Noord-Portugal

Portugal

Vakantie Noord Portugal

Wat zal ik vandaag eens gaan doen? De zon schijnt uitnodigend en een zacht briesje waait door mijn haar. Het is een ideale vakantiedag om op pad te gaan en deze unieke streek van Portugal te ontdekken. Nippend aan een kop koffie schiet me een mooi plekje te binnen: Porto. Daar is altijd leven! Ik verveel me er nooit. Vol bewondering kan ik er uren door het authentieke, historische centrum lopen. Over de stalen Dom Luis I-brug en langs de gekleurde huizen aan de rivier de Douro. Een bekend gebied in Noord-Portugal is de Costa Verde. Het is er groen en heuvelachtig en de talloze wijngaarden die ik tegenkom, trekken elke keer weer mijn aandacht. Ik heb nu al zin om onderweg bij één van de boerderijen te stoppen om een echte portwijn te drinken.

Meer over Noord-Portugal

Bezienswaardigheden op vakantie in Noord-Portugal

Noord-Portugal is naast de beroemde portwijn ook bekend om de unieke, ongerepte natuur. Ik maak hier op vakantie graag lange wandelingen langs de stranden, rivieren, bergen en watervallen. Of ik strijk neer op een terrasje in één van de gezellige steden zoals Porto, Braga en Guimarães. De plaats Aveiro wordt ook wel eens het Venetië van Portugal genoemd. Met de authentieke gondels, gezellige kanalen en gekleurde gevels, begrijp ik zeker waarom!

Culinaire reizen door Noord-Portugal

Zeg je verse visgerechten? Dan zeg ik een reis naar het noorden van Portugal! De vis die ’s morgens door de vissersbootjes wordt binnengehaald, belandt dezelfde dag nog op je bord. Zo ontdekte ik in Porto het unieke gerecht Acorda de Mariscos, een Portugese klassieker gemaakt met zeevruchten. Ook de in zout gedroogde kabeljauw is een bekend Portugees gerecht. Hiervan krijg ik nooit genoeg. In de traditionele koffiehuizen, genaamd Pastelarias, eet ik graag een authentiek Portugees gebakje. En de dag sluit ik af met, je raadt het al, een heerlijk glas Port.

Zonnige groetjes van aan het unieke Noord-Portugal !

Het klimaat in het noorden van Portugal is mild en vochtig. De zomers zijn droog en warm en de winters zijn zacht, maar er kan dan wel vrij veel regen vallen. Noord-Portugal is natuurlijk niet voor niets zo uniek groen! Kan jij net als ik maar geen genoeg krijgen van Portugal? Bekijk dan zeker ook andere Portugese regio’s zoals de Algarve, Costa de Lisboa en Madeira.

close

De mooiste ontdekkingen in Noord-Portugal

Ver weg van de massa