan is deze bij mij altijd inclusief verblijf en huurauto!

Vliegvakantie inclusief verblijf en huurauto