De keuken van Cyprus: ik ben er dol op. Het heeft veel weg van de Griekse keuken, maar dan met meer exotische elementen. Tijdens mijn vakanties op Cyprus vind ik het heerlijk mezelf onder te dompelen in de lokale specialiteiten. Inmiddels heb ik zo mijn favoriete restaurantjes op Cyprus verzameld waar ik mezelf liet verrassen. Hoog tijd om mijn favoriete plekjes met je te delen.

Restaurant Ouzeri in Paphos

Misschien wel het meest knusse restaurantje waar ik op Cyprus at is Ouzeri, met een tafeltje pal aan de kust van Paphos. Inmiddels ben ik er een keer of drie geweest en steeds weer weet de vriendelijke bediening me te verblijden met de lekkerste vis uit Paphos. De laatste keer at ik bij Ouzeri verrukkelijke mosselen in een waanzinnig lekker sausje, terwijl er even verderop live muziek werd gemaakt. De baklava die ik als toetje bestelde was al even zo smakelijk. En had ik het al over de zonsondergang gehad? Ook daarvoor zit je bij Ouzeri op de perfecte plek. Een aanrader voor iedereen die houdt van een authentiek restaurantje met een goede kwaliteit eten!  

Aeyialos in Paralimni

Andreas, de eigenaar van het Griekse adresje waar ik verblijf, vindt het heerlijk om zijn gasten te voorzien van tips. Als ik hem vertel dat ik nog wat leuke restaurantjes zoek op Cyprus, verschijnt er een glimlach op zijn karakteristieke gezicht. “Bezoek ook zeker restaurant Aeyialos, Eliza. Een sfeervol plekje aan zee met heerlijke mezze.” Diezelfde middag nog besluit ik zijn advies op te volgen. Andreas had gelijk: dit is een heerlijk plekje, met op het menu de authentieke smaken van Cyprus. Zo geniet ik onder andere van een heerlijk stukje gebakken feta en verse octopus. Dat alles hier vers gemaakt is, is te zien én te proeven. 

Sa Buneri Tavern in Paphos

Uitgekletst raak ik met Andreas niet snel. Zijn liefde voor Cyprus, zijn eiland, is bijna voelbaar. Dat werkt aanstekelijk; alle tips die hij opsomt schrijf ik meteen op om er diezelfde vakantie nog werk van te maken. Zo adviseert Andreas me ook om te gaan eten bij Sa Buneri Taverna. “Authentieker wordt het niet snel”, verzekert hij me. “En het uitzicht op het meer… Dat is onbetaalbaar.” Aangekomen bij Sa Buneri Taverna moet ik Andreas alweer gelijk geven: dit is inderdaad een heerlijk adresje! Het uitzicht is fenomenaal en het eten dat later op mijn tafeltje verschijnt, een verse curry, is meer dan smaakvol te noemen. Een plekje waarnaar ik zeker nog eens terugkeer!  

The Fountain of Gerolakkos

Over authentiek gesproken… Het echte Cypriotische leven vind ik terug bij het restaurantje The Fountain of Gerolakkos. Hier is het alsof de tijd stilstaat. De houten stoeltjes, geruite tafellakentjes… Heerlijk vind ik dat soort taferelen. De eigenaren ontvangen me hartelijk, terwijl ik geniet van het uitzicht op zee vanaf de berg. Die avond geniet ik opnieuw van heerlijke, lokale gerechtjes (meze) en van de livemuziek die gespeeld wordt. Later op de avond word ik zelfs door twee Cypriotische dames uitgenodigd eventjes mee te dansen. Ik lach en doe wat zij doen. Voldaan kruip ik na mijn bezoek aan The Fountain of Gerolakkos mijn bed is. Wat een heerlijke avond was dat…

Neem ook eens een kijkje tussen mijn adresjes op Cyprus.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

De keuken van Cyprus: ik ben er dol op. Het heeft veel weg van de Griekse keuken, maar dan met meer exotische elementen. Tijdens mijn vakanties op Cyprus vind ik het heerlijk mezelf onder te dompelen in de lokale specialiteiten. Inmiddels heb ik zo mijn favoriete restaurantjes op Cyprus verzameld waar ik mezelf liet verrassen. Hoog tijd om mijn favoriete plekjes met je te delen.

Restaurant Ouzeri in Paphos

Misschien wel het meest knusse restaurantje waar ik op Cyprus at is Ouzeri, met een tafeltje pal aan de kust van Paphos. Inmiddels ben ik er een keer of drie geweest en steeds weer weet de vriendelijke bediening me te verblijden met de lekkerste vis uit Paphos. De laatste keer at ik bij Ouzeri verrukkelijke mosselen in een waanzinnig lekker sausje, terwijl er even verderop live muziek werd gemaakt. De baklava die ik als toetje bestelde was al even zo smakelijk. En had ik het al over de zonsondergang gehad? Ook daarvoor zit je bij Ouzeri op de perfecte plek. Een aanrader voor iedereen die houdt van een authentiek restaurantje met een goede kwaliteit eten!  

Aeyialos in Paralimni

Andreas, de eigenaar van het Griekse adresje waar ik verblijf, vindt het heerlijk om zijn gasten te voorzien van tips. Als ik hem vertel dat ik nog wat leuke restaurantjes zoek op Cyprus, verschijnt er een glimlach op zijn karakteristieke gezicht. “Bezoek ook zeker restaurant Aeyialos, Eliza. Een sfeervol plekje aan zee met heerlijke mezze.” Diezelfde middag nog besluit ik zijn advies op te volgen. Andreas had gelijk: dit is een heerlijk plekje, met op het menu de authentieke smaken van Cyprus. Zo geniet ik onder andere van een heerlijk stukje gebakken feta en verse octopus. Dat alles hier vers gemaakt is, is te zien én te proeven. 

Sa Buneri Tavern in Paphos

Uitgekletst raak ik met Andreas niet snel. Zijn liefde voor Cyprus, zijn eiland, is bijna voelbaar. Dat werkt aanstekelijk; alle tips die hij opsomt schrijf ik meteen op om er diezelfde vakantie nog werk van te maken. Zo adviseert Andreas me ook om te gaan eten bij Sa Buneri Taverna. “Authentieker wordt het niet snel”, verzekert hij me. “En het uitzicht op het meer… Dat is onbetaalbaar.” Aangekomen bij Sa Buneri Taverna moet ik Andreas alweer gelijk geven: dit is inderdaad een heerlijk adresje! Het uitzicht is fenomenaal en het eten dat later op mijn tafeltje verschijnt, een verse curry, is meer dan smaakvol te noemen. Een plekje waarnaar ik zeker nog eens terugkeer!  

The Fountain of Gerolakkos

Over authentiek gesproken… Het echte Cypriotische leven vind ik terug bij het restaurantje The Fountain of Gerolakkos. Hier is het alsof de tijd stilstaat. De houten stoeltjes, geruite tafellakentjes… Heerlijk vind ik dat soort taferelen. De eigenaren ontvangen me hartelijk, terwijl ik geniet van het uitzicht op zee vanaf de berg. Die avond geniet ik opnieuw van heerlijke, lokale gerechtjes (meze) en van de livemuziek die gespeeld wordt. Later op de avond word ik zelfs door twee Cypriotische dames uitgenodigd eventjes mee te dansen. Ik lach en doe wat zij doen. Voldaan kruip ik na mijn bezoek aan The Fountain of Gerolakkos mijn bed is. Wat een heerlijke avond was dat…

Neem ook eens een kijkje tussen mijn adresjes op Cyprus.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.