Chalkidiki

Griekenland

Vakantie Chalkidiki

Na mijn eerste vakantie op Chalkidiki was ik op slag verliefd en wilde ik er eigenlijk niet meer weg. En hoewel Chalkidiki verbonden is met het vasteland van Griekenland, waan ik me op een tropisch eiland. Het schiereiland heeft drie ‘tenen’, namelijk Kassandra, Sithonia en Athos. Ik krijg hier maar geen genoeg van de unieke stranden, de felgroene natuur en authentieke vissersdorpjes. En naast dat alles is het lokale eten hier overheerlijk! Ik heb al vele bezoekjes gebracht aan 'food festivals' en allerlei lekkerheden geproefd. Chalkidiki heeft mijn hart compleet veroverd!

Meer over Chalkidiki

Bezienswaardigheden op vakantie op Chalkidiki

Zeg je mooie baaitjes met een helderblauwe zee, dan zeg ik vakantie op Chalkidiki. Maar ook van de natuur en authentieke vissersdorpjes kan ik hier altijd genieten. Ik werd verliefd op het strand van Vourvourou. Hier geniet je midden tussen de Grieken van een aangenaam dagje aan zee. Ook de geboorteplaats van Aristoteles, het oude Stageira, is een zeer speciale plaats. Hier loop je langs ruïnes met een uniek uitzicht over zee. De ideale plek om even weg te dromen en na te denken over de wijsheden van deze filosoof.

Culinaire reizen door Chalkidiki

Ik probeer ieder jaar op mijn reis wel één van de unieke foodfestivals op Chalkidiki te bezoeken. Het Katsamaka festival in Polygyros is één van mijn favorieten. Tijdens deze foodfestivals slooft de lokale bevolking zich uit om jou als bezoeker de traditionele gerechten te laten proeven. Ook tijdens het Sardine festival in juli kunnen mijn smaakpapillen hun geluk niet op. Hier geniet je van gegrilde sardientjes en authentieke witte wijn, en het feesten gaat er vaak door tot diep in de nacht. Als dat niet ultiem Grieks genieten is!

Zonnige groetjes van op het unieke Chalkidiki!

De warme, droge, zonnige zomers maken Chalkidiki een ideale zonbestemming. In de winter is het hier tussen de 5 en 20 graden, in de zomermaanden tussen de 23 en 34. Met een zee binnen handbereik kun je hier altijd lekker afkoelen! Kan jij net als ik maar niet genoeg krijgen van Griekenland of wil je gewoon meerdere regio’s aandoen? Bezoek dan zeker de andere Griekse regio’s, zoals Samos, Lesbos, Epirus, Kreta en Zakynthos.

close

De mooiste ontdekkingen in Chalkidiki

Ver weg van de massa