Italië

Vakantie Italië


“Buongiorno!” Dat is het eerste dat ik hoor wanneer ik een schattig uitziend souvenirwinkeltje binnenwandel in een pittoresk Italiaans dorp. De eigenares begroet me vriendelijk en toont me meteen haar verzameling postkaarten. Ik kies er de mooiste uit om mee te nemen, kan ik deze straks posten om het thuisfront te laten meegenieten van mijn geweldige reis door Italië. Italië is één van mijn favoriete bestemmingen. Het is de perfecte mix van zon, cultuur en bovenal lekker eten.

Meer over Italië

Bezienswaardigheden op vakantie in Italië

In Italië is niet enkel het lekkere eten belangrijk, je kan er ook de meest wonderbaarlijke bezienswaardigheden gaan bezoeken. In Puglia bezoek ik het eeuwenoude Castel del Monte, een achthoekig, authentiek kasteel bekleed met wit marmer. Ook de natuur is hier ongelooflijk, de dichtbeboste delen van het binnenland zijn heerlijk voor een mooie wandeling. Een andere regio die de moeite is om te bezoeken is Toscane. Hier kijk ik vol verwondering naar het unieke bouwwerk Santa Maria del Fiore, ofwel de Duomo. Ik beklim de 400 treden om tot boven te komen en heb van hieruit een prachtig uitzicht op de Duomo en de omgeving. Ik bezoek verder nog tal van amfitheaters, nationale parken en wonderlijke meren. De authentieke huizen in rustige dorpen en de mooie bergen maken dat ik hier bijna niet meer weg wil. Een vakantie in Italië is nooit een slecht idee, ik voel me hier altijd helemaal thuis!

Culinaire reizen door Italië

Mijn reizen doorheen Italië hebben me een belangrijke zaak bijgebracht, namelijk dat pasta hier helemaal niet gezien wordt als een hoofdgerecht. In het authentieke Italië eten ze pasta als voorgerecht en als hapje vooraf antipasti, wat ook letterlijk vertaald ‘voor de maaltijd’ betekend. Antipasti is een variatie van charcuterie en koude gerechten zoals olijven en artisjokken. In Italië wordt er ook veel belang gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten en deze ten volle benutten. Als aperitief eet ik graag bruchette, een heerlijke salade van tomaat op geroosterd brood. Mij kan je ook keer op keer gelukkig maken met arancina, een uniek gerecht uit Sicilië. Een gefrituurde bal rijst gevuld met kaas en ham of ander vlees, een echte aanrader! Op Sardinië eet ik dan weer graag Cassúla, een vis- en zeevruchtensoep met wel 12 verschillende soorten vis- en zeevruchten. Afsluiten doe ik met een authentiek kopje koffie, een échte, Italiaanse espresso.

Zonnige groetjes uit het unieke Italië!

Italië kent een grote variatie op vlak van het weer. Je hebt het noordelijke deel van Italië dat neerslag het hele jaar door heeft, milde winters en geen extreme zomers. Centraal en Zuid Italië kent warme, droge zomers en zachte winters. Rond mei begint hier de temperatuur te stijgen, wat het een ideale bestemming maakt om op vakantie naar de zon te gaan. Zo reis ik graag naar Umbrië, dat in centraal Italië gelegen is, door zijn unieke ligging omringd door de bergen, zijn de zomers hier mild en warm. Dit is ook één van de redenen dat Umbrië ‘het groene hart van Italië’ wordt genoemd. In de zomer is het hier heerlijk vertoeven, maar ook in de winter kan ik genieten van deze regio. Hoewel de temperaturen dan dalen, daalt de temperatuur hier amper onder nul.

close

Al mijn ontdekkingen in Italië

Altijd in een bijzondere omgeving

De mooiste ontdekkingen in Italië

Ver weg van de massa

Om Eliza was here goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je akkoord bent. Wijzig cookie instellingen