Al 20 jaar specialist in kleinschalige vakanties - Klantbeoordeling 9,1 - Lid ANVR en SGR

Vakantie inclusief huurauto en vlucht

Complete vrijheid op bestemming

 1. Home
 2. Huurauto

Een reis inclusief auto; wat houdt dat precies in?

Ga zelf op ontdekkingstocht door de Mediterranée

Rijden door de groene heuvels van Italië of langs de goudgele stranden van Portugal vind ik heerlijk. Het gevoel van vrijheid, gaan en staan waar jij wilt, dat is pas echt vakantie. Daarom boek jij bij ons eenvoudig een vliegvakantie inclusief huurauto. Deze is all-inclusive, dat betekent dat alle verzekeringen zijn inbegrepen en jij geen extra kosten hoeft te verwachten. Jij kan ook gemakkelijk kiezen welke huurauto bij jouw reisgezelschap past. Handig toch?

Wanneer jij aankomt op bestemming, staat de huurauto voor jou klaar; klaar om op weg te gaan naar jouw vakantieadresje.

Op deze pagina geven jou meer informatie over autoverhuur of navigeer direct naar:

Wat jij moet weten over autohuur via Eliza was here

Wat kan jij van de huurauto verwachten?

Onze partner

Om de kwaliteit van de huurauto en de bijbehorende service te kunnen waarborgen, werken wij samen met Sunny Cars.

Hier is all-inclusive autohuur ook echt all-inclusive, en met de all risk verzekering kom jij nooit voor onaangename extra kosten te staan. Een extra verzekering is niet nodig!

Alles inclusief

 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Standaard extra WA-verzekering van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW) Diefstalverzekering (TP) Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem en dakschade
 • Eén extra bestuurder
 • 24/7 bereikbaarheid van het noodnummer van Sunny Cars

De auto

Een huurauto van de kleinste categorie is altijd inbegrepen bij jouw reis. De getoonde automodellen zijn indicatief voor de categorie waarin ze vallen, altijd geldt dat jij het getoonde model of een gelijkwaardige auto tot jouw beschikking krijgt. Tegen een meerprijs kan jij een ander type boeken. Als jij dit upgrade bij de boeking, is het vaak voordeliger dan eenmaal ter plaatse.

Jouw creditcard

Bij het ophalen van de huurauto wordt er om jouw creditcard met pincode gevraagd. Zonder geldige creditcard mét pincode kan jij geen waarborg achterlaten en zal de lokale partner geen auto mee geven.

Jij gaat de huurovereenkomst persoonlijk aan, daarom moet de creditcard op de naam van de hoofdbestuurder staan.

10 veelgestelde vragen over autohuur op vakantie

Wat is handig om te weten?

Autohuur op vakantie brengt soms ook vragen met zich mee. Want wat doe jij als jij tegen een paaltje aanrijdt? En wat als jij vertraging hebt, kan jij dan nog wel jouw auto ophalen? Al deze vragen hebben wij voor jou uitgezocht.

 

1. Welke klasse auto moet ik kiezen?

Een huurauto van de kleinste categorie is altijd inbegrepen bij jouw reis. Wanneer jij met 4 of meer personen op vakantie gaat, of wanneer jij van ruimte houdt, is het aan te raden om een upgrade te nemen. Tegen een meerprijs boek jij dan een groter type auto. Welke upgrades er beschikbaar zijn, vind jij bij iedere accommodatie onder het tabje ‘huurauto’. De getoonde automodellen zijn een indicatie voor de categorie waarin zij vallen. Altijd geldt dat jij het getoonde model of een gelijkwaardige auto tot jou beschikking krijgt. In de boekingsstappen kan jij het model upgraden.

Rijd jij liever in een automaat? Na de boeking kunnen wij hiervoor een verzoek neerleggen bij Sunny Cars. Zij zullen een voorkeur doen op basis van beschikbaarheid welke wij vervolgens aan joudoorgeven. Het is aan jou te bepalen of jij met het voorstek akkoord gaat. Zo niet, dan kunnen we de handgeschakelde auto op verzoek annuleren. Jij ontvangt een eenmalige korting op basis van bestemming, reisperiode en reisduur.

 

2. Kan ik een kinderzitje bijboeken?

Dat kan zeker. Tijdens het boeken kan jij in het opmerkingenveld aangeven dat de huurauto moet worden uitgerust met een kinderzitje. Of contact met ons op via info@elizawashere.be (vergeet hierbij niet om jouw boekingsnummer te vermelden). De kosten voor het huren van een kinderzitje zijn ongeveer 5 euro per dag, afhankelijk van de bestemming. De kosten voor het boeken van een kinderzitje zijn niet inbegrepen in de huurprijs en reken jij af bij de lokale verhuurder.

 

3. Kan ik meerdere auto's huren?

Ga jij met vier of meer familieleden of vrienden op vakantie? Het is dan aan te raden om in ieder geval een upgrade te selecteren of om een extra auto te huren. Jij kan de auto upgrade selecteren in de tweede stap van het boekingsproces. Dit is altijd op aanvraag. Mocht er geen groter autotype beschikbaar zijn, dan nemen wij natuurlijk even contact met je op. Alleen wanneer de huurauto voldoende gordels heeft voor het aantal passagiers, zijn alle inzittende verzekerd. Vanaf de klasse compact worden 5 gordels gegarandeerd.

Wil jij graag een extra auto boeken? Neem dan contact met ons op via info@elizawashere.be (vergeet hierbij niet om jouw boekingsnummer te vermelden).

 

4. Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren?

Dit verschilt per bestemming. Omdat Sunny Cars op bestemming werkt met lokale verhuurders, gelden er per bestemming andere huurvoorwaarden. Zo is de minimumleeftijd om een auto te huren op Cyprus 25 jaar, maar op het Griekse eiland Kefalonia 23 jaar. Op deze pagina kan jij alle huurvoorwaarden per bestemming vinden.

Let op: soms geldt er ook een maximumleeftijd. Deze is op Kefalonia bijvoorbeeld 75 jaar.

 

5. Zijn er nog andere verplichte voorwaarden?

Er zijn nog andere verplichte voorwaarden voor de autoverhuur. Omdat er per bestemming andere voorwaarden gelden, is het belangrijk dat je deze goed doorleest om misverstanden te voorkomen. Controleer bijvoorbeeld hoe lang jij in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. Ook moet jij ten alle tijden de autohuurvoucher (digitaal) kunnen tonen, maar deze kun je makkelijk digitaal terug vinden in Mijn Eliza of in de Eliza was here app.

Ook vraagt de lokale verhuurder om een verplichte borg. Voor hen is dit een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid. Hoe hoog deze borg is, hangt af van de lokale partner. Om de borg te betalen, is een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht.

Tip: Zorg er ook voor dat je de pincode van jouw creditcard weet.

 

6. Wat is er allemaal inclusief?

Bij jouw reis is een voor gehele periode een huurauto inbegrepen. Deze auto haal jij op en lever jij af op de luchthaven (Uitzondering hierop is Ithaka, meer hierover lees je hier). Dit valt allemaal onder het pakket zoals eerder op de pagina beschreven. De huurauto is ook altijd all-in verzekerd. Je hoeft dus geen extra verzekeringen meer bij te boeken. Ga hier niet op in wanneer de lokale verhuurder dit voorstelt. Ter plaatse betaal je voor optionele extra services of accessoires.

Hoewel de auto all-in is verzekerd, dekt dit niet de schade veroorzaakt door:

 • Misbruik of nalatigheid
 • Sleutel- of autopapierenverlies
 • Schade aan interieur
 • Schade aan persoonlijke bezittingen
 • Schade veroorzaakt door het gebruiken van de verkeerde soort brandstof, boetes of tol.
 • In het geval van een boete zal de autoverhuurder bovenop het bedrag van de boete administratiekosten rekenen.

 

7. Kan ik mijn huurauto online inchecken?

Ga jij op vakantie naar Andalusië, de Algarve, Costa de Lisboa, Menorca, Mallorca, Ibiza, Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife, La Palma, Sardinië of Griekenland? Dan is het, met uitzondering van Kefalonia en Ithaka, mogelijk om voor vertrek online in te checken. Met name in het hoogseizoen is het mogelijk dat er lange wachtrijen ontstaan bij de incheckbalie van de autoverhuurder. Door vooraf in te checken bespaart dit jou tijd. Door op de roze button in de autoverhuurvoucher te klikken via Mijn Eliza kan jij online inchecken. Dit is mogelijk tot 24 uur voor aankomst op de luchthaven.

 

8. Kan ik mijn huurauto nog ophalen als mijn vlucht later aankomt dan de sluitingstijd van de verhuurbalie?

Zeker! De lokale verhuurder probeert jouw vlucht zo goed mogelijk in de gaten te houden. Let wel op dat je bij een vertraging van één uur of langer, zelf de verhuurder contacteert. Het telefoonnummer van de verhuurder vind jij op de voucher. Zo wordt er gezorgd dat er iemand aanwezig is wanneer jij aankomt. Dit geldt voor zowel de heen- als terugvlucht. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken dat jij voor een dichte deur staat en niet bij jouw adresje kan aankomen.

 

9. Wat wordt er van mij verwacht als ik de auto ophaal?

Check de benzinestand, meestal is dit vol-vol. Dit is belangrijk omdat jij de auto aan het einde van de vakantie weer moet inleveren met dezelfde stand. Loop voordat jij de huurauto meeneemt naar jouw adresje nog een rondje om de auto om eventuele eerdere schade te noteren.

Lever de auto weer in met dezelfde stand benzine. Het is raadzaam om geen andere afspraken te maken, jij bent dan vaak duurder uit. Vergeet niet om al jouw privébezittingen mee te nemen wanneer jij de auto inlevert. Bewaar het huurcontract, dat lokaal getekend is, tenminste 8 weken. Heb je schade gemaakt? Bewaar dan het schaderapport tenminste 8 weken.

 

10. Wat moet ik doen als ik schade heb gemaakt?

Heb jij per ongeluk schade opgelopen tijdens een autorit? Geen paniek, jij bent volledig verzekerd. Vul direct een schadeformulier in en neem vervolgens contact op met de verhuurder. Het telefoonnummer van de lokale verhuurder staat op de papieren die jij bij ontvangst van de auto mee krijgt. In overleg wordt bepaald of jij met de betreffende huurauto verder kan rijden of eventueel vervangend vervoer nodig hebt. Meld de schade daarna ook bij ons via info@elizawashere.be.

De lokale partner zal het schadebedrag tot een maximum van de volledige waarborgsom afschrijven. Hij bepaalt de exacte schade en belast het verschil tussen daadwerkelijke schade en waarborgbedrag aan je door. Jij krijgt het hele schadebedrag vergoed als je dit bij ons declareert. Eenmaal terug in Nederland kan jij de schade claimen via Eliza was here. Neem contact met ons op, zodat wij jou kunnen informeren over de benodigde informatie en documenten die wij nodig hebben om jou te kunnen helpen.

Eliza's laatste tips voor de huurauto

Kom niet voor verrassingen te staan

Wanneer jij straks op jouw vakantieadresje arriveert, staat de huurauto al gereed. Klaar om de bestemming te verkennen. Wat zijn laatste zaken waar jij rekening mee kan houden?

 • Kies een auto met voldoende ruimte voor zowel reizigers als bagage.
 • Kies een motor die sterk genoeg is voor je bestemming.
 • Als je niet alleen wilt rijden, dan is de tweede bestuurder inclusief. Deze dient wel in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
 • Tankregeling: lever de huurauto in met de benzinestand zoals deze was toen jij de auto ophaalde. Meestal is dit vol-vol.
 • Sluit geen extra verzekeringen af bij het ophalen van de huurauto. Deze is volledig verzekerd.
 • Kies jij ter plaatse toch nog voor een grotere klasse huurauto, dan is dit op eigen kosten.
 • Is bij thuiskomst de autohuur- of tankwaarborg nog niet teruggestort of vrijgegeven? Dit bedrag wordt uiterlijk binnen 10 werkdagen na thuiskomst door de autoverhuurder weer teruggestort/vrijgegeven op jouw creditcard. Is het eigen risico na deze termijn nog niet terug op jouw creditcard, neem dan contact op met de creditcardmaatschappij. Kunnen zij het bedrag niet terugstorten of vrijgeven, neem dan contact met ons op.
 • In enkele uitzonderlijke gevallen vraagt de verhuurder om een ‘out of hours fee’, voor het inleveren/ophalen van de huurauto buiten de reguliere openingstijden. Deze kosten zijn voor rekening van Eliza was here en kunnen na de vakantie gedeclareerd worden.
 • In onze app kan jij met behulp van Google Maps of IOS Maps eenvoudig de route naar de accommodatie vinden.
 • Lees de voorwaarden van de autohuur en op jouw bestemming nog goed door.
In onze handige app vind jij niet alleen jouw autohuurvoucher, maar kan jij ook eenvoudig via Google Maps en iOS maps de route naar jouw vakantieadresje vinden.