Karpathos

Griekenland

Vakantie Karpathos

Ik ben vandaag op vakantie op Karpathos. Met mijn huurauto rijd ik over een kronkelend bergweggetje en  kijk mijn ogen uit. Wat is het Griekse eiland Karpathos prachtig! Hier proef en zie je het authentieke Griekenland terug in het dagelijkse leven. Middeleeuwse dorpjes waar vrouwen nog in klederdracht lopen en gezellige taverna’s die verstopt liggen tussen de groene berghellingen, waar lokale specialiteiten worden geserveerd. In hoofdstad Karpathos-stad geniet ik van unieke visgerechten die vers voor me worden bereid. Karpathos heeft mijn hart veroverd!

Meer over Karpathos

Bezienswaardigheden op vakantie op Karpathos

Op vakantie op Karpathos hoef ik me, ondanks de rust en stilte die er heerst, nooit te vervelen. De heuvels, afgelegen baaien en witte bergdorpjes wisselen elkaar af. Ik geniet van het authentieke stadje Olympos. De smalle straatjes, lokale architectuur en unieke uitzichtpunten maken het plaatje compleet. Ik eindig de dag het liefst bij één van de mooie baaitjes die ik vaak helemaal voor mezelf lijk te hebben. Mijn favoriet? Het zandstrand Achata Beach waar de imposante rotsen uit het zand steken en het water helderblauw is.

Culinaire reizen door Karpathos

Lekker eten, daar weten de eilandbewoners van Karpathos alles van. Op reis in Karpathos geniet ik in de lokale taverna’s van authentieke Griekse specialiteiten. Tijdens een middagje aan het strand kan het zomaar zijn dat de geur van vers gebakken vis je neus binnendringt, want bij de kust zijn er genoeg taverna’s te vinden met een uniek uitzicht over de zee. De souvlaki, gyros en de tzatziki smaken hier ongeëvenaard. Maar mijn echte favorieten zijn de heerlijke visspecialiteiten, zoals spaghetti met krab of versgebakken vis van de barbecue.

Zonnige groetjes van op het unieke Karpathos

Op Karpathos zijn de zomers warm en droog en de winters mild. In vergelijking met de buureilanden valt er op Karpathos gemiddeld op jaarbasis minder neerslag. In de zomer heeft Karpathos veel zonnige dagen zonder enige neerslag. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden in de zomer en 13 zonuren per dag is Karpathos de ideale bestemming voor zonliefhebbers. Ben jij, net als ik, ook zo verzot op het eilandleven? Bezoek dan zeker ook de andere Griekse eilanden, zoals Kreta, Santorini, Zakynthos en Rhodos.

close

De mooiste ontdekkingen in Karpathos

Ver weg van de massa