Catalonië

Spanje

Vakantie Catalonië

Een goede vriend van mij, Frank, heeft wel eens op vakantie in Catalonië de pelgrimsroute naar het unieke Santiago de Compostella gelopen. Ik luister graag naar zijn verhalen over deze bijzondere reis door Spanje. Zo vertelde hij me dat een gedeelte van de route door het noordelijke deel van Catalonië, de Spaanse Pyreneeën, loopt. Hier vormden kleine, authentieke dorpjes met indrukwekkende kloosters en oude kerkjes het decor van zijn reis. Omdat ik Catalonië weer van een hele andere kant ken, weet ik dat je er ook mooie unieke stranden en indrukwekkende kastelen kan vinden. En het beste van alles? Het eten is hier verrukkelijk!

Meer over Catalonië

Bezienswaardigheden op vakantie in Catalonië

Dat ik van Spanje houd wist je misschien al wel. Maar mijn liefde voor Catalonië is ook zeker heel groot. En nee, dat is niet hetzelfde. Deze Spaanse streek wordt door de inwoners namelijk graag beschouwd als ‘een land in een land’. Ik kom hier graag op vakantie en combineer het dan met een bezoek aan de steden Barcelona, Girona en Tarragona. Maar ook de unieke Costa Brava, de bosrijke bergen en uitgestrekte natuurgebieden zoals Montseny verdienen een bezoek. Ik snap de trots van de Catalanen op hun ‘land’ heel goed. Het authentieke Catalonië is anders dan de rest van Spanje, maar zeker niet minder mooi!

Culinaire reizen door Catalonië

Op reis in Catalonië leerde ik cava drinken. De vele wijngaarden vormen hier een prachtig decor voor unieke wandelingen of autoroutes. Een gerecht dat je echt moet proberen in Catalonië is Fideua op authentieke wijze bereid. Het lijkt op paella, maar wordt gemaakt met dunne pasta in plaats van rijst. Wat hier aan de kust veel wordt gegeten zijn patatas bravas, dit zijn gefrituurde stukjes aardappel met een unieke pittige tomatensaus. In Catalonië is het ook leuk om een keer pinchos te gaan eten. Dit zijn kleine gerechtjes, vergelijkbaar met tapas, maar dan geserveerd op een tandenstoker. Deze tandenstokers gooi je niet weg, want aan de hand van het aantal stokjes op je bord, reken je af. Een goede manier om allerlei lekkere gerechtjes te proberen!

Zonnige groetjes uit het unieke Catalonië!

In Catalonië kan het weer van streek tot streek verschillen. In de kustgebieden heerst een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers met temperaturen tussen de 25 tot 30 graden. In het binnenland zijn de winters kouder en de zomers warmer. In de Pyreneeën valt veel regen, en in de winter zelfs sneeuw. Deze sneeuw blijft soms op de toppen van de berg liggen, zelfs in de zomer! Wil je nog meer van het temperamentvolle Spanje ontdekken? Bezoek dan zeker ook andere Spaanse streken, zoals Andalusië, Ibiza, Gran Canaria en Lanzarote.

close

De mooiste ontdekkingen in Catalonië

Ver weg van de massa